Bisdom Haarlem-Amsterdam










Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Militair

Dossier met nieuws­be­richten die betrek­king hebben op mgr. Punt als leger­bis­schop.


Militaire bedevaart naar lourdes
Inschrijving geopend
nieuws - woensdag, 8 januari 2020
De inschrijving voor deelname aan de 62e Internationale Militaire Lourdes Bedevaart is geopend. Van 15 tot en met 17 mei 2020 zullen er ook uit Nederland weer militairen, oud-militairen en burgermedewerkers van Defensie deelnemen aan dit bijzondere evenement.
Jaarlijkse korpsdagen Fotoreportage
R.K. Dienst Geestelijke Verzorging van het Ministerie van Defensie
nieuws - woensdag, 6 november 2019
Mgr. Punt bezocht dinsdag 5 november als legerbisschop de jaarlijkse korpsdagen van de R.K. Dienst Geestelijke Verzorging van het Ministerie van Defensie. Deze dagen werden gehouden in het vormingscentrum Beukbergen te Huis ter Heide.
Ontroerende nationale Requiemviering Fotoreportage
Voor overleden defensiepersoneel in Best
nieuws - zondag, 3 november 2019
Onder grote belangstelling werden op zaterdag 2 november 2019 alle overleden militairen en burgers van de Krijgsmacht plechtig herdacht in de Sint Odulphuskerk in Best. In de kerk in Best werd door nabestaanden en militaire autoriteiten erkenning, waardering en respect tot uit­druk­king gebracht voor de overleden perso­neels­leden van Defensie.
Requiemmis voor overleden defensiepersoneel
Zaterdag 2 november - 11.00 uur - St. Odulphuskerk Best
nieuws - zondag, 22 september 2019
Het is binnen onze samenleving een goede traditie om jaarlijks onze overledenen te herdenken. De behoefte om te herdenken bestaat ook bij de nabestaanden van overleden militairen en burgermedewerkers van Defensie.
Militaire bedevaart naar Lourdes
nieuws - maandag, 10 juni 2019
Zo’n 300 militairen, veteranen en familieleden namen van 17 t/m 19 mei deel aan de 61e Internationale Militaire Ontmoeting in Lourdes. Mgr. A.J.J. Woolderink, vicaris-generaal van het Militair Ordinariaat, vertegenwoordigde Mgr. Punt.
Niemand leeft voor zichzelf Fotoreportage
Nationale Requemviering voor overleden defensiepersoneel
nieuws - woensdag, 7 november 2018
Onder grote belangstelling werden zaterdag 3 november 2018 alle over­leden militairen en burgers van de Krijgsmacht plechtig herdacht in de Sint Odulphuskerk in Best. Zo werd door nabestaanden en militaire autoriteiten erkenning, waardering en respect tot uitdrukking gebracht voor de overleden personeelsleden van Defensie.
Requiemmis overleden defensiepersoneel
Zaterdag 3 november - 11.00 uur - Sint Odulphuskerk Best
nieuws - vrijdag, 21 september 2018
Het is binnen onze samenleving een goede traditie om jaarlijks onze overledenen te herdenken. De behoefte om te herdenken bestaat ook bij de nabestaanden van overleden militairen en burgermedewerkers van Defensie. Het Nationaal Katholiek Thuisfront en de Dienst Rooms-Katholieke Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht organiseren daarom op de eerste zaterdag na Allerzielen de Nationale Requiemviering.
Zestigste militaire bedevaart naar Lourdes
nieuws - maandag, 28 mei 2018
Voor de zestigste keer pelgri­meer­den militairen vanuit allerlei landen naar Zuid-Frankrijk in het kader van de Internationale Militaire Bedevaart Lourdes. Dit jaar ging Emy Jansons mee als vlogger en geven een viertal filmpjes die ze maakte een goede indruk van deze mooie traditie.
Grote belangstelling herdenkingsviering Defensiepersoneel Fotoreportage
nieuws - maandag, 6 november 2017
Onder grote belangstelling heeft zaterdag 4 november 2017 weer de jaarlijkse herdenkingsviering plaatsgevonden voor overleden Defensiepersoneel in de Sint Odulphuskerk te Best. Mgr. Punt was als legerbisschop hoofdcelebrant tijdens deze viering.
Militaire Bedevaart naar Lourdes Fotoreportage
nieuws - maandag, 22 mei 2017
Van 18 t/m 21 mei 2017 was Mgr. Jos Punt die, naast Bisschop van Haarlem-Amsterdam, ook bisschop van het Militair Ordinariaat (legerbisschop) is, mee met de militaire bedevaart naar Lourdes. Ruim 250 pelgrims waren uit Nederland in deze bijzondere bedevaartsplaats van Maria, waaronder dus een grote groep militairen.
Jaarlijkse Requiemviering overleden militairen
Zaterdag 5 november • 11.00 uur • Sint-Odulphuskerk, Best
nieuws - maandag, 24 oktober 2016
Het is binnen onze samenleving een goede traditie om regelmatig onze overledenen te herdenken. De behoefte om te herdenken bestaat ook bij de nabestaanden van overleden burgers en militairen van het defensiepersoneel. Het Nationaal Katholiek Thuisfront en de Dienst Rooms Katholieke Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht organiseren daarom op de eerste zaterdag na Allerzielen de Nationale Requiemviering.
58e Militaire bedevaart naar Lourdes
Vrijdag 20 t/m zondag 22 mei 2016
nieuws - maandag, 25 april 2016
Al meer dan een halve eeuw wordt jaarlijks een militaire bedevaart naar Lourdes georganiseerd door de Rooms Katholieke geestelijke verzorging van het Militaire Ordinariaat.
Nationaal Militair Requiem
Zaterdag 7 november 2015 - Odulphuskerk, Best
nieuws - woensdag, 11 november 2015
In de Odulphus­kerk te Best heeft zaterdag 7 november 2015 het jaar­lijkse Nationaal Militair Requiem plaats­ge­vonden. Ieder jaar worden op de zaterdag na 2 november (Aller­zielen) de overleden mili­tairen en burgers van defensie herdacht die sinds de Tweede Wereld­oorlog zijn overleden.
57e Militaire bedevaart naar Lourdes
Donderdag 14 t/m maandag 18 mei 2015
nieuws - dinsdag, 12 mei 2015
Al meer dan een halve eeuw wordt jaarlijks een militaire bedevaart naar Lourdes georganiseerd door de Rooms Katholieke geestelijke verzorging van het Militaire Ordinariaat.
Nationale Militaire Requiemviering
Zaterdag 8 november 2014 om 11.00 uur in Best
nieuws - woensdag, 8 oktober 2014
Het Nationaal Katholiek Thuisfront en de Dienst Rooms Katholieke Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht organiseren op de eerste zaterdag na Allerzielen de Nationale Requiemviering. Dit jaar is de herdenkingsdienst in de Sint-Odulphuskerk te Best.
56e Militaire Bedevaart Lourdes 2014 Fotoreportage
Verslag en foto’s
nieuws - maandag, 2 juni 2014
Ook dit jaar vond begin mei de jaarlijkse Internationale Militaire Bedevaart naar Lourdes plaats. Er waren maar liefst zo’n 13.000 militairen uit 36 verschillende landen. Een bont en kleurrijk gezelschap trok door Lourdes. Lourdes, het stadje aan de voet van de Pyreneeën, was voor een week even een militaire vesting.
Mgr. Punt naar 56e internationale militaire bedevaart
Vrijdag 16 t/m zondag 18 mei 2014
nieuws - maandag, 5 mei 2014
Traditiegetrouw vindt in de mei­maand - Maria­maand een inter­na­tionale militaire bede­vaart plaats naar Lourdes, in Zuid-Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën. Dit jaar zal Mgr. Punt als leger­bisschop weer deel­nemen aan de bedevaart van vrijdag 16 t/m zondag 18 mei.
Plechtige herdenkingsdienst voor overleden Defensiepersoneel Fotoreportage
Zaterdag 5 november - Sint Odulphuskerk in Best
nieuws - dinsdag, 8 november 2011
Onder grote belangstelling werden zaterdag 5 november 2011 alle overleden militairen en burgers van de Krijgsmacht plechtig herdacht in de Sint Odulphuskerk in Best. De kerk was opnieuw tot de laatste plek bezet door nabestaanden en militaire autoriteiten die op deze manier erkenning, waardering en respect tot uitdrukking brengen voor de overleden personeelsleden van Defensie.



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose