Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Dossier Militair

Dossier met nieuwsberichten die betrekking hebben op mgr. Punt als legerbisschop.


Nationale Militaire Requiemviering
Zaterdag 8 november 2014 om 11.00 uur in Best
nieuws - woensdag, 8 oktober 2014
Het Nationaal Katholiek Thuisfront en de Dienst Rooms Katholieke Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht organiseren op de eerste zaterdag na Allerzielen de Nationale Requiemviering. Dit jaar is de herdenkingsdienst in de Sint-Odulphuskerk te Best.
56e Militaire Bedevaart Lourdes 2014 Fotoreportage
Verslag en foto’s
nieuws - maandag, 2 juni 2014
Ook dit jaar vond begin mei de jaarlijkse Internationale Militaire Bedevaart naar Lourdes plaats. Er waren maar liefst zo’n 13.000 militairen uit 36 verschillende landen. Een bont en kleurrijk gezelschap trok door Lourdes. Lourdes, het stadje aan de voet van de Pyreneeën, was voor een week even een militaire vesting.
Mgr. Punt naar 56e internationale militaire bedevaart
Vrijdag 16 t/m zondag 18 mei 2014
nieuws - maandag, 5 mei 2014
Traditiegetrouw vindt in de mei­maand - Maria­maand een inter­na­tionale militaire bede­vaart plaats naar Lourdes, in Zuid-Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën. Dit jaar zal Mgr. Punt als leger­bisschop weer deel­nemen aan de bedevaart van vrijdag 16 t/m zondag 18 mei.
Plechtige herdenkingsdienst voor overleden Defensiepersoneel Fotoreportage Video
Zaterdag 5 november - Sint Odulphuskerk in Best
nieuws - dinsdag, 8 november 2011
Onder grote belangstelling werden zaterdag 5 november 2011 alle overleden militairen en burgers van de Krijgsmacht plechtig herdacht in de Sint Odulphuskerk in Best. De kerk was opnieuw tot de laatste plek bezet door nabestaanden en militaire autoriteiten die op deze manier erkenning, waardering en respect tot uitdrukking brengen voor de overleden personeelsleden van Defensie.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose