Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Militaire Bedevaart naar Lourdes

gepubliceerd: maandag, 22 mei 2017

Van 18 t/m 21 mei 2017 was Mgr. Jos Punt die, naast Bisschop van Haarlem-Amsterdam, ook bisschop van het Militair Ordinariaat (legerbisschop) is, mee met de militaire bedevaart naar Lourdes. Ruim 250 pelgrims waren uit Nederland in deze bijzondere bedevaarts­plaats van Maria, waaronder dus een grote groep militairen.

Stuk voor stuk waren zij onder de indruk van alle vieringen, momenten van persoonlijk gebed, individuele gesprekken en de ontmoeting met zoveel militairen uit andere landen. Ruim 40 militairen waren ook nog eens op de motor vanuit Nederland naar Lourdes gekomen.

Een flinke groep leden van de Koninklijke Marechausee, alsmede een mooie vertegen­woor­diging uit het Caribische deel van ons Koninkrijk waren in Lourdes aanwezig.

Ook de geestelijk verzorgers (aalmoezeniers), waaronder priester Paul Vlaar in zijn witte marinepak deelden in de bijzondere dagen die mede onder hun leiding in Lourdes vorm hebben gekregen.

De bisschop kijkt met dankbaarheid op deze dagen van verbondenheid terug en heeft bijzonder voor de beide bisdommen op voorspraak bij Maria om zegen gebeden.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose