Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier OecumeneWillibrordzondag
Zondag 8 november - Samen de Heer tegemoet
nieuws - woensdag, 4 november 2020
Komend weekend wordt in de zondagse liturgie uit het 25e hoofdstuk van Matteüs gelezen. Er is sprake van een bruiloft met maar liefst tien bruidsmeisjes. Vijf van hen hadden olie voor hun lampen en vijf niet. En die vijf met de olie in hun lampje mochten binnen bruiloft vieren, de anderen niet. Een wijze les... opletten en waakzaam zijn.
Uit liefde voor God
Willibrordzondag - 10 november 2019
nieuws - vrijdag, 1 november 2019
Zondag 10 november is het weer Willibrordzondag, sinds 1949 ingesteld ter ondersteuning van het werk voor oecu­mene en evangelisatie van de Katholieke Vereniging voor Oecu­mene. De heilige Willibrord (met diens feestdag op 7 november) is de patroon van de christenen in Neder­land, katholieken en protestanten. Het thema voor Willibrordzondag 2019 is: ‘Uit liefde voor God’.
Doof de Geest niet uit
Boekje met dialoograpport oecumene
nieuws - maandag, 26 november 2018
Katholieken en pinksterchristenen zijn al vanaf 1972 op hoog niveau met elkaar in dialoog over zaken van gemeenschappelijk belang. De zesde internationale dialoogronde (2011-2015) ging over de charisma’s in de zending en het leven van de Kerk en resulteerde in het document ‘Doof de Geest niet uit’.
Thema: Samen wandelen, bidden en werken
Willibrordzondag 4 november
nieuws - maandag, 29 oktober 2018
Zondag 4 november is het weer Willibrordzondag, sinds 1949 ingesteld ter ondersteuning van het werk voor oecu­mene en evangelisatie van de Katholieke Vereniging voor Oecu­me­ne.
Willibrordzondag
nieuws - dinsdag, 31 oktober 2017
Zondag 5 november is het weer Willibrordzondag, sinds 1949 inge­steld ter ondersteuning van het werk voor oecumene en evangelisatie van de Katholieke Vereniging voor Oecu­mene. De heilige Willibrord (met diens feestdag op 7 november) is de patroon van de christenen in Neder­land, katholieken en protestanten.
Willibrordzondag in teken van Laudato Sií
Zondag 8 november 2015
nieuws - donderdag, 1 oktober 2015
De encycliek Laudato Si’ van paus Franciscus is door de wereld­wijde oecumenische beweging met enthou­siasme ontvangen. Metro­po­liet John Zizioulas, die namens patriarch Bartholomeus bij de presen­tatie aanwezig was, zei dat de uitgave van Laudato Si’ “een aange­legen­heid is van grote vreugde en tevreden­heid voor orthodoxen”.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose