Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Interreligieuze postzegels

Te koop bij de postdienst van Vaticaanstad

gepubliceerd: donderdag, 4 februari 2021

De Rooms-Katho­lie­ke Kerk geeft een bij­zon­dere serie interreli­gi­euze postzegels uit. Ze zijn vanaf 22 februari 2021 te koop bij de post­dienst van Vati­caan­stad.

Vier interreli­gi­euze ont­moe­tingen

De serie bestaat uit vier postzegels met afbeel­dingen van interreli­gi­euze ont­moe­tingen van paus Fran­cis­cus met de Romeinse opperrabbijn Riccardo Di Segni, met grootimam Ahmad al-Tayyeb van al-Azhar in Abu Dhabi, met de boeddhis­tische lei­der Somdet Phra Ariyavong-sagatanana IX in Bangkok en met Hindu Kurukkal Siva Sri Mahadeva in Sri Lanka.

Fratelli tutti

De interreli­gi­euze postzegels ​​onder­stre­pen de kern­bood­schap van ‘Fratelli tutti’, de recente en­cy­cliek van paus Fran­cis­cus over broe­der­schap en sociale vriend­schap, dat mensen van alle gods­diensten en levens­be­schou­wingen ge­roe­pen zijn zich ge­za­men­lijk in te zetten voor een betere wereld. Paus Fran­cis­cus: “Alleen samen kunnen we deze gekwetste wereld genezen!”

 

(tekst: Berry van Oers, beleids­ad­vi­seur interreli­gi­euze dialoog R.-K. Kerk;
bericht over­ge­no­men van rkkerk.nl)Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 26 april 2021Zondag voor de Oosterse Kerken
maandag, 19 april 2021Webinar Zondag voor de Oosterse Kerken
dinsdag, 2 februari 2021Internationale VN-Dag voor broederschap
woensdag, 4 november 2020Willibrordzondag
vrijdag, 1 november 2019Uit liefde voor God
maandag, 26 november 2018Doof de Geest niet uit
maandag, 29 oktober 2018Thema: Samen wandelen, bidden en werken
dinsdag, 31 oktober 2017Willibrordzondag
donderdag, 1 oktober 2015Willibrordzondag in teken van Laudato SiíBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose