Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Willibrordzondag

Zondag 8 november - Samen de Heer tegemoet

gepubliceerd: woensdag, 4 november 2020

Een bruiloft anno 2020 betekent een plech­tig­heid met 20 mensen en geen feest. Een hard gelag eigen­lijk...

Komend weekend wordt in de zon­dagse li­tur­gie uit het 25e hoofd­stuk van Matteüs gelezen. Er is sprake van een bruiloft met maar liefst tien bruidsmeisjes. Vijf van hen had­den olie voor hun lampen en vijf niet. En die vijf met de olie in hun lampje mochten binnen bruiloft vieren, de anderen niet. Een wijze les... opletten en waak­zaam zijn.

Heilige Wil­li­brord

Zondag is het ook Wil­li­brord­zon­dag. We vieren en gedenken de heilige Wil­li­brord, die het chris­te­lijk geloof naar de Lage Landen bracht. Hij werd in Engeland geboren in 658, kwam in 690 naar de gebie­den van de Friezen (wonend langs de kust van wat nu België, Neder­land, Duits­land tot in Dene­mar­ken is) en stierf op 7 no­vem­ber 739 in Ech­ter­nach (Lu­xem­burg), waar zijn graftombe is. Wil­li­brords voetstappen liggen let­ter­lijk in onze contreien.

Oecumene

Wil­li­brord­zon­dag is in Neder­land ook een dag waarbij in de RK-Kerk de oecumene centraal staat. ‘Samen de Heer tegemoet’ is het thema van dit jaar en vraagt aan­dacht voor een ver­dere ver­die­ping tussen alle chris­te­lijke broe­ders en zusters. Juist nu er in de wereld veel zorgen en groeiende ver­deeld­heid is door de corona­pan­de­mie en alle eco­no­mische en sociale gevolgen. In alle pa­ro­chies wordt het weekend van 7 en 8 no­vem­ber een deur­col­lec­te gehou­den.

Lees meer over oecumene, de Katho­lie­ke Vereni­ging voor oecumene Athanasius en Wil­li­brord en hoe u de vereni­ging kunt steunen op de speciale web­si­te:

Hand­rei­king bij de vie­ring

Voor de vie­rin­gen van het weekend van 7 en 8 no­vem­ber zijn een preekschets en enkele voor­beden opge­steld die (als basis) kunnen wor­den gebruikt.

Ain Veres Art
Parabel van de tien maagden
Parabel van de tien maag­den


Gerelateerde nieuwsberichten

zondag, 17 oktober 2021Willibrordzondag
maandag, 26 april 2021Zondag voor de Oosterse Kerken
maandag, 19 april 2021Webinar Zondag voor de Oosterse Kerken
donderdag, 4 februari 2021Interreligieuze postzegels
dinsdag, 2 februari 2021Internationale VN-Dag voor broederschap
vrijdag, 1 november 2019Uit liefde voor God
maandag, 26 november 2018Doof de Geest niet uit
maandag, 29 oktober 2018Thema: Samen wandelen, bidden en werken
dinsdag, 31 oktober 2017Willibrordzondag
donderdag, 1 oktober 2015Willibrordzondag in teken van Laudato SiíBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose