Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Roeping

Over­zicht van nieuws­be­richten over roe­ping.


Pausboodschap voor Roepingenzondag
Nadenken over roeping binnen de context van een synodale Kerk
nieuws - vrijdag, 6 mei 2022
Met zijn boodschap voor de Wereldgebedsdag voor Roepingen, in Nederland beter bekend als Roepingenzondag, wil paus Franciscus dit jaar nadenken over roeping in de context van een synodale Kerk. Een Kerk die luistert naar God en naar de wereld.
Roepingenzondag
‘Vreugde verbindt’
nieuws - maandag, 2 mei 2022
Iedereen vraagt zich wel eens af “wat wil ik met mijn leven?” Maar misschien vraag je je ook af “wat wil God van mij?” Zondag 8 mei is het behalve Moederdag ook Roepingenzondag - een dag waarop we speciaal bidden voor nieuwe roepingen en jongeren aansporen om na te denken over roeping.
Podcasts met roepingverhalen
Roepingenweek 2021
nieuws - woensdag, 10 november 2021
In het kader van Roepingenweek (7 t/m 13 november) presenteert het Willibrordseminarie een aantal podcasts met roepingverhalen. Mgr. Hendriks heeft zondag het spits afgebeten en inmiddels staan er vijf podcasts op de speciale website.
Roepingenweek 2021
Zondag 7 t/m zaterdag 13 november
nieuws - dinsdag, 26 oktober 2021
Van 7 t/m 13 november zal de landelijke Roepingenweek 2021 worden gehouden. Deze week wordt elk jaar georganiseerd rond het Hoogfeest van de H. Willibrord om te bidden voor roepingen tot het Priesterschap, het Religieus leven en het Diaconaat en ook worden er op vele plekken extra momenten met jongeren georganiseerd rond Roeping.
Bedevaartzaterdag voor roepingen
Zaterdag 7 augustus - 11.00 - 17.00 uur - O.L.Vrouw ter Nood Heiloo
nieuws - woensdag, 4 augustus 2021
Elke eerste zaterdag van de maand is er op het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo een gebedsdag voor roepingen tot het priesterschap, diaconaat en het religieuze leven. Komt u ook bidden voor roepingen?
Onderscheidingsdag levenskeuzen
Maandag 24 mei - 10.30 uur - OLV ter Nood Heiloo
nieuws - woensdag, 12 mei 2021
Het Grootseminarie Sint Willibrord organiseert maandag 24 mei een dag voor jongeren van 16 t/m 28 jaar om hen te helpen bij belangrijke keuzes, zoals: studie, beroep, roeping, relatie, etc. De dag wordt afwisselend opgebouwd met inleidingen, uitwisseling en tijd voor reflectie.
Pausboodschap Roepingenzondag
Wees niet bang, kom dichterbij
nieuws - vrijdag, 9 april 2021
De 58e Wereldgebedsdag voor Roepingen wordt dit jaar gevierd op zondag 25 april 2021 - de vierde zondag van Pasen. In zijn boodschap voor deze dag geeft paus Franciscus dit keer Sint Jozef als voorbeeld, die door God werd geroepen door middel van dromen.
Wees niet bang, kom dichterbij
Roepingenzondag 25 april 2021
nieuws - donderdag, 8 april 2021
Over de hele wereld wordt jaarlijks op de vierde zondag van de Paastijd Roepingenzondag gevierd. Deze dag wordt de ‘Zondag van de Goede Herder’ genoemd, omdat Jezus zich in het Evangelie van die dag omschrijft als de Goede Herder, die zijn leven geeft voor zijn schapen.
Nationale Roepingenweek
Zondag 1 t/m zaterdag 7 november
nieuws - woensdag, 28 oktober 2020
Voor het tweede jaar op rij organiseert de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland een Nationale Roepin­gen­week. Van zondag 1 t/m zaterdag 7 november is er in elk bisdom en bij verschillende religieuze gemeenschappen een activiteit of speciale viering waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal staat.
Warme belangstelling voor online Open Dagen
nieuws - maandag, 4 mei 2020
Bij gelegenheid van Roepingenzondag presenteerden zowel het Theologisch Instituut St. Bonifatius als Grootseminarie St. Willibrord zich via online kanalen. Wie het gemist heeft of het nog een terug wil kijken, zijn video’s nog beschikbaar via de respectievelijke websites.
Op zoek naar jouw bestemming?
Zondag 3 mei - Roepingenzondag - Voor jongeren 17~28 jaar
nieuws - zaterdag, 2 mei 2020
Ben je zelf wat bezig met keuzen die voor je verdere leven van belang zijn als studie, werk, relatie, roeping, etc.? Doe dan mee! Ik weet zeker dat deze dag je dan wat zal bieden. Op 3 mei, de vierde zondag van de Paastijd, wordt elk jaar Roepingenzondag gevierd.
Pausboodschap voor Roepingenzondag
Zondag 3 mei
nieuws - vrijdag, 24 april 2020
Zondag 3 mei viert de Kerk voor de 57e keer Wereldgebedsdag voor Roepingen. Op deze ‘Roepingenzondag’ wordt wereldwijd speciaal gebeden voor roepingen en paus Franciscus gaat in een boodschap aan de gelovigen dieper op het onderwerp in. De Nederlandse vertaling van deze boodschap is nu beschikbaar.
Nationale Roepingenweek
En Maand van Gebed samen met Polen
nieuws - vrijdag, 25 oktober 2019
Dit jaar organiseert de R.-K. Kerk in Nederland voor het eerst een Nationale Roepingenweek. Van zondag 3 t/m zaterdag 9 november zijn er in de bisdommen speciale vieringen waarin de roeping tot het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven centraal staat. Belangrijk element in deze Nationale Roepingenweek is een icoon van de heilige Willibrord, de patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie.
Onderscheidingsdag Levensvragen
Maandag 10 juni - 2e Pinksterdag - Heiloo
nieuws - woensdag, 5 juni 2019
Welke plannen heeft God met je? Welke stappen zou je kunnen zetten? En zit je wel op de juiste weg? Allemaal vragen die door je hoofd kunnen malen, wanneer je over je leven, roeping, werk of studie nadenkt.
“Bid tot de Herder”
Zondag 12 mei - Roepingenzondag
nieuws - dinsdag, 9 april 2019
“Bid tot de Herder” - dat is het thema van ‘Roepingenzondag’ die op zondag 12 mei 2019 zal worden ge­vierd. Om hier speciaal de aandacht op te vestigen zijn diverse mate­rialen beschikbaar. Deze zijn een­voudig van deze website te down­loaden.
Studiedag Roepingenpastoraat
Woensdag 7 november - 9.30 uur - Utrecht
nieuws - zondag, 7 oktober 2018
‘De geloofsgemeenschap als omge­ving om Gods roepstem te leren ver­staan.’ Rond dat thema organiseert het Interdiocesaan Roepingen Overleg (IRO) op 7 november 2018 een lan­de­lijke studiedag. Hoe luister je mee als geloofsgemeenschap? Hoe breng je ‘roeping’ hier en nu ter sprake? Hoe ga je hierover het gesprek aan met jongeren? Hoe kan ik daarin zelf een rol spelen?
Heb Jezus lief
Verslag onderscheidingsdag levensvragen
nieuws - dinsdag, 29 mei 2018
De maandag na afgelopen Pinksteren kwamen een stuk of twaalf jongeren in Heiloo bij elkaar voor de onder­scheidingsdag levensvragen. Een dag ingericht rondom het thema roeping, waarin werd uitgelegd hoe jongeren hun roeping kunnen vinden met behulp van gebed en geestelijke begeleiding. De dag bracht veel rust en nieuwe handvatten bij de deelnemende jongeren.
Boodschap paus Franciscus voor Roepingenzondag
Zondag 22 april 2018
nieuws - dinsdag, 20 maart 2018
Zondag 22 april is het in de Rooms-Katholieke Kerk Wereldge­bedsdag voor Roepingen, ook wel Roepingenzondag genoemd. In zijn bood­schap voor deze zondag haakt paus Franciscus dit keer aan bij het thema voor de vergade­ring van de Bisschoppensynode die in oktober 2018 in Rome wordt gehouden, te weten: ‘Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose