Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Tentoonstelling - Geloof in Geluk

Thematentoonstelling ‘Geloof in Geluk’In de KoepelKa­the­draal in Haar­lem is van zater­dag 28 au­gus­tus t/m zon­dag 3 april 2022 de thema­ten­toon­stel­ling ‘Geloof in Geluk’ te zien. Die gaat over het zoeken, delen en ver­beel­den van geluk. Met dit nieuwe ini­tia­tief wil de KoepelKa­the­draal na­druk­ke­lijker naar buiten tre­den en mensen uit­no­di­gen om na te denken over wat hen bezighoudt.
Geloof in Geluk gaat over de zoek­tocht naar geluk, het ver­beel­den van het gevoel en het delen van geluk. Ervaar het hemels geluk aan de hand van een speciaal ont­wik­kelde orgelcom­po­si­tie, krijg inzicht in je eigen geluk door het lopen van een labyrint en beluister prach­tige per­soon­lijke verhalen over wat geluk kan betekenen. Ontdek de kunstobjecten die rea­geren op het thema en leer van de verhalen van heiligen en over wat zij opoffer­den om geluk te bereiken.
Voor meer in­for­ma­tie en tickets: www.koepel­kathe­draal.nl/geloof-in-gelukGeloof in Geluk - activiteiten
nieuws - donderdag, 14 april 2022
De thematentoonstelling Geloof in Geluk in de KoepelKa­the­draal te Haar­lem is verlengd. In het kader van de tentoonstelling wordt een serie activiteiten georganiseerd waarin de vraag “wat is geluk?” centraal staat.
Geloof in Geluk op KatholiekLeven.nl
nieuws - zaterdag, 2 april 2022
In de KoepelKa­the­draal te Haar­lem is nog t/m zon­dag 3 april 2022 de thema­ten­toon­stel­ling ‘Geloof in Geluk’ te zien. Video-website van de bisschoppenconferentie KatholiekLeven.nl maakte een mooie video-impressie.
Winnaar wedstrijd Geloof in Geluk
Videopresentatie Gerrit Besseling op Kathedraal TV
nieuws - donderdag, 10 maart 2022
De winnaar van de wedstrijd 'Geloof in Geluk' is bekend! Met een eigen video op Kathedraal TV toont hij zijn werk.
Geloof in Geluk - activiteiten
nieuws - vrijdag, 11 februari 2022
De thematentoonstelling Geloof in Geluk is nog t/m 3 april 2022 te bezoeken in de KoepelKa­the­draal Haar­lem. In het kader van deze tentoonstelling worden ook een serie activiteiten georganiseerd waarin de vraag “wat is geluk?” centraal staat.
Uitslag wedstrijd Geloof in Geluk
nieuws - woensdag, 2 februari 2022
Uit de tientallen inzendingen voor de Wedstrijd Geloof in Geluk koos de jury uit tien genomineerden drie winnaars, te weten: Gerrit Besseling, Henk Koning en het Josephhuis (studentenhuis in Haarlem).
Genomineerden wedstrijd Geloof in Geluk
nieuws - zaterdag, 29 januari 2022
Uit de tientallen inzendingen voor de Wedstrijd ‘Waarom geloof ik in geluk?’ heeft de jury tien genomineerden gekozen, die kans maken om een van de drie winaars te worden. De inzendingen bestonden uit collages, gedichten, verhalen en zelfs een zelf geschreven en gecomponeerd lied.
Geloof in Geluk - activiteiten
nieuws - vrijdag, 28 januari 2022
De thematentoonstelling Geloof in Geluk is nog t/m 3 april 2022 te bezoeken in de KoepelKa­the­draal Haar­lem. In het kader van deze tentoonstelling worden ook een serie activiteiten georganiseerd waarin de vraag “wat is geluk?” centraal staat.
Geloof in Geluk - Wedstrijd
Inzendtermijn verlengd tot 16 januari!
nieuws - donderdag, 13 januari 2022
In de tentoonstelling ‘Geloof in Geluk’ in de Sint-Bavokathedraal in Haarlem hebben twintig deelnemers hun kijk op ‘geluk’ of ‘gelukkig(-zijn)’ gegeven. Maar wat betekent geluk of geloven in geluk voor u, voor jou? SamenKerk nodigt je uit om mee te doen aan de Geloof in Geluk Wedstrijd. Stuur je inzending vóór 16 januari!
Lezing OMG Magazine hoofdredacteur
Donderdag 25 november - 20.00 uur - Bavokathedraal Haarlem
nieuws - dinsdag, 9 november 2021
Hoofdredacteur van zingevingsmagazine OMG (Other Me God) Marina de Kort-de Wolde geeft op 25 november de lezing ‘Tussen Hemel en Aarde’. Naast de lezing zal toppianist en componist Eduard Preda een pianoconcert verzorgen op deze bijzondere avond in de KoepelKathedraal Haarlem.
Lezing - Bijbelillustraties
Donderdag 4 november - 20.00 uur - Koepelkathedraal Haarlem
nieuws - zondag, 24 oktober 2021
Sinds de uitvinding van de boekdrukkunst is er geen boek zo vaak gedrukt en verspreid als de Bijbel. Tot op de dag van vandaag verschijnen er nieuwe bijbels, in nieuwe vertalingen. Oudtestamenticus Jaap van Dorp (Nederlands Bijbelgenootschap (NGB)) vertelt in de lezing Bijbelillustraties over de bijzonderheden van Nederlandse bijbels.
Lezing M. van der Vegt - De Kracht van Rust
Donderdag 28 oktober - 20.00 uur - Koepelkathedraal Haarlem
nieuws - maandag, 18 oktober 2021
Stiltetrainer en auteur Mirjam van der Vegt geeft een interactie lezing in de KoepelKathedraal in Haarlem. Van der Vegt neemt de deelnemers mee op een reis van drie treden van stilte voor een veerkrachtig en gelukkig leven.
Geloof in Geluk in Haarlems Dagblad
nieuws - woensdag, 13 oktober 2021
In het Haarlems Dagblad is woensdag 13 oktober een reportage verschenen over de kunstexpositie ‘Geloof in Geluk’. Onder de titel “Kathedraal als toonzaal” gaat Arnold Aarts in gesprek met vicaris-generaal Bart Putter en programmamanager Nanine van Smoorenburg.
Workshop labyrint lopen
Zaterdag 16 oktober - 12.00 uur - Bavokathedraal Haarlem
nieuws - dinsdag, 12 oktober 2021
Voor de tentoonstelling Geloof in Geluk ontwierp Dafne Arlman het Labyrint De weg naar je hart. Zij geeft op zaterdag 16 oktober een workshop labyrint lopen in de KoepelKathedraal.
Activiteiten rond Geloof in Geluk
nieuws - maandag, 13 september 2021
Bij de tentoonstelling Geloof in Geluk worden verschillende activiteiten georganiseerd. Er is een programma samengesteld met rondleidingen, lezingen, concerten en workshops. We stellen hierbij twee activiteiten in oktober aan u voor.
Geluk
wobi - zaterdag, 28 augustus 2021
In onze kathedraal is op 27 augustus de ‘Geloof in geluk’-route geopend. Daar is elders in deze SamenKerk veel meer over te lezen. Het programma van deze route, dat tot Pasen 2022 duurt, nodigt uit om je te laten inspireren en te overwegen wat je gelukkig maakt. Aan die vraag wil ik niet voorbijgaan.
Feestelijke opening ‘Geloof in Geluk’ Fotoreportage
Tentoonstellingroute door de KoepelKathedraal
nieuws - zaterdag, 28 augustus 2021
De tentoonstellingroute ‘Geloof in Geluk’ in de Haarlemse kathedraal is op vrijdagmiddag 27 augustus geopend door de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk en de Burgemeester van Haarlem, Jos Wienen. Aansluitend aan de openingshandeling konden de genodigden de tentoonstelling bezoeken. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf zaterdag 28 augustus.
Thematentoonstelling ‘Geloof in Geluk’
Vanaf zaterdag 28 augustus - Koepelkathedraal Haarlem
nieuws - zondag, 22 augustus 2021
In de KoepelKathedraal in Haarlem is van zaterdag 28 augustus t/m zondag 3 april 2022 de thematentoonstelling ‘Geloof in Geluk’ te zien. Die gaat over het zoeken, delen en verbeelden van geluk. Met dit nieuwe initiatief wil de KoepelKathedraal nadrukkelijker naar buiten treden en mensen uitnodigen om na te denken over wat hen bezighoudt.
Geloof in Geluk - Sterrenhemel Fotoreportage
Kathedrale Basiliek van Sint Bavo Haarlem
nieuws - zondag, 1 augustus 2021
Onderdeel van de tentoonstelling ‘Geloof in Geluk’ is het kunstwerk ‘De Sterren­hemel’ van de Haarlemse beeldend kunstenares Simone de Groot geïnstalleerd in de Kathedrale Basiliek van Sint Bavo te Haarlem. Geïnspi­reerd op het kenmerkende binnen­val­lende licht maakte zij een zwevende wolk van 179 sterren, een ode aan vertrouwen en geloof.
Geloof in Geluk in de Bavokathedraal
Een nieuw programma om mensen te bereiken
nieuws - donderdag, 15 april 2021
Het is onze tijd niet vanzelfsprekend om gelovig te zijn. Het is ook lang niet altijd eenvoudig om over het geloof te spreken. Deze zomer begint in de kathedraal te Haarlem, inmiddels ook bekend als Koepelkathedraal, een nieuw initiatief waarmee we ook mensen die niet met de kerk vertrouwd zijn willen laten kennismaken met ons geloof.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose