Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Geloof in Geluk - Sterrenhemel

Kathedrale Basiliek van Sint Bavo Haarlem

gepubliceerd: zondag, 1 augustus 2021

Onder­deel van de ten­toon­stel­ling ‘Geloof in Geluk’ is het kunst­werk ‘De Sterren­hemel’ van de Haar­lemse beel­dend kunstenares Simone de Groot geïnstalleerd in de Ka­the­drale Basiliek van Sint Bavo te Haar­lem. Geïnspi­reerd op het ken­mer­kende binnen­val­lende licht maakte zij een zwevende wolk van 179 sterren, een ode aan ver­trouwen en geloof.

De 179 sterren ver­wij­zen naar de 179 Haar­lemse joden, die in de nacht van 25 au­gus­tus 1942 op het plein naast de Sint-Bavo­kathe­draal wer­den verzameld om te wor­den gedepor­teerd naar Ausch­witz. De sterren weerkaatsen het binnenvallende licht gefrag­men­teerd naar alle kanten en ver­wij­zen naar de over­tui­ging dat de dood niet het einde betekent, maar een her­ge­boor­te of verlos­sing. De in­stal­la­tie sluit aan bij de glas-in-loodramen van Jan Dibbets en de door hem geci­teerde He­breeuwse tekst Jehi ohr (Er zij licht).

De ten­toon­stel­ling ‘Geloof in Geluk’ is vanaf 28 au­gus­tus 2021 t/m 3 april 2022 te zien in de ka­the­draal. Het kunst­werk ‘De Sterrenhemel’ is nu te bewon­de­ren in de ka­the­draal.

 

Geloof in Geluk - Sterrenhemel

 Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 13 september 2021Activiteiten rond Geloof in Geluk
zaterdag, 28 augustus 2021Feestelijke opening ‘Geloof in Geluk’ Fotoreportage Video
zondag, 22 augustus 2021Thematentoonstelling ‘Geloof in Geluk’
donderdag, 15 april 2021Geloof in Geluk in de BavokathedraalBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose