Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Dossier JodendomTien jaar Dag van het Jodendom Fotoreportage
nieuws - dinsdag, 12 februari 2019
De Nederlandse bisschoppen samen met rabbijnen en Joodse contacten uit het hele land vierden woensdag 6 februari dat in 2019 voor de tiende keer de Dag van het Jodendom werd gehouden.
Dag van het Jodendom
Vernieuwde website
nieuws - zondag, 9 september 2018
De website voor de Dag van het Jodendom is vernieuwd. Met de vernieuwde website beogen de Nederlandse bisschoppenconferentie en de Katholieke Raad voor het Jodendom nieuws en achter­grond­informatie over de dialoog tussen joden en christenen beter zichtbaar te maken.
Bezoek aan Synagoge - Dag van het Jodendom
nieuws - maandag, 12 februari 2018
In het kader van de ‘Dag voor het Jodendom’ 2018 heeft Mgr. Hendriks met een delegatie op 14 januari 2018 een werkbezoek gebracht aan de nieu­we Synagoge van de Joodse ge­meente Noord-Holland (noord/west) te Heemstede.
Bisschoppen bezoeken Joods Historisch Museum
In het kader van de Dag van het Jodendom - 17 januari
nieuws - vrijdag, 6 januari 2017
Een delegatie van de Bisschoppenconferentie bezocht op 5 januari het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de Dag van het Jodendom, die jaarlijks op of rond 17 januari wordt gehouden.
Haat tegen Joden verwerpelijk
Verklaring van de R.-K. Bisschoppen van Nederland
nieuws - woensdag, 30 juli 2014
In onze Nederlandse samenleving alsook daarbuiten is er – als gevolg van de oorlog tussen Israël en Hamas – een toename van uitingen van haat tegen Joden. De R.-K. bisschoppen van Nederland, die haat tegen Joden categorisch verwerpen, zien zich verplicht om opnieuw krachtig elke vorm van antisemitisme te veroordelen.
Katholieke Kerk viert Dag van het Jodendom
Thema: Uitweg uit de Crisis
nieuws - dinsdag, 14 januari 2014
Op 17 januari viert de Rooms-katholieke kerk in Nederland op verschillende plaatsen de jaarlijkse Dag van het Jodendom. Deze dag is een initiatief van de Nederlandse bisschoppen. Zij sluiten hiermee aan bij initiatieven in Polen, Italië en Oostenrijk.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose