Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Sant’Egidio

Sant’ EgidioSant’ Egidio is een chris­te­lijke Ge­meen­schap die ontstaan is in 1968, in de nadagen van het Tweede Vati­caanse Concilie, door enkele stu­den­ten in Rome. In de loop der jaren is het een ge­meen­schap gewor­den die mannen en vrouwen verwel­komt van elke leef­tijd en uit elke situatie in meer dan 70 lan­den ter wereld, met bij­zon­dere aan­dacht voor wie in de periferie leven. Zij wor­den verenigd door het luis­te­ren naar het Evan­ge­lie en de gratis en vrij­wil­lige inzet voor de armen en voor de vrede.


Global Friendship, Global Peace Fotoreportage
Internationale vredesconferentie Sant’Egidio
nieuws - dinsdag, 30 augustus 2022
Vanuit heel Europa, van Denemarken tot Portugal en van het Verenigd Koninkrijk tot Oekraïne, kwamen dit weekeinde meer dan 700 jongeren naar Amsterdam voor de jaarlijkse internationale vredesconferentie Global Friendship, Global Peace van de Gemeenschap van Sant'Egidio.
Europese jongerenontmoeting Amsterdam
Spreken over vrede in een tijd van oorlog
nieuws - vrijdag, 26 augustus 2022
Drie jaar na de vorige grote bijeenkomst in Krakau kwamen vandaag 700 jongeren van 15 tot 25 jaar vanuit heel Europa naar Amsterdam voor een vredesconferentie van Youth for Peace, de jongerenbeweging van de Gemeenschap van Sant'Egidio.
Herdenking overleden vluchtelingen
Zondag 7 november - 15.00 uur - Mozes en Aäronkerk Amsterdam
nieuws - dinsdag, 2 november 2021
Op zondag 7 november om 15.00 uur vindt in de Mozes en Aäronkerk de jaarlijkse oecumenische herdenking plaats van vluchtelingen die afgelopen jaar omkwamen aan de Europese grenzen. Bij de herdenking nemen hun verhalen een belangrijke plaats in.
‘Naar een steeds groter wij’ Fotoreportage
Werelddag Migranten en Vluchtelingen
nieuws - maandag, 27 september 2021
Op de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen vond in de Mozes en Aäronkerk een indrukwekkende bijeenkomst plaats met als titel: ‘Naar een steeds groter wij’. Na een inleiding door de bisschop van Haarlem-Amsterdam, mgr. Hendriks, brachten vier organisaties voorbeelden naar voren van de ontmoeting met vluchtelingen en migranten in ons land.
Sprekers bekend Caritas ontmoetingsdag
Zaterdag 25 september - Werelddag Migranten en Vluchtelingen
nieuws - maandag, 20 september 2021
De bijeenkomst op 25 september in Amsterdam vanwege de Werelddag van Migranten en Vluchtelingen wordt een mooie ontmoetingsdag. Vanuit vier organisaties spreken steeds twee mensen over de weg die zij samen gegaan zijn om te zorgen dat migranten een nieuwe toekomst vinden: Humanitaire corridors, Here to Support, Casa Migrante en Sant'Egidio.
Naar een steeds groter wij
Zaterdag 25 september - 13.30 uur - Mozes en Aäronkerk Amsterdam
nieuws - vrijdag, 16 juli 2021
De katholieke kerk viert elk jaar op de laatste zondag van september de Werelddag voor Migranten en Vluchtelingen. Naar aanleiding van deze dag organiseren het Bisdom Haarlem-Amsterdam, Cordaid, Sant'Egidio en de Vastenactie op zaterdag 25 september 2021 een bijzondere bijeenkomst in de Mozes en Aäronkerk in hartje Amsterdam.
Caritas en naastenliefde
Kathedraal TV Q&A met Corine van der Loos
nieuws - woensdag, 19 mei 2021
Op vrijdag 21 mei vanaf 16.00 uur is de volgende Q&A live te volgen op Kathedraal TV. In deze editie hebben we Corine van der Loos uitgenodigd om te spreken over caritas en naastenliefde, belangrijke pijlers in haar werk voor Sant'Egidio.
Geef mensen zonder papieren een verblijfsstatus
Oproep van Sant'Egidio vanwege coronacrisis
nieuws - dinsdag, 14 april 2020
Diaken Colm Dekker, verantwoordelijke van Sant'Egidio, heeft op Paaszaterdag in het Algemeen Dagblad een oproep gedaan om mensen zonder papieren in deze Coronacrisis een verblijfstatus te geven. Dat is veiliger voor hen en voor de samenleving.
Derde dag van het Noveengebed vanuit Sant'Egidio
Vergeet de armen niet...
nieuws - woensdag, 18 maart 2020
Op de derde dag van het Noveengebed zijn we in verbinding met Sant' Egidio in Amsterdam. Daar in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein beleeft de Gemeenschap van Sant' Egidio gemeenschap en verbondenheid met de armen in gebed, vriendschap en dienstbetoon. Maar hoe gaat dat in tijden van crisis? Bidt mee met het Noveengebed, samen met Sant'Egidio en hoor hun verhaal.
Sant'Egidio viert 52e verjaardag Fotoreportage
Pastoor Rik Hoet benoemd als rector
nieuws - donderdag, 27 februari 2020
Sant'Egidio Amsterdam heeft zondag 23 februari haar 52e verjaardag gevierd met een feestelijke dankviering. Hoofdcelebrant Mgr. Harrie Smeets benadrukte in eenvoudige bewoordingen dat de ervaring van Sant'Egidio ons brengt bij de kern van gelovig leven: in het gezicht van onze broeder en zuster het gelaat van Christus herkennen.
Diner voor onze vrienden van de straat
In samenwerking met Sant’ Egidio
nieuws - zondag, 23 februari 2020
Na het succes van vorig jaar met de maaltijd voor dakloze vrienden van de straat, gaat het jongerenplatform dit jaar opnieuw voor hen koken op zaterdag 29 februari. Dit doen we bij Sant'Egidio, naast de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein in Amsterdam.
Herdenkingswake voor omgekomen vluchtelingen
Zondag 3 november - 15.00 uur - Mozes en Aäronkerk Amsterdam
nieuws - maandag, 28 oktober 2019
‘Sterven aan de hoop’ is de jaarlijkse herdenkingswake voor vluchtelingen die zijn omgekomen op hun weg naar Europa. In deze oecumenische her­den­king nemen verhalen over over­leden migranten een belangrijke plaats in. Aan de grenzen van Europa spelen zich dagelijks drama’s af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om.
Boekpresentatie Sant’ Egidio
Woensdag 14 november - 19.30 uur - Amsterdam
nieuws - donderdag, 8 november 2018
In het Huis van Sant'Egidio in Amsterdam wordt woensdagavond 14 november het boek ‘Alles kan veranderen’ gepresenteerd: het nieuwste boek van Andrea Riccardi, historicus en stichter van de Gemeenschap van Sant'Egidio.
Vijftig jaar Sant’ Egidio gevierd in Amsterdam Fotoreportage
nieuws - dinsdag, 24 april 2018
Zondag­middag 22 april werd het vijftig­jarig bestaan van Sant'Egidio gevierd in de Mozes en Aäronkerk. Dat gebeurde met een conferentie geleid door Leo Fijen over de betekenis van Sant'Egidio voor de kerk, voor de stad en de wereld met onder meer oud-minister Bert Koenders en Hilde Kieboom en een heilige Mis waarin bisschop Jean Pierre Delville hoofd­cele­brant was.
De armen zijn onze vrienden
Sant’Egidio op Katholiekleven.nl
nieuws - woensdag, 7 september 2016
“We kunnen Christus voortdurend herkennen in de armen die onze vrienden zijn. Zij zijn de vrienden van Christus en worden daarmee ook onze vrienden: de daklozen, de vluchtelingen, de ouderen, de kinderen.” Colm Dekker is lid van de gemeenschap Sant'Egidio. In de Mozes en Aäron kerk aan het Waterlooplein in Amsterdam vertelt hij in een video van Katholiekleven.nl over de spiritualiteit van de gemeenschap.
Indrukwekkende Stille Omgang-viering bij Sant’Egidio Fotoreportage
nieuws - donderdag, 17 maart 2016
Het jongeren­programma van de Stille Omgang vond dit jaar weer in de Mozes en Aäron plaats, en dat bleek een goede greep. Mgr. Punt was hoofdcelebrant tijdens de Eucharistieviering en ook Mgr. Hendriks maakte een deel van het programma mee.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose