Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Vrouwe van alle Volkeren

De Vrouwe van Alle VolkerenVerzamelde aan­kon­di­gingen en ver­slagen van gebeds­da­gen voor de Vrouwe van alle Volkeren.


Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
Zondag 4 juni - 12.00 uur - O.L.V. ter Nood Heiloo
nieuws - zaterdag, 6 mei 2023
Stichting Vrouwe van alle Volkeren is verheugd dat wij dit jaar weer samen kunnen komen om Maria te eren als Vrouwe van alle Volkeren, nadat we dat enkele jaren niet hebben kunnen doen. De gebedsdag wordt gehouden op zondag 4 juni 2023 bij het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood aan de Kapellaan 146 te Heiloo.
Gebedsdag - Vrouwe van alle Volkeren
nieuws - zaterdag, 7 mei 2022
Op 28 mei 2022 vindt vanuit de Kapel van de Vrouwe van alle Volkeren een internationale online gebedsdag ter ere van Maria, de Vrouwe van alle Volkeren, plaats. Mgr. Jan Hendriks zal in het heilig Misoffer voorgaan en mgr. J.M. Punt, emeritus bisschop, zal concelebreren.
Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
Zaterdag 22 mei - 9.00 uur - Live gestreamd
nieuws - woensdag, 19 mei 2021
Op zaterdag 22 mei 2021 wordt weer een internationale gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren gehouden. Vanwege de coronamaatregelen zal de gebedsdag live gestreamd worden vanuit de Genadekapel in Amsterdam.
Over de Vrouwe van alle Volkeren
Interview met Mgr. Hendriks op Kathedraal TV
nieuws - maandag, 25 januari 2021
Mgr. Jan Hendriks vertelt op Kathedraal TV over de ontwikkelingen rondom de Vrouwe van alle Volkeren: ‘De titel en devotie zijn nu juist heel behulpzaam, maar moeten gescheiden worden van de verschijningen en boodschappen.’
Verduidelijking ten aanzien van de Vrouwe van alle Volkeren
van de Bisschop van Haarlem-Amsterdam
nieuws - woensdag, 30 december 2020
Na consultatie van en in overeenstemming met de Congregatie voor de Geloofsleer, verklaar ik het volgende.
Toelichting en pastoraal woord
bij de Verklaring ten aanzien van de Vrouwe van alle Volkeren
nieuws - woensdag, 30 december 2020
De devotie tot Maria als Vrouwe en Moeder van alle Volkeren is goed en waardevol, maar moet gescheiden blijven van de boodschappen en verschijningen. Deze zijn niet erkend door de Congregatie voor de Geloofsleer. Dat is de kern van de verheldering die in afstemming met de Congregatie tot stand is gekomen nadat de laatste tijd in binnen- en buitenland allerlei berichten over de devotie waren verschenen.
De Vrouwe van alle Volkeren
Reactie op een artikel in het Nederlands Dagblad
nieuws - donderdag, 17 september 2020
Het Nederlands Dagblad publiceerde op 17 september een artikel van Hendro Munsterman onder de titel “Mariaverschijningen in Amsterdam ‘vals’”. Het Vaticaan zou hebben laten weten dat de Mariaverschijningen in Amsterdam vals zouden zijn. Natuurlijk werden we overstroomd met vragen van verontruste gelovigen. Maar het bericht klopt niet. Een toelichting.
Gebedsdag Vrouwe van alle volkeren Düsseldorf
Speciale groet van paus Franciscus
nieuws - maandag, 16 september 2019
Zowel mgr. Punt als mgr. Hendriks waren zaterdag 14 september op het feest van Kruisverheffing bij de gebedsdag die jaarlijk ter ere van de Vrouwe van alle volkeren in Düssel­dorf wordt gehouden. Dit keer was er voor het eerst een speciale groet van de paus.
Indrukwekkende gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 1 juni 2019
Werkzaamheden aan het spoor en strandtemperaturen weerhielden deel­nemers aan de gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren er niet van naar Amsterdam te trekken. De volle zaal in de RAI deelde in gebed en zang, aangevuld met indruk­wekkende getuigenissen van de Schotse Mgr. John Keenan en acteur Jim Caviezel.
Jim Caviezel bezoekt Amsterdam
Zaterdag 1 juni - Gebedsdag in de RAI
nieuws - dinsdag, 28 mei 2019
Jim Caviezel, bekend als Hollywood-acteur in diverse films en met name degene die in de film “The Passion of the Christ” van regisseur Mel Gibson de rol van Jezus vertolkte, zal op zaterdag 1 juni als gastspreker aanwezig zijn bij de Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren.
Pinksteren - Gebedsdag
Ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren
nieuws - dinsdag, 22 mei 2018
De jaarlijkse gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren vond dit jaar op dezelfde dag plaats als het Hoogfeest van Pinksteren, zondag 20 mei 2018. Ruim 600 mensen waren samengekomen in de RAI te Amsterdam om de H. Eucharistie te vieren met de bisschop, Mgr. J.M. Punt. De dag werd afgesloten met een H. Lof gecelebreerd door de hulpbisschop, Mgr. J.W.M. Hendriks.
Mgr. Punt bij gebedsdag in Düsseldorf
Ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren
nieuws - woensdag, 6 september 2017
Zaterdag 2 september was de bisschop te gast bij de gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren te Düsseldorf. Hij en nog enige andere bisschoppen vierden er samen met de aartsbisschop van Keulen, kardinaal Rainer Woelki, de H. Eucharistie.
Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
Zaterdag 27 mei • 12.00 uur • RAI, Amsterdam
nieuws - vrijdag, 28 april 2017
Internationale sprekers als Dr. Shafiq Abouzayd uit het Verenigd Koninkrijk en Dr. Robert Fastiggi uit de Verenigde Staten zullen spreken tijdens de Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van Alle Volkeren op zaterdag 27 mei 2017 in de RAI te Amsterdam.
H. Eucharistieviering ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren
Zaterdag 31 mei 2014 - Nicolaasbasiliek Amsterdam
nieuws - maandag, 26 mei 2014
In plaats van de gebedsdag die de afgelopen vier jaar plaats­vond in de Beurs van Berlage, zal er dit jaar op zaterdag 31 mei 2014 een bijzondere viering plaats­vinden ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren, in de Nicolaas­basiliek, tegenover station Amsterdam CS.
Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren Fotoreportage
Eerste Pinksterdag – 19 mei – Beurs van Berlage
nieuws - maandag, 15 april 2013
Voor de vierde maal op rij vindt de jaarlijkse Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren plaats in de Beurs van Berlage, vlakbij Amsterdam CS. Het wordt een dag van gebed en ontmoeting, met inspirerende sprekers.
Gebedsdag Vrouwe van alle volkeren Fotoreportage
nieuws - woensdag, 30 mei 2012
Op Pinksteren werd in de Beurs van Berlage de gebeds- en ontmoetingsdag ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren gehouden. Hierbij een verslag van deze geslaagde dag door Steven van Weede en een mooie fotoreportage van Steef J. Pardoen.
Gebedsdag Vrouwe van Alle Volkeren
Eerste Pinksterdag - 27 mei 2012
nieuws - woensdag, 2 mei 2012
Voor de derde maal op rij vindt de jaar­lijkse Gebedsdag ter ere van de Vrouwe van Alle Volkeren plaats in de Beurs van Berlage. Het wordt een dag van gebed en ontmoeting, met inspirerende sprekers die vertellen over de verspreiding van de devotie tot de Vrouwe van alle Volkeren overal ter wereld.
1e Pinksterdag - Gebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
nieuws - zondag, 29 mei 2011
Evenals vorig jaar vindt in de Beurs van Berlage te Amsterdam op Pinksterzondag, 12 juni, een gebedsdag plaats ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren. De dag staat in het teken van de verschijningen van Maria aan Ida Peerdeman, die plaatsvonden van 1945 tot 1959. Er zal samen gebeden worden, de H. Eucharistie wordt gevierd en er is een bijzondere spreker.
Mariale Gebedsdag in Beurs van Berlage
nieuws - woensdag, 19 mei 2010
In de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt op Pinksterzondag een gebedsdag gehouden ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren. Deze gebedsdag wordt georganiseerd vanwege het 65-jarig bestaan van de devotie, sinds de verschijningen van Maria aan Ida Peerdeman, begonnen in 1945 en eindigend in 1959. Dit jaar zijn er speciale bijdragen o.a. van bisschop Joseph Nduhirubusa uit Burundi en de Burundese gemeenschap in Nederland, Prof. Dr. Mark Miravalle uit de VS, marioloog en auteur van vele boeken en publicaties.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose