Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Romebedevaart 2015

Alle nieuws­be­richten over de dio­ce­sane Rome­bede­vaart die in de mei­va­kan­tie van 2015 heeft plaats­ge­von­den.


Vreugdevolle bedevaart naar Rome
Meivakantie 2015
info - donderdag, 21 mei 2015
Samen met Mgr. Punt en zijn hulp­bis­schoppen Hendriks en Van Burgsteden hebben 800 pelgrims uit Bisdom Haarlem-Amsterdam van 1 tot en met 7 mei een bijzondere bedevaart gemaakt naar Rome. De pelgrims kwamen vol van inspiratie en vreugde terug in Nederland.
Vreugde alom
Terugblik op Bisdombedevaart naar Rome in woord en beeld
nieuws - dinsdag, 19 mei 2015
‘Vrolijk en met hart voor geloof en kerk’, zo omschrijft Mgr. Punt de pelgrims die deelname aan de Bisdombedevaart naar Rome. In zijn terugblik op de reis in het komende nummer van Samen Kerk memoreert hij de geweldige sfeer en de vele hoogtepunten tijdens de pelgrimage. Ook de uitzending van RKK Katholiek Nederland TV van dinsdag 19 mei ging over pelgrimeren. Hierin werden ook enkele deelnemers van de bedevaart naar Rome gevolgd.
Terug uit Rome
wobi - dinsdag, 19 mei 2015
‘Moe maar voldaan keerden zij huiswaarts.’ Met die dooddoener eindigen veel reisverslagen. Maar voor ons ging het helemaal op. De bedevaart naar Rome is een pelgrimage geworden met veel indrukken, ervaringen en hoogtepunten. En tegelijk fysiek en geestelijk enorm inspannend voor onze bijna 800 pelgrims in de leeftijd van 1½ tot 91 jaar.
Internationale aandacht voor bisdombedevaart
nieuws - zondag, 10 mei 2015
Niet alleen de pelgrims zijn stevig onder de indruk van de bede­vaart, ook in Rome zelf is de invasie uit ons bisdom niet onop­gemerkt gebleven. Ook tele­visie nieuws­agent­schap Rome Reports maakte een korte repor­tage van het bezoek van Mgr. Punt met de bijna duizend pelgrims.
Nagekomen fotoís Fotoreportage
nieuws - vrijdag, 8 mei 2015
Nu de pelgrims die per vliegtuig reizen allemaal weer in Nederland zijn, druppelen er ook nog wat foto’s binnen. Wellicht komen er zaterdag­avond, als de pelgrims die per touringcar reizen thuiskomen, nog meer.
Vertraging vliegreis - update 8 mei 20.00 uur
nieuws - vrijdag, 8 mei 2015
In de nacht van woensdag op donder­dag is er een brand geweest in een bar op de lucht­haven van Rome Fiumicinio. Hier­van­daan staan de terug­vluchten van de meeste van onze pelgrims gepland.
De laatste dag in Rome Fotoreportage
nieuws - donderdag, 7 mei 2015
Alweer de laatste dag in Rome. Met alle pelgrims bij elkaar voor de Eucharistieviering in de Sint Paulus Buiten de Murenbasiliek. De eerste foto’s zijn weer van Facebook geschraapt.
Nagenieten van o.a. de audiŽntie Fotoreportage
nieuws - woensdag, 6 mei 2015
We kijken nog even terug op een geslaagde bedevaartsdag met nog een serie foto’s. Vanmorgen een overweldigende algemene audiëntie met diverse dichtbije ontmoetingen met de paus en vanmiddag een Eucharistieviering in een bomvolle Kerk van de Friezen.
Algemene audiŽntie bij paus Franciscus Fotoreportage
Opnieuw hoogtepunt voor de 800 pelgrims tijdens bisdombedevaart Rome
nieuws - woensdag, 6 mei 2015
Het was vroeg opstaan vandaag! Met een bijzonder doel: op tijd op het Sint Pietersplein zijn voor de algemene audiëntie bij de paus. Een vak helemaal vooraan was speciaal gereserveerd voor ons bisdom om de audiëntie van dichtbij mee te maken.
Divers programma op bisdombedevaart in warm Rome Fotoreportage
Afsluiting van de dag met gebedsviering in St. Jan van Lateranen
nieuws - dinsdag, 5 mei 2015
Een divers programma vandaag in een zeer warm Rome op de vierde dag van de bisdom­bede­vaart. De vele groepen konden hun eigen dag indelen en trokken de stad in voor een kop koffie, een ontmoeting met Antoine Bodar of het bezoeken van de Romeinse beziens­waar­dig­heden. Aan het einde van de middag verzamelen alle pelgrims zich in de St. Jan van Lateranen voor een speciale gebeds­viering.
Fotoís gebedsviering Sint Jan van Lateranen Fotoreportage
nieuws - dinsdag, 5 mei 2015
Alle pelgrims zijn bijeen in de Sint Jan van Lateranen voor een gebedsviering die door het jongerenpastoraat van ons bisdom is voorbereid. Het is een viering rond het thema barmhartigheid. Een thema dat paus Franciscus nauw aan het hart ligt.
Jongeren Romebedevaart manifesteren zich ook op Facebook Fotoreportage
nieuws - dinsdag, 5 mei 2015
Een kleine 150 kinderen, tieners en jongeren zijn mee naar Rome voor de diocesane bedevaart. Ook zij laten van zich horen op hun Facebook pagina. Hierbij een aantal ‘selfies’ (een selfie is een foto die je zelf maakt van jezelf met je vrienden en/of mooie omgeving).
Pelgrims herdenken 4 mei met ZKH Prins Jaime Fotoreportage
ĎWe kunnen de vrede niet voor lief nemení
nieuws - maandag, 4 mei 2015
De 800 pelgrims van Bisdom Haarlem-Amsterdam hebben vanavond een bijzondere her­den­king van 4 mei bijge­woond in de kerk van Santa Maria in Trastevere. Zij waren hier op uitno­di­ging van de Bisschop van Haarlem-Amsterdam, mgr. Punt en Zijne Majesteits Ambas­sa­deur bij de Heilige Stoel, Zijne Konin­klijke Hoogheid Prins Jaime de Bourbon de Parme.
H.Mis in de Sint Ignatiusbasiliek Fotoreportage
Maandag 4 mei - Rome
nieuws - maandag, 4 mei 2015
Vanmorgen vierden alle pelgrims de H.Mis in de Sint Ignatius­basiliek. Wederom een bijzondere viering in een prach­tige kerk! Ook werd geprobeerd een groepsfoto te maken. Hierbij weer een mooie serie foto’s van Facebook.
Indrukwekkende Eucharistieviering in de Sint Pieter Fotoreportage
Ruim achthonderd pelgrims op pad in Rome
nieuws - zondag, 3 mei 2015
Zondagochtend verzamelden de pelgrims zich al vroeg bij de obelisk op het Sint Pietersplein. Stipt om acht uur begon de plechtige processie van de pelgrims door de hoofdingang van de Sint Pieterbasiliek. Het was een bijzondere eer om de diocesane bedevaart op deze manier te beginnen.
Bavocantorij zingt voor emeritus Paus Benedictus Fotoreportage
nieuws - zondag, 3 mei 2015
De Bavocantorij van het Kathedrale koor heeft vanavond een privéconcert verzorgd voor emeritus Paus Benedictus. Het Kathedrale koor is, samen met 800 pelgrims, in Rome vanwege de bisdombedevaart van bisdom Haarlem-Amsterdam. Emeritus Paus Benedictus was zeer onder de indruk van de cantorij. De pelgrims van het het bisdom zijn nog tot en met donderdag in Rome.
Alvast wat fotoís van een bijzondere viering in de Sint Pieter Fotoreportage
nieuws - zondag, 3 mei 2015
Dankzij Facebook kunnen we alvast een paar foto’s plaatsen van de bijzondere viering vanmorgen in de Sint Pieter. Bekijk ook het verslag van vandaag met nog meer foto’s.
Pelgrims bedevaart aangekomen in Rome Fotoreportage
Bisdombedevaart van start
nieuws - zaterdag, 2 mei 2015
De dag begon vroeg voor een klein deel van de ‘vlieg­pelgrims’ die deel­nemen aan de bisdom­bedevaart naar Rome. Om 5:15 uur werden zij op Schiphol verwacht voor de eerste van in totaal zeven vluchten die vandaag de pelgrims naar Rome brachten. Voorzien van bedevaartsjaaltje, liturgie­boekje en boarding­pas werd koers gezet op Rome. In Bologna vertrokken de bus­reizigers voor de laatste etappe.
Gefascineerd door de bergen Fotoreportage
Buspelgrims in ItaliŽ
nieuws - vrijdag, 1 mei 2015
De buspelgrims (op weg naar Rome voor de bisdombedevaart), ontwaakten vanmorgen in Ulm. Na gevoed te zijn in de Eucharistie en door het ontbijt, vertrokken zij rond half negen richting Italië. De sfeer zat er vanaf het begin goed in! Mgr. Hendriks reisde vandaag met een andere bus mee om kennis te maken met de reizigers.
Bisdombedevaart van start Fotoreportage
Buspelgrims op weg naar Rome
nieuws - donderdag, 30 april 2015
Vanmorgen vroeg zijn 137 pelgrims vanaf verschillende plekken in ons bisdom per bus vertrokken richting Rome. Drie bussen kwamen bij elkaar in Asten voor een eerste tussenstop. De volgende tussenstop was in Speyer, waar in de middag de heilig Mis werd gevierd in de Kaiserdom.


woensdag, 29 april 2015Samen Kerk verschijnt eind mei
dinsdag, 28 april 2015Pelgrimskoor zingt de slotviering van de bisdombedevaart
maandag, 27 april 2015Rome: de algemene audiŽntie met de Paus en gezellig picknicken
zondag, 26 april 2015Een relaxte dag in Rome met wandelingen en een gebedsviering
zaterdag, 25 april 2015Bijzondere 4 mei-herdenking in Rome
vrijdag, 24 april 2015De St. Pieter, een obelisk en het Regina coeli...
woensdag, 22 april 2015Facts & figures bisdombedevaart
dinsdag, 21 april 2015Reispapieren bisdombedevaart verzonden
woensdag, 11 maart 2015Verslag begeleidersweekend bedevaart in Heiloo Fotoreportage
donderdag, 5 februari 2015Ruim 700 aanmeldingen bisdombedevaart Rome
vrijdag, 23 januari 2015500 aanmeldingen voor bisdombedevaart Rome
donderdag, 15 januari 2015Meezingen in het Pelgrimskoor tijdens bisdombedevaart Rome
woensdag, 19 november 2014Folder gezinsprogramma bisdombedevaart beschikbaar
dinsdag, 4 november 2014Ook gezinsprogramma tijdens bisdombedevaart naar Rome
woensdag, 22 oktober 2014Promotiefilmpje tiener-en jongerenprogramma bisdombedevaart
donderdag, 21 augustus 2014Tweede ronde informatiebijeenkomsten bisdombedevaart Rome
woensdag, 16 juli 2014Speciale folder voor tieners en jongeren
dinsdag, 24 juni 2014Inschrijving voor bedevaart naar Rome geopend
dinsdag, 13 mei 2014Eerste promotiemateriaal bisdombedevaart beschikbaar Fotoreportage
donderdag, 24 april 2014Banner Bisdombedevaart naar Rome gepresenteerd
zaterdag, 12 april 2014Bijeenkomsten over bisdombedevaart naar Rome
woensdag, 26 maart 2014Logo bisdombedevaart
woensdag, 12 maart 2014Uitnodiging bisschop om mee te gaan op bedevaart naar RomeBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose