Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Met mgr. Punt naar Kevelaer

Verslag van een mooie bedevaart

gepubliceerd: vrijdag, 6 juli 2018

“Maria eren we in Kevelaer met de titel ‘Troosteres van de bedroefden’. Een mooie en rijke titel. Maar in het evangelie van de aan­kon­di­ging van de Heer door de engel wordt Maria aangesproken met haar eerste titel: ‘wees gegroet, Begenadigde’.

In het Grieks staat er ‘Geliefde’, een titel die Bijbels gezien uniek is.” Aldus de openingswoorden van mgr. Jos Punt bij het Maria-uurtje op de dinsdag­mid­dag tijdens de bede­vaart van de Haarlemse Broeder­schap en de Groep Amsterdam, West-Friesland en Volendam naar Kevelaer afgelopen maandag 2 t/m woensdag 4 juli.

Aan deze bede­vaart namen 110 pelgrims deel uit het hele bisdom. ’s Avonds ging de bisschop voor in een pontificale hoogmis in de Maria­basi­liek met het koor en orkest van Kevelaer. Deze bede­vaartsdag werd afgesloten met een lichtprocessie rond de genadekapel.

Pastores Eric van Teijlingen, Jan van der Plas, Eugene Jongerden, Anton Goos en Hans Bruin begeleidden deze jaarlijkse driedaagse bede­vaart, die als jaarthema ‘Zoek vrede’ had. Pelgrims hebben genoten van de vieringen en vonden bemoediging in de preken. Bij de sacramentsprocessie gaven de pelgrims elkaar een klein palmtakje als teken van vrede. Voor velen was dit een emotioneel moment. Het mooie weer dit jaar droeg uiteraard ook bij aan een mooie bede­vaart. Begin juli 2019 is onze volgende Kevelaer­bede­vaart.

De foto’s zijn gemaakt door A. Broerse - Van Hal en J. Schilder.
Gerelateerde nieuwsberichten

zaterdag, 6 juli 2019Maria die de knopen ontwart
maandag, 10 december 2018Advent- / Kerstmarkt van Kevelaer Fotoreportage
vrijdag, 11 mei 2018Bedevaart naar Kevelaer Fotoreportage
zondag, 10 december 2017Advent/Kerstmarkt van Kevelaer
maandag, 10 juli 2017“Marialucht ingeademd...”
maandag, 12 december 2016Advent-/Kerstmarkt van Kevelaer
zaterdag, 11 juli 2015Inspirerende bedevaart naar Kevelaer
zaterdag, 11 september 2010Foto’s bedevaart naar KevelaerBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose