Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Advent-/Kerstmarkt van Kevelaer

“Dit smaakt naar meer!”

gepubliceerd: maandag, 12 december 2016

Met zo’n veertig mensen uit het hele bisdom organiseerden de Kevelaer­orga­ni­sa­ties van ons bisdom op 10 december een dagtocht naar Kevelaer. In de bus vanaf de diverse opstap­plaatsen zat de stemming er bij het vertrek er al goed in.

Onderweg ontmoetten bekenden elkaar, maakten we kennis met nieuwe gezichten en baden we de rozen­krans. Traditiegetrouw zongen we bij het passeren van de Neder­lands-Duitse grens het Magnificat en zodra de toren van de basiliek van Kevelaer in zicht kwam klonk uit volle borst het Salve Regina.

Na aankomst was er volop tijd om op eigen gelegenheid de leuke Advent-/Kerstmarkt te bezoeken, door de leuke winkelstraatjes van het feestelijk in kerstsfeer getooide Kevelaer te struinen of om even stil te zijn bij Maria, de Troosteres van de Bedroefden. In de Kaarsenkapel vierden we zondag Gaudete met een prachtige Eucha­ris­tie­vie­ring, waarbij we ook gebeden hebben voor de bede­vaart­in­ten­ties die gedurende de dag waren ingeleverd.

Een dag van gezelligheid maar zeker ook een samenzijn in vreugdevol geloof, zoals de liturgie van zondag Gaudete ons vraagt. Na een heerlijke warme maaltijd vertrok de bus weer met voldane pelgrims én met enige tassen Kerstinkopen, waarvan de devotionalia voor vertrek nog gezegend konden worden.

Zomer­bede­vaart - 375 jaar Kevelaer

Enkele pelgrims waren voor het eerst met ons mee. “Dit smaakt naar meer”, hoorden we diverse keren! En dat treft, want op 3, 4 en 5 juli 2017 staat de jaarlijkse zomer­bede­vaart gepland, in het jubileumjaar van 375 jaar Kevelaer!

Info: kevelaer­bede­vaart@outlook.comGerelateerde nieuwsberichten

zaterdag, 6 juli 2019Maria die de knopen ontwart
maandag, 10 december 2018Advent- / Kerstmarkt van Kevelaer
vrijdag, 6 juli 2018Met mgr. Punt naar Kevelaer
vrijdag, 11 mei 2018Bedevaart naar Kevelaer
zondag, 10 december 2017Advent/Kerstmarkt van Kevelaer
maandag, 10 juli 2017“Marialucht ingeademd...”
zaterdag, 11 juli 2015Inspirerende bedevaart naar Kevelaer
zaterdag, 11 september 2010Foto’s bedevaart naar KevelaerBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose