Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Vijfde dag Fatimabedevaart

Een dagje Lissabon

gepubliceerd: vrijdag, 15 september 2017

Het is heer­lijk ont­waken deze morgen, want waar thuis in Noord-Holland kijk je naar de bran­ding van de zee als je de gordijnen open­schuift. Aan het ontbijt­buf­fet liet ie­der­een des­ge­vraagd weten uitstekend geslapen te hebben. Om negen uur ver­trok­ken we naar Lissabon voor een wat later bleek een heer­lijke dag.

Onderweg haal­den we onze stadsgids Christina. Op naar het centrale plein voor een kopje koffie op een terrasje. Daarna door naar de stadswijk Belem, aan de mon­ding van de rivier de Taag. Hier bezochten we, voor­zien van een uitstekende toelich­ting en uitleg door Christina, de Toren van Belem en het bekende Zeevaar­ders­mo­nu­ment.

Na de lunch met een ‘pastel de nata’, een lokale speciali­teit als dessert, stond een bezoek aan het ‘Mosteiro dos Jeronimos’ op het pro­gram­ma, waar onder meer de ontdek­kings­rei­zi­ger Vasco da Gama begraven is. Ver­vol­gens bracht onze bus ons naar de oude stad voor een wan­de­ling. We bezochten o.a. de ka­the­draal waar de heilige Antonius (van Padua) gedoopt is.

In de kerk, gebouwd op zijn geboor­te­huis, vier­den we de eucha­ris­tie met de li­tur­gie van O.L.V. van Smarten. Onder het kruis gaf Jezus zijn moe­der en de leer­ling die Hij liefhad aan elkaar, om samen een nieuwe samen-leving te vormen tot steun en troost en kracht voor elkaar. En dat was nu precies wat ook gebeurde tij­dens onze bede­vaart­da­gen in Portugal.

Na afloop deel­den Dea Broersen en pastoor Eric van Teijlingen Antonius­broodjes uit aan de pelgrims, om thuis te bewaren tot zegen van ieders huis­hou­ding. De busrit terug naar het hotel duurde, van­wege de weekendfile, lang maar dat drukte geenszins de pret... er heerste een opperbeste stem­ming in de pelgrimsbus.

Het restaurant van ons hotel had speciaal op ons gewacht met een over overheer­lijke maal­tijd. Daarna waren de meeste wel toe aan wat nachtrust. Met het ruisen van de zee op de ach­ter­grond komt dat vast wel goed...


Gerelateerde nieuwsberichten

zondag, 17 september 2017Laatste ochtend in Portugal Fotoreportage
donderdag, 14 september 2017Vierde dag Fatimabedevaart Fotoreportage
donderdag, 14 september 2017Bedevaartdag drie - 13 september Fotoreportage
woensdag, 13 september 2017Tweede dag Fatimabedevaart met lichtprocessie Fotoreportage
maandag, 11 september 2017Eerste dag in Fatima Fotoreportage
vrijdag, 8 september 2017Fatimabedevaarten vanwege eeuwfeest verschijningen
woensdag, 16 augustus 2017Startbijeenkomst Fatimabedevaart
dinsdag, 25 juli 2017Met Mgr. Punt naar Fatima
zaterdag, 1 april 2017Bisdombedevaart naar jubilerend FatimaBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose