Bisdom Haarlem-Amsterdam


Vierde dag Fatimabedevaart

gepubliceerd: donderdag, 14 september 2017

Het is ‘the day after...’. Na het ontbijt gaan de koffers in de bus. In de kapel van het hotel viert de bis­schop met ons de eucha­ris­tie. Direct aan­slui­tend vertrekt hij naar Neder­land. Als geste van afscheid voor fijne dagen in Fatima bood hij de pelgrims een kopje koffie aan. Hier­van werd dank­baar genoten.

De bus met onze uitstekende chauffeur Helder Castro bracht ons naar het klooster van Onze Lieve Vrouw van de Over­win­ning in Batalha, een prach­tig laat-gotisch gebouwen­com­plex. Na de lunch, die van­wege de gezellig­heid wat uitliep, ver­volg­den we onze reis naar het pittoreske vissers­dorpje Nazare, met zijn spectaculaire uit­zicht over de kust van de Atlan­tische Oceaan. Hier had­den we tijd voor een winkeltje, een wan­de­lingetje over de boulevard, maar de meesten van ons kozen voor een heer­lijk ijsje in de zon.

Aan het eind van de mid­dag was de doorreis naar ons hotel Domar - aan zee - bij Lissabon. Op­val­lend deze dag is dat de pelgrims vol verhalen zitten over hun genoten dagen in Fatima, hoe zij Fatima hebben ervaren en wat bij ieder van hen los kwam aan emotie. Daarbij merkte één iemand op hoe bij­zon­der het was dat men ook voor elkaar een luis­te­rend oor was. Er wordt deze dagen veel aan verdriet, levens­er­va­ring en troost met elkaar gedeeld.

De door Dea Broersen uit­gereikte her­in­ne­rings­kaart aan deze bede­vaart met een treffende tekst over Maria deed veel pelgrims zicht­baar goed en wer­den erdoor geraakt. Deze don­der­dag hebben we een vrije avond, morgen gaan we Lissabon verkennen.


Gerelateerde nieuwsberichten

zondag, 17 september 2017Laatste ochtend in Portugal Fotoreportage
vrijdag, 15 september 2017Vijfde dag Fatimabedevaart Fotoreportage
donderdag, 14 september 2017Bedevaartdag drie - 13 september Fotoreportage
woensdag, 13 september 2017Tweede dag Fatimabedevaart met lichtprocessie Fotoreportage
maandag, 11 september 2017Eerste dag in Fatima Fotoreportage
vrijdag, 8 september 2017Fatimabedevaarten vanwege eeuwfeest verschijningen
woensdag, 16 augustus 2017Startbijeenkomst Fatimabedevaart
dinsdag, 25 juli 2017Met Mgr. Punt naar Fatima
zaterdag, 1 april 2017Bisdombedevaart naar jubilerend FatimaBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose