Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Promotiemateriaal bisdombedevaart Assisi

gepubliceerd: donderdag, 13 juli 2017
A2 en A3 posters
A2 en A3 posters
Gebedskaartje
Gebedskaartje
Rolbanner
Rolbanner

Eind juni vonden de eerste promotie­bij­een­komsten plaats in Heems­kerk en Amsterdam voor de bisdom­bede­vaart naar Assisi. De bedevaart die we met bisdom Haarlem-Amsterdam gaan maken vindt plaats in de mei­va­kan­tie van 2018.

Promotie bijeenkomsten

De eerste pastorale krachten en vrijwilligers zijn tijdens de promotie­bij­een­komsten geïnformeerd over de bedevaart. De meeste van deze personen zijn nu “ambassadeur” van de bedevaart in hun regio en parochie. Het eerste promotie­materiaal voor de bedevaart - de posters, banner en een gebedskaartje - is inmiddels be­schik­baar. Dit materiaal is bij voorkeur te verkrijgen via de zojuist genoemde ambassa­deurs, maar is ook aan te vragen via het bisdom. Zelf kunt u ook ambassadeur worden in uw regio en parochie. Onderaan dit bericht vindt u het adres waar u zich kan aanmelden. Een tweede reeks promotie­bij­een­komsten zal eind september plaatsvinden.

Posters en banner met Clara en Franciscus

Tijdens de bijeenkomsten werd voor het eerst de banner, posters en gebedskaartje getoond, die de promotie voor de bisdom­bedevaart naar Assisi onder­steunen. Er is een grote A2 poster ontwikkeld met de afbeelding van de Heilige Clara afkomstig uit Assisi. Daarbij zijn twee A3 posters ontwikkeld waarvan de één is gericht op de jongeren en op de ander is de Franciscus­basi­liek in Assisi te zien. Op de banner een fresco van Giotto geplaatst. Deze Fresco is o.a. tijdens de bedevaart te bezichtigen in de Basiliek van St. Franciscus. Het accent van het promotiemateriaal ligt op het verhaal wat Assisi met haar Heiligen Franciscus en Clara te vertellen heeft. Een prachtig verhaal dat zich afspeelde in de nog altijd prachtige omgeving en de rust rond de stad. Bovenal is Assisi een plaats van ontmoeting, gebed, verdieping en spiri­tua­li­teit. Kortom: een echte bedevaarts­plaats die we als bisdom in 2018 gaan aandoen.

Onderweg tussen tijd en eeuwigheid

Op bedevaart gaan met ons bisdom is een middel dat mag dienen om de onderlinge verbondenheid - in de parochie/ regio, tussen jong en oud en met het bisdom en de wereldkerk - te versterken. Dat is ook wat de bis­schop­pen willen benadrukken en versterken. Het thema ‘Onderweg tussen tijd en eeuwigheid’ wijst daar ook op. We zijn als gemeen­schap onderweg in deze wereld, in deze tijd, waar het ons niet altijd voor de wind gaat. Tegelijkertijd mogen we hopen op, en streven naar, een leven in eeuwigheid bij God de Vader. Deze bedevaart is een stap op die weg tussen onze tijd en de eeuwigheid van God in de hemel. Assisi is een tussenstop op de per­soon­lijke weg die we gaan, maar ook op de weg die we gaan als bisdom Haarlem-Amsterdam. Deze bedevaart brengt ons terug bij onszelf en laat ons nadenken over het kantelpunt van tijd en eeuwigheid.

Ambassadeurs

Aan elke parochie(regio) is gevraagd één of twee mensen te vragen om als ambassadeur te functioneren m.b.t. de bedevaart. Van een aantal regio’s/parochies waren één of meerdere ambassadeurs aanwezig op de informatie­bij­een­komsten. Op deze wijze kan via de ambassadeurs en pastorale krachten verdere informatie en promotie in de parochie(regio) plaatsvinden. Mocht u ambassadeur willen zijn voor deze bedevaart in uw parochie(regio) en de bijeenkomsten van vorige week gemist hebben? Neemt u dan contact op met Lyanne Blonk, de projectleider.

Bestellen van de posters

Bij voorkeur via de ambassadeur van de bedevaart in uw regio, kunnen de promotiematerialen besteld worden. Er zijn voor iedere regio meerdere posters be­schik­baar. Elke regio krijgt sowieso één A2 poster met Clara, één A3 poster met jongeren en één A3 poster met de Basiliek St. Francisco. Extra posters kunt u gratis aanvragen bij Lyanne Blonk, tel 023-5512636 of een mail sturen naar: assisi2018@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Bestellen van de banner en het gebedskaartje

Per regio is er één gratis banner be­schik­baar. De kosten van extra banners bedragen € 45 per banner exclusief verzend­kos­ten. Gebedskaartjes zijn gratis. De banners en gebedskaartjes zijn ook aan te vragen via: assisi2018@bisdomhaarlem-amsterdam.nl Graag uw naam en regio vermelden bij de bestelling.

Meer informatie

Meer informatie over de bedevaart kunt u dus inwinnen via de ambassadeur in uw parochie of regio. Meer informatie over de reis zelf zal eind september, begin oktober bekent worden. De folders met de definitieve prijzen en meer informatie over het precieze programma van de bedevaart zullen dan ook be­schik­baar zijn.

Website: www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/assisi
E-mail: assisi2018@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
Telefoon: (023) 511 2636 (dinsdag, donderdag en vrijdag)
Facebook: www.facebook.com/bisdom­bede­vaart


Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 4 juli 2018Broeder Fer in Geloofsgesprek
zondag, 10 juni 2018Zonovergoten reŁnie Assisibedevaart
woensdag, 6 juni 2018ReŁnie voor Assisi-pelgrims
zaterdag, 19 mei 2018Clara en Franciscus voor jonge kinderen
zaterdag, 5 mei 2018Kom Schepper Geest
zaterdag, 5 mei 2018Tweede vlog van de Assisibedevaart Video
zaterdag, 5 mei 2018Toespraak prins Jaime de Bourbon de Parme Video
zaterdag, 5 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 5
vrijdag, 4 mei 2018Tieners en jongeren bezoeken Heilige plaatsen in en rond Assisi
vrijdag, 4 mei 2018Wees maar niet bang...!
donderdag, 3 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 4
donderdag, 3 mei 2018Eerste vlog van de Assisibedevaart Video
woensdag, 2 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 3
woensdag, 2 mei 2018Kinderwoorddienst
dinsdag, 1 mei 2018Tieners en jongeren goed begonnen
dinsdag, 1 mei 2018Een kwestie van vertrouwen
maandag, 30 april 2018Dag 1: Het zijn de kleine dingen...
zondag, 29 april 2018Eerste pelgrims per bus onderweg naar Assisi
vrijdag, 20 april 2018Assisi 2018: Het aftellen is begonnen!
donderdag, 15 maart 2018U kunt nog mee met de bus Assisi!Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose