Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dag 1: Het zijn de kleine dingen...

Blog #2

gepubliceerd: maandag, 30 april 2018
Padre Pio haalt ons in
Padre Pio haalt ons in
Eucharistieviering in de kapel van het hotel
Eucharistieviering in de kapel van het hotel

06.45 uur

De wekker gaat op de gebruike­lijke tijd. Maar zo gebruike­lijk is vandaag niet. Vandaag gaan we naar Assisi, om aan te sluiten bij de groep pelgrims die al eer­der met bus en vliegtuig was ver­trok­ken. Na een knuffel van kattemans en een lift van grote broer, blijkt de chaos van gis­te­ren op Schiphol volle­dig opgelost en is het slechte weer van van­nacht weer overge­trok­ken. Behalve een half uur vertra­ging staat niets een goede pelgrims­tocht meer in de weg!

12.50 uur

Ready for take off, met pelgrims door het hele vliegtuig verspreid. Het werkt de gesprekken direct in de hand. Deze reis naar Assisi is mijn eerste (echte) pelgrimage, maar twee dames naast mij hebben al meer erva­ring. Ze ver­tellen en­thou­siast: op een bede­vaart kan wer­ke­lijk van alles gebeuren. Zo maakten bei­den bij­zon­dere erva­ringen mee in Lourdes: van een huwe­lijksaanzoek tot een over­lij­den van een medepelgrim dat uit­ein­delijk een wederopstan­ding werd. Want het lukte een van de ver­tellende dames de over­le­de­ne te reanimeren. En dat terwijl ze aan­vanke­lijk niet eens mee mocht met de bede­vaart!

Het was een bij­zon­dere erva­ring, zo zei ze.Terug­kij­kend besefte ze: dat het uit­ein­delijk zo is gelopen was toevallig­heid op toevallig­heid; het moest zo zijn. Maar juist in die kleine toevallig­he­den was Gods aanwe­zig­heid, zo klein dat ze het bijna niet zag. Immers zijn wij als mensen geneigd God te zoeken in grote daden die ons verstand te boven gaan. Maar het zijn juist de kleine dingen die het doen...

17.10 uur

Vooraan in de dubbeldekkerbus ver­volgen we onze reis door het Ita­li­aanse land­schap. De zon schijnt en de temperatuur is aange­naam.

We zullen in een keer doorrij­den naar ons hotel, waardoor we -helaas een gevolg van onze eer­dere vertra­ging- niet langs Spoleto zullen komen om de pontificale eerste Mis mee te vieren met de andere pelgrims. Het zal met een reden zijn.

Onderweg kijken we onze ogen uit; Italië is heel mooi. En als klap op de vuurpijl haalt Padre Pio ons ook nog in!

19.10 uur

Aankomst in Assisi, we zijn er! Bij aan­komst van het hotel wor­den we begroet door medepelgrims en de hulp­bis­schop. Ze hebben goed nieuws: voor ie­der­een die wil (en de mooie Mis in Spoleto heeft gemist) zal er een Eucha­ris­tie­vie­ring zijn in de kapel van het hotel. Die vie­ring is bij­zon­der sober; mgr. Hendriks draagt over zijn albe slechts een stola - een kazuifel is er name­lijk niet - en de ciborie heeft plaats gemaakt voor een schaal. Het is precies goed; juist in de simpele sober­heid is de groots­heid aanwe­zig. Klein maar fijn, precies zoals Fran­cis­cus deed.

22.10 uur

En zo ein­digen we de dag met een ge­za­men­lijke maal­tijd, waarna een ieder zich op zijn kamer terugtrekt. Het was de eerste dag, welterusten.

Lizette Romijn

Blog van Lizette Romijn

Blogs vanuit Italië

Tijdens de bede­vaart naar Assisi zal Lizette zo moge­lijk dage­lijks een blog(je) schrijven die voor­zien van een foto­se­rie op de bisdom­web­site wordt geplaatst. Thuis­blij­vers kunnen zo optimaal meeleven met de pelgrims onder de Ita­li­aanse zon.


Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 5 juli 2019ďBidden geeft mij vertrouwenĒ Video
zaterdag, 16 februari 2019Assisi-pelgrim op Katholiekleven.nl Video
woensdag, 4 juli 2018Broeder Fer in Geloofsgesprek
zondag, 10 juni 2018Zonovergoten reŁnie Assisibedevaart Fotoreportage
woensdag, 6 juni 2018ReŁnie voor Assisi-pelgrims
zaterdag, 19 mei 2018Clara en Franciscus voor jonge kinderen Fotoreportage
zaterdag, 5 mei 2018Kom Schepper Geest
zaterdag, 5 mei 2018Tweede vlog van de Assisibedevaart Video
zaterdag, 5 mei 2018Toespraak prins Jaime de Bourbon de Parme Video
zaterdag, 5 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 5 Fotoreportage
vrijdag, 4 mei 2018Tieners en jongeren bezoeken Heilige plaatsen in en rond Assisi Fotoreportage
vrijdag, 4 mei 2018Wees maar niet bang...! Fotoreportage
donderdag, 3 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 4 Fotoreportage
donderdag, 3 mei 2018Eerste vlog van de Assisibedevaart Video
woensdag, 2 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 3 Fotoreportage
woensdag, 2 mei 2018Kinderwoorddienst Fotoreportage
dinsdag, 1 mei 2018Tieners en jongeren goed begonnen Fotoreportage
dinsdag, 1 mei 2018Een kwestie van vertrouwen Fotoreportage
zondag, 29 april 2018Eerste pelgrims per bus onderweg naar Assisi Fotoreportage
vrijdag, 20 april 2018Assisi 2018: Het aftellen is begonnen!Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose