Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Assisi-pelgrim op Katholiekleven.nl

gepubliceerd: zaterdag, 16 februari 2019

Op Katho­liek­le­ven.nl, het video­ka­naal van de Neder­landse bis­schop­pen­con­fe­ren­tie, is een video ver­sche­nen over de pelgrims­tocht van Thérèse Klaver naar Assisi tij­dens de bisdom­bede­vaart van 2018.

“Ik reis samen met mijn moe­der. Normaal ge­spro­ken gingen we elk jaar lekker op een strand­va­kan­tie naar Turkije of Griekenland. Maar nu dachten we: we gaan op pelgrims­reis. Om er toch meer uit te halen dan een weekje aan het strand.”

Thérèse Klaver ging met het bisdom Haar­lem-Am­ster­dam op bede­vaart naar Assisi, in de voetsporen van de heilige Fran­cis­cus. Vanuit Assisi ver­telt ze over een be­lang­rijke switch in haar leven en wat ze leert van Fran­cis­cus.

Onderti­teling

In het begin is het erg zoeken geweest. Wat ga je dan stu­de­ren, wat zoek je voor werk? Ik ben dank­baar. Vorig jaar zocht ik nog. En nu heb ik het gevon­den.

Ik ben Thérèse Klaver. Ik kom uit Benning­broek en werk bij de ge­meen­te Hoorn. Bijna een jaar. In het begin is het erg zoeken geweest. Wat ga je dan stu­de­ren, wat zoek je voor werk? Ik ben dank­baar. Vorig jaar had ik het een beetje las­tig en heb ik een nieuwe baan gekozen. Ik had eigen­lijk een oplei­ding tot docent economie. En eigen­lijk voelde ik me helemaal niet pret­tig voor de klas. Ik heb gebe­den: ik wil ook graag een goede baan, waar ik iets kan doen voor andere mensen. Ik ben dank­baar. Vorig jaar zocht ik nog. En nu heb ik het gevon­den.

Mijn man is ook gelovig. Dat is fijn. Vaak lezen we ’s avonds nog even een bijbel­spreuk voordat we gaan slapen. Vorig jaar zijn we getrouwd en hebben we een klapper gekregen van een vriendin. Daaruit lezen we elke avond even voor. Je probeert wat je leert in de Kerk mee te nemen naar het dage­lijks leven en de omgang met de mensen. Dat je sociaal probeert te zijn. Soms wil ik me wel eens irri­te­ren aan een collega, maar dan denk ik: nee. Als christen moet je er juist op letten dat niet te doen. Op die manier proberen we daar invulling aan te geven.

Ik ben drie jaar terug mee geweest naar Rome. Ik vond dat heel bij­zon­der, ons katho­lie­ke geloof, de rituelen en wat dat allemaal betekent en de symbolen. Dat hoop ik hier ook weer te vin­den. Ik ben samen met mijn moe­der. Normaal ge­spro­ken gingen we elk jaar lekker op een strand­va­kan­tie naar Turkije of Griekenland. Maar nu dachten we: we gaan op pelgrims­reis. Om er toch meer uit te halen dan een weekje aan het strand.

Wat ik bij­zon­der vind is dat Fran­cis­cus zo in armoede kon leven. En wij zijn altijd maar bezig met geld verdienen. Er moet een huis gekocht wor­den. En hij had dat helemaal niet en was eigen­lijk heel gelukkig. Dat vind ik bij­zon­der om mee te nemen. Dat dat niet de hoofdmoot is in het leven en je daar niet op te richten.

 Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 5 juli 2019ďBidden geeft mij vertrouwenĒ Video
woensdag, 4 juli 2018Broeder Fer in Geloofsgesprek
zondag, 10 juni 2018Zonovergoten reŁnie Assisibedevaart
woensdag, 6 juni 2018ReŁnie voor Assisi-pelgrims
zaterdag, 19 mei 2018Clara en Franciscus voor jonge kinderen
zaterdag, 5 mei 2018Kom Schepper Geest
zaterdag, 5 mei 2018Tweede vlog van de Assisibedevaart Video
zaterdag, 5 mei 2018Toespraak prins Jaime de Bourbon de Parme Video
zaterdag, 5 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 5
vrijdag, 4 mei 2018Tieners en jongeren bezoeken Heilige plaatsen in en rond Assisi
vrijdag, 4 mei 2018Wees maar niet bang...!
donderdag, 3 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 4
donderdag, 3 mei 2018Eerste vlog van de Assisibedevaart Video
woensdag, 2 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 3
woensdag, 2 mei 2018Kinderwoorddienst
dinsdag, 1 mei 2018Tieners en jongeren goed begonnen
dinsdag, 1 mei 2018Een kwestie van vertrouwen
maandag, 30 april 2018Dag 1: Het zijn de kleine dingen...
zondag, 29 april 2018Eerste pelgrims per bus onderweg naar Assisi
vrijdag, 20 april 2018Assisi 2018: Het aftellen is begonnen!Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose