Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Assisi-pelgrim op Katholiekleven.nl

gepubliceerd: zaterdag, 16 februari 2019

Op Katho­liek­le­ven.nl, het videokanaal van de Neder­landse bis­schop­pen­con­fe­ren­tie, is een video verschenen over de pelgrimstocht van Thérèse Klaver naar Assisi tijdens de bisdom­bede­vaart van 2018.

“Ik reis samen met mijn moeder. Normaal gesproken gingen we elk jaar lekker op een strand­va­kan­tie naar Turkije of Griekenland. Maar nu dachten we: we gaan op pelgrims­reis. Om er toch meer uit te halen dan een weekje aan het strand.”

Thérèse Klaver ging met het bisdom Haarlem-Amsterdam op bede­vaart naar Assisi, in de voetsporen van de heilige Franciscus. Vanuit Assisi vertelt ze over een belangrijke switch in haar leven en wat ze leert van Franciscus.

Ondertiteling

In het begin is het erg zoeken geweest. Wat ga je dan studeren, wat zoek je voor werk? Ik ben dankbaar. Vorig jaar zocht ik nog. En nu heb ik het gevonden.

Ik ben Thérèse Klaver. Ik kom uit Benningbroek en werk bij de gemeente Hoorn. Bijna een jaar. In het begin is het erg zoeken geweest. Wat ga je dan studeren, wat zoek je voor werk? Ik ben dankbaar. Vorig jaar had ik het een beetje lastig en heb ik een nieuwe baan gekozen. Ik had eigenlijk een opleiding tot docent economie. En eigenlijk voelde ik me helemaal niet prettig voor de klas. Ik heb gebeden: ik wil ook graag een goede baan, waar ik iets kan doen voor andere mensen. Ik ben dankbaar. Vorig jaar zocht ik nog. En nu heb ik het gevonden.

Mijn man is ook gelovig. Dat is fijn. Vaak lezen we ’s avonds nog even een bijbelspreuk voordat we gaan slapen. Vorig jaar zijn we getrouwd en hebben we een klapper gekregen van een vriendin. Daaruit lezen we elke avond even voor. Je probeert wat je leert in de Kerk mee te nemen naar het dagelijks leven en de omgang met de mensen. Dat je sociaal probeert te zijn. Soms wil ik me wel eens irriteren aan een collega, maar dan denk ik: nee. Als christen moet je er juist op letten dat niet te doen. Op die manier proberen we daar invulling aan te geven.

Ik ben drie jaar terug mee geweest naar Rome. Ik vond dat heel bijzonder, ons katholieke geloof, de rituelen en wat dat allemaal betekent en de symbolen. Dat hoop ik hier ook weer te vinden. Ik ben samen met mijn moeder. Normaal gesproken gingen we elk jaar lekker op een strand­va­kan­tie naar Turkije of Griekenland. Maar nu dachten we: we gaan op pelgrims­reis. Om er toch meer uit te halen dan een weekje aan het strand.

Wat ik bijzonder vind is dat Franciscus zo in armoede kon leven. En wij zijn altijd maar bezig met geld verdienen. Er moet een huis gekocht worden. En hij had dat helemaal niet en was eigenlijk heel gelukkig. Dat vind ik bijzonder om mee te nemen. Dat dat niet de hoofdmoot is in het leven en je daar niet op te richten.

 
Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 5 juli 2019ďBidden geeft mij vertrouwenĒ Video
woensdag, 4 juli 2018Broeder Fer in Geloofsgesprek
zondag, 10 juni 2018Zonovergoten reŁnie Assisibedevaart
woensdag, 6 juni 2018ReŁnie voor Assisi-pelgrims
zaterdag, 19 mei 2018Clara en Franciscus voor jonge kinderen
zaterdag, 5 mei 2018Kom Schepper Geest
zaterdag, 5 mei 2018Tweede vlog van de Assisibedevaart Video
zaterdag, 5 mei 2018Toespraak prins Jaime de Bourbon de Parme Video
zaterdag, 5 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 5
vrijdag, 4 mei 2018Tieners en jongeren bezoeken Heilige plaatsen in en rond Assisi
vrijdag, 4 mei 2018Wees maar niet bang...!
donderdag, 3 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 4
donderdag, 3 mei 2018Eerste vlog van de Assisibedevaart Video
woensdag, 2 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 3
woensdag, 2 mei 2018Kinderwoorddienst
dinsdag, 1 mei 2018Tieners en jongeren goed begonnen
dinsdag, 1 mei 2018Een kwestie van vertrouwen
maandag, 30 april 2018Dag 1: Het zijn de kleine dingen...
zondag, 29 april 2018Eerste pelgrims per bus onderweg naar Assisi
vrijdag, 20 april 2018Assisi 2018: Het aftellen is begonnen!Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose