Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Mgr. Punt nodigt u uit mee te gaan naar Assisi

Reis Ďtussen tijd en eeuwigheidí

gepubliceerd: dinsdag, 11 juli 2017
Mgr. Punt nodigt u uit mee te gaan naar Assisi

Van 28 april t/m 6 mei gaan we met ons bisdom op bedevaart naar Assisi. Het belooft weer een prachtige pelgrimage te worden waarbij we als bisdom op reis gaan tussen tijd en eeuwigheid. Want dat is het! Een pelgrimage waarbij we ons laten inspireren door de Heiligen Franciscus en Clara van Assisi, die ons laten zien dat we bestemd zijn voor een hoger doel dat verder gaat dan een bestaan in deze wereld en deze tijd.

Inspiratie uit Assisi

Clara en Franciscus zijn twee inspirerende voorbeelden die niet leefde voor een nalaten­schap in deze wereld, maar voor een blijvende schat in een leven hierna! En dat is hen zeker gelukt! Franciscus liet een vorstelijke leven achter zich waarin het ridder­schap en heldendom centraal stonden en begon een leven van bedelen, gebed en dienst­baar­heid. Clara was eveneens van adellijke afkomst en een prachtige vrouw, maar voelde zich geroepen Franciscus te volgen in dat leven van soberheid en gebed. Tot op de dag van vandaag zijn de ordes die zij stichtten steeds aanwezig geweest in de wereld en de kerk van de afgelopen eeuwen. Ze worden vereert als patronen van het weer en de natuur.

Assisi, de stad waar ze leefde, is inmiddels een serieuze bedevaarts­plaats geworden. Steeds inspireren deze twee heiligen op verschillende manieren vele mensen van alle generaties. In 2018 is het bisdom van Haarlem-Amsterdam aan de beurt en nodigen Franciscus en Clara ons uit om ons te bezinnen op waar onze per­soon­lijk, maar ook gemeen­schap­pe­lijke roeping ligt. Welke blijvende schatten kunnen wij achterlaten in de ze wereld?

Uit­no­di­ging Mgr. Punt

Samen met onze bis­schop­pen gaan we op deze uit­no­di­ging in. Mgr. Punt nodigt u bij deze per­soon­lijk uit om ook met ons mee te gaan op bedevaart en een stap te zetten die uw leven blijvend kan veranderen.

Informatie

Blijf op de hoogte en laat uzelf verrassen op uw eigen weg tussen tijd en eeuwigheid. Meer informatie over de bisdom­bede­vaart vindt u op deze website, of de facebook­pagina:

Contact

Voor vragen of het aanmelden als ambassadeur, reisgids, of reisleider kunt u terecht bij de projectleider Lyanne Blonk. Zij is te bereiken via:Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 4 juli 2018Broeder Fer in Geloofsgesprek
zondag, 10 juni 2018Zonovergoten reŁnie Assisibedevaart
woensdag, 6 juni 2018ReŁnie voor Assisi-pelgrims
zaterdag, 19 mei 2018Clara en Franciscus voor jonge kinderen
zaterdag, 5 mei 2018Kom Schepper Geest
zaterdag, 5 mei 2018Tweede vlog van de Assisibedevaart Video
zaterdag, 5 mei 2018Toespraak prins Jaime de Bourbon de Parme Video
zaterdag, 5 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 5
vrijdag, 4 mei 2018Tieners en jongeren bezoeken Heilige plaatsen in en rond Assisi
vrijdag, 4 mei 2018Wees maar niet bang...!
donderdag, 3 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 4
donderdag, 3 mei 2018Eerste vlog van de Assisibedevaart Video
woensdag, 2 mei 2018Fotoserie Assisibedevaart dag 3
woensdag, 2 mei 2018Kinderwoorddienst
dinsdag, 1 mei 2018Tieners en jongeren goed begonnen
dinsdag, 1 mei 2018Een kwestie van vertrouwen
maandag, 30 april 2018Dag 1: Het zijn de kleine dingen...
zondag, 29 april 2018Eerste pelgrims per bus onderweg naar Assisi
vrijdag, 20 april 2018Assisi 2018: Het aftellen is begonnen!
donderdag, 15 maart 2018U kunt nog mee met de bus Assisi!Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose