Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

De Missionaire Parochie

De Missionaire ParochieOp 24 en 25 maart 2022 wordt de con­fe­ren­tie ‘De missio­naire pa­ro­chie - Als God renoveert’ gehou­den in Bree­park, Breda. In de aanloop daar naartoe zijn er diverse ac­ti­vi­teiten ter voor­be­rei­ding.Vragenlijst kernwaarden Missionaire Parochie
nieuws - zaterdag, 1 april 2023
Op 25 maart jl. vond in Veenendaal de miniconferentie van de Missionaire Parochie plaats. Ook vanuit Bisdom Haarlem-Amsterdam waren tientallen gelovigen afgereisd naar ‘De Basiliek’ om geïnspireerd te worden hoe wij vanuit onze katholieke identiteit de ontmoeting met Christus kunnen faciliteren.
Miniconferentie Missionaire Parochie
Zaterdag 25 maart - 9.30 uur - Veenendaal
nieuws - vrijdag, 3 maart 2023
Over iets meer dan drie weken is het zo ver, dan vindt op zaterdag 25 maart 2023 in Veenendaal de mini-conferentie van de Missionaire Parochie plaats. 500 Belangstellenden hebben zich al voor de conferentie aangemeld. Er is nog ruimte voor meer deelnemers.
Mini-conferentie Missionaire Parochie
Zaterdag 25 maart - 9.30 uur - Veenendaal
nieuws - dinsdag, 15 november 2022
Op 25 maart 2023 wordt in Veenendaal de mini-conferentie Missionaire Parochie gehouden, met als thema “Hier ben ik”. Precies een jaar na de succesvolle gelijknamige conferentie in Breda is er opnieuw een gelegenheid om bijeen te komen voor een dag van inspiratie en ontmoeting. Van harte uitgenodigd is iedereen die verlangt de weg naar een missionaire parochie in te slaan, op die weg verder te gaan, of die simpelweg nieuwsgierig is naar het gedachtegoed van de missionaire parochie. De aanmelding is inmiddels geopend!
Ecosysteem Missionaire Parochie
parochienieuws - donderdag, 29 september 2022
De partnerorganisaties van de conferentie ‘De Missionaire Parochie’ starten op 1 oktober 2022 met een zogenaamd ecosysteem met als missie de ontwikkeling van missionaire parochies te bevorderen. Met deze organisatievorm wordt de samenwerking verstevigd tussen de partners die in maart 2022 de conferentie van de Missionaire Parochie hebben gehouden.
Waar droom je van?
Anke Vos spreekt op Kathedraal TV over de Missionaire Parochie
nieuws - vrijdag, 29 april 2022
Op 24 en 25 maart was in Breda de conferentie over de missionaire parochie, met auteur van het boek 'Als God Renoveert', James Mallon. Veel gelovigen uit ons bisdom waren aanwezig op de conferentie. Kathedraal TV liep rond achter de schermen, klaar met camera en microfoon om de specialisten op het gebied van de missionaire parochie te vragen naar hun visie.
Duizend deelnemers naar conferentie ‘Als God renoveert’
Thuis meebeleven kan ook!
nieuws - dinsdag, 22 maart 2022
Zo’n duizend mensen nemen op donderdag 24 en vrijdag 25 maart in Breda deel aan de conferentie Als God renoveert, een initiatief van De Missionaire Parochie. Voor wie zich niet heeft aangemeld maar toch graag een deel of delen van de conferentie zou willen meemaken of er meer over zou willen horen, zijn er verschillende mogelijkheden.
Promotiemateriaal De Missionaire Parochie
parochienieuws - maandag, 22 november 2021
Op de website van De Missionaire Parochie is een speciale webpagina opgezet met promotiematerialen voor de conferentie van 24 en 25 maart 2022. Posters, gebedskaartjes, infographic, logo's maar ook kant-en-klare advertenties kunnen worden gedownload of aangevraagd.
De Kerk laten bloeien
Donderdag 25 november - 18.30 uur - Hilversum
nieuws - woensdag, 17 november 2021
Ter voorbereiding op de weekenden voor young professionals in januari (21-23) en maart (4-6) worden een aantal regionale avonden georganiseerd in het kader van De Missionaire Parochie. Young professionals zijn welkom op donderdagavond 25 november in Hilversum.
Wat is een missionaire parochie?
Infographic met vijf punten
parochienieuws - maandag, 8 november 2021
In de aanloop naar de grote con­fe­ren­tie ‘De missio­naire pa­ro­chie - Als God renoveert’ die wordt gehou­den op 24 en 25 maart 2022 in Bree­park, Breda is een infographic uitgebracht met daarop kort en bondig wat een Missionaire Parochie inhoudt.
De Missionaire Parochie - Online kick-off
Donderdag 28 oktober - 20.00 uur - Kathedraal TV
nieuws - maandag, 25 oktober 2021
In aanloop naar de conferentie ‘De Missionaire parochie - Als God renoveert’ wordt er door de organisatie donderdagavond 28 oktober en vrijdagavond 29 oktober 2021 een online kick-off evenement georganiseerd.
Drie weekenden voor Young Professionals
In het kader van ‘De Missionaire Parochie’
nieuws - dinsdag, 21 september 2021
In het kader van ‘De Missionaire Parochie’ worden komend werkjaar drie verdiepingsweekenden georganiseerd voor ‘Young Professionals’. In oktober, januari en maart worden bijna-afgestudeerden en jongvolwassenen die in het bedrijfsleven aan de slag zijn gegaan uitgedaagd mee te denken over evangelisatie in de parochie.
Conferentie ‘De Missionaire parochie’
Donderdag 24 en vrijdag 25 maart 2022 - Breepark Breda
nieuws - maandag, 1 maart 2021
De door corona uitgestelde conferentie ‘De Missionaire parochie - Als God renoveert’ zal plaatsvinden op donderdag 24 en vrijdag 25 maart 2022 op de wijze die op dat moment mogelijk is. De conferentielocatie wordt verplaatst naar evenementenlocatie Breepark in Breda.
Webinars De Missionaire Parochie
Vrijdagmiddag 19 juni en maandagavond 22 juni
nieuws - maandag, 15 juni 2020
De conferentie ‘De Missionaire parochie - Als God renoveert’ (24 en 25 maart 2020) is uitgesteld tot op zijn vroegst het najaar van 2021. Om toch met De Missionaire Parochie aan de slag te gaan worden in juni twee webinars gehouden.
De Missionaire parochie - Als God renoveert
Profiteer van de vroegboekkorting tot 12 januari!
nieuws - donderdag, 28 november 2019
De Canadese priester James Mallon, auteur van het boek ‘Als God renoveert’, komt volgend jaar voor het eerst naar Nederland. Op 24 en 25 maart 2020 wordt de landelijke conferentie ‘De Missionaire parochie - Als God renoveert’ gehouden in Oudenbosch. De conferentie is uitgesteld in verband met het coronavirus.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose