Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Vragenlijst kernwaarden Missionaire Parochie

gepubliceerd: zaterdag, 1 april 2023

Op 25 maart jl. vond in Veenendaal de mini­con­fe­ren­tie van de Missio­naire Pa­ro­chie plaats. Ook vanuit Bisdom Haar­lem-Am­ster­dam waren tien­tal­len gelo­vi­gen afgereisd naar ‘De Basiliek’ om geïnspireerd te wor­den hoe wij vanuit onze katho­lie­ke iden­ti­teit de ont­moe­ting met Christus kunnen facili­te­ren.

Cultuur­ver­an­de­ring

De pa­ro­chie­ge­meen­schap is voor die ont­moe­ting enorm be­lang­rijk. Om als pa­ro­chie­ge­meen­schap missio­nair en gastvrij te kunnen zijn, is vaak een cultuur­ver­an­de­ring nodig. Om de cultuur­ver­an­de­ring te starten, hebben het Centrum voor Pa­ro­chie­spi­ri­tua­li­teit en Alpha Neder­land een vragen­lijst ter beschik­king gesteld, die tien waar­den toetst.

Vragen­lijst

De vragen­lijst biedt een handvat voor pa­ro­chie­ge­meen­schappen om met hun uit­no­di­gende cultuur aan de slag te gaan. Zeker een aanra­der dus, deze vragen­lijst, die we op de web­si­te van Bisdom Haar­lem-Am­ster­dam mogen publiceren!

SamenKerk

In de nieuwe editie van bisdom­blad SamenKerk, die uit­komt op 4 mei 2023, zal een ver­slag van de mini­con­fe­ren­tie wor­den ge­pu­bli­ceerd. En na­tuur­lijk is de playlist van de Missio­naire Pa­ro­chie op Ka­the­draalTV weer aan­ge­vuld met nieuwe items van onze partners. Van harte aan­be­vo­len!


Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 3 maart 2023Miniconferentie Missionaire Parochie
dinsdag, 15 november 2022Mini-conferentie Missionaire Parochie
vrijdag, 29 april 2022Waar droom je van? Video
dinsdag, 22 maart 2022Duizend deelnemers naar conferentie ‘Als God renoveert’
woensdag, 17 november 2021De Kerk laten bloeien
maandag, 25 oktober 2021De Missionaire Parochie - Online kick-off Video
dinsdag, 21 september 2021Drie weekenden voor Young Professionals
maandag, 1 maart 2021Conferentie ‘De Missionaire parochie’
maandag, 15 juni 2020Webinars De Missionaire Parochie
donderdag, 28 november 2019De Missionaire parochie - Als God renoveert VideoBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose