Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Laudato Sií

Dossier van nieuws­berichten over de encycliek Laudato Si’, de encycliek van paus Franciscus over milieu en een humane ecologie.


Kardinaal Turkson spreekt in Amsterdam
Over Waddenzee, klimaatverandering en watermanagement
nieuws - vrijdag, 1 november 2019
Kardinaal Peter Turkson zal namens de R.-K. Kerk spreken op twee podia in Amsterdam. Dinsdagavond 5 no­vem­ber 2019 organiseert de Waddenvereniging in De Balie te Amsterdam de conferentie ‘Zeespiegel­stress’ over klimaatverandering en de Wad­denzee. Daags daarop - woensdag 6 november - start op de Vrije Universiteit van Amsterdam het tweedaagse internationale symposium ‘Water in times of Climate Change’.
Verslag Laudato sií -avonden Fotoreportage
nieuws - woensdag, 15 mei 2019
De eerste twee avonden uit de reeks Laudato Si’ avonden hebben plaats­ge­von­den. De avonden zijn een groot succes vanwege de verbinding tussen inhoud en praktijk. Daarnaast is de mogelijkheid om de sprekers te ondervragen en door te vragen over het thema en handelen iets waar de jongeren veel gebruik van maken.
Wereldgebedsdag voor de schepping
Boodschap paus en patriarch
nieuws - vrijdag, 1 september 2017
Vrijdag 1 september 2017 is de Wereld­ge­bedsdag voor de Zorg voor de Schepping. Paus Franciscus nodigt elk jaar gelovigen wereldwijd uit om op 1 september te bidden voor de schepping. De Heilige Vader roept daartoe dit keer op in een gezamenlijke boodschap met de patriarch van Constantinopel namens de Orthodoxe kerken.
Verslag informatieavond - Laudato Sií
Dinsdag 15 september 2015 - Hoofddorp
nieuws - maandag, 5 oktober 2015
Dinsdagavond 15 september 2015 werd in Hoofddorp een informatie­avond gehouden over de ‘groene encycliek’ Laudato Si’. Ernst Meyknecht schreef onder­staand verslag.
Nederlandse vertaling Laudato Si
Geautoriseerde vertaling nu te bestellen
nieuws - dinsdag, 25 augustus 2015
Bij het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerk­genoot­schap in Nederland kan vanaf vandaag vast de encycliek Laudato Si van paus Franciscus worden besteld. Het betreft de door de Neder­landse Bisschop­pen­con­fe­rentie geauto­ri­seerde vertaling met als extra een aantal handige bijlagen, die binnen­kort in druk verschijnt.
De paus en het milieu
wobi - vrijdag, 10 juli 2015
Op 18 juni stapte paus Franciscus in een profetische rol. Hij presen­teerde zijn nieuwe milieu­encycliek. Niet zomaar een encycliek, die politiek correct oproept tot minder vervuiling, maar een spiri­tueel document dat onze hele visie op de natuur, op de mens en zijn toekomst kritisch ontleedt in het licht van het evangelie.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose