Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Dossier Laudato Si’

Dossier van nieuws­berichten over de encycliek Laudato Si’, de encycliek van paus Franciscus over milieu en een humane ecologie.


Verslag informatieavond - Laudato Si’
Dinsdag 15 september 2015 - Hoofddorp
nieuws - maandag, 5 oktober 2015
Dinsdagavond 15 september 2015 werd in Hoofddorp een informatie­avond gehouden over de ‘groene encycliek’ Laudato Si’. Ernst Meyknecht schreef onder­staand verslag.
Willibrordzondag in teken van Laudato Si’
Zondag 8 november 2015
nieuws - donderdag, 1 oktober 2015
De encycliek Laudato Si’ van paus Franciscus is door de wereld­wijde oecumenische beweging met enthou­siasme ontvangen. Metro­po­liet John Zizioulas, die namens patriarch Bartholomeus bij de presen­tatie aanwezig was, zei dat de uitgave van Laudato Si’ “een aange­legen­heid is van grote vreugde en tevreden­heid voor orthodoxen”.
Nederlandse vertaling Laudato Si
Geautoriseerde vertaling nu te bestellen
nieuws - dinsdag, 25 augustus 2015
Bij het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerk­genoot­schap in Nederland kan vanaf vandaag vast de encycliek Laudato Si van paus Franciscus worden besteld. Het betreft de door de Neder­landse Bisschop­pen­con­fe­rentie geauto­ri­seerde vertaling met als extra een aantal handige bijlagen, die binnen­kort in druk verschijnt.
De paus en het milieu
wobi - vrijdag, 10 juli 2015
Op 18 juni stapte paus Franciscus in een profetische rol. Hij presen­teerde zijn nieuwe milieu­encycliek. Niet zomaar een encycliek, die politiek correct oproept tot minder vervuiling, maar een spiri­tueel document dat onze hele visie op de natuur, op de mens en zijn toekomst kritisch ontleedt in het licht van het evangelie.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose