Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Kerkbalans

Actie KerkbalansVerzamelde berichten over de Actie Kerk­ba­lans die ieder jaar in januari wordt gehou­den. Meer dan 2000 kerken in Neder­land vragen hun leden een bijdrage voor de kerk. Deze bijdragen zijn onmis­baar om de pa­ro­chies in stand te hou­den.


Kerkgangers missen vooral fysiek samenzijn
Resultaten van onderzoek Citisens bekend
nieuws - vrijdag, 21 januari 2022
Na bijna twee jaar corona missen kerkgangers het fysieke samenkomen in de kerk het meeste. Dat blijkt uit een onderzoek van Actie Kerkbalans. Bijna de helft van de ondervraagde kerkleden noemt het fysiek aanwezig zijn bij diensten en vieringen als grootste gemis.
Actie Kerkbalans 2022 van start
Van zaterdag 15 t/m zaterdag 29 januari
nieuws - zaterdag, 15 januari 2022
Van zaterdag 15 januari tot zaterdag 29 januari 2022 doen weer zo'n tweeduizend kerken mee aan Actie Kerkbalans. Duizenden vrijwilligers zamelen geld in voor hun plaatselijke kerk.
Persconferentie Kerkbalans
Vrijdag 21 januari - 10.30 uur - Online
parochienieuws - donderdag, 13 januari 2022
Zaterdag 15 januari gaat in vele parochies en gemeentes de Actie Kerkbalans van start. Met deze Actie wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd aan de kerkleden om zo de eigen plaatselijke kerk te steunen.
Datum Kerkbalans 2022 bekend
parochienieuws - donderdag, 5 augustus 2021
In 2022 vindt Actie Kerkbalans plaats van zaterdag 15 januari tot zaterdag 29 januari 2022. Het landelijke campagneteam brengt in voorbereiding hierop ook dit jaar weer maandelijks een nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrief vinden organisatoren van Actie Kerkbalans in de parochies tips, informatie, een stappenplan, handige downloads en het laatste nieuws. Abonneren is gratis en wordt aanbevolen voor iedereen die betrokken is bij Actie Kerkbalans.
Extra Actie Kerkbalans
Wederopbouw in tijd van versoepeling
nieuws - dinsdag, 1 juni 2021
In de afgelopen coronatijd hebben kerken op inventieve wijze invulling gegeven aan samen kerkzijn. Creatieve en digitale oplossingen voor vieringen en ‘omzien naar elkaar’ heeft financieel veel van kerken gevraagd. Met versoepelingen van de coronamaatregelen in zicht, start Actie Kerkbalans een extra actie om parochies te helpen weer op te bouwen onder het motto ‘Houd elkaar vast’.
Actie Kerkbalans
Van zaterdag 16 t/m zaterdag 30 januari
nieuws - woensdag, 13 januari 2021
Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans en doen zo een beroep op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari een financiële bijdrage te leveren aan hun eigen plaatselijke kerk.
Actie Kerkbalans vernieuwt
Nieuwe website en webshop
parochienieuws - vrijdag, 2 oktober 2020
De website van Actie Kerkbalans is in een nieuw jasje gestoken! De website en webshop van Actie Kerkbalans zijn daarmee nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt.
Extra campagne Actie Kerkbalans
Steun uw Kerk in het omzien naar elkaar
nieuws - vrijdag, 5 juni 2020
Nu kerken niet kunnen samenkomen zoals ze gewend zijn, laten ze een ongekende creativiteit en veerkracht zien. Op allerlei manieren wordt digitaal contact gezocht met kerkleden om ze pastoraal en waar nodig ook diaconaal te steunen. Actie Kerkbalans wil parochies en gemeenten helpen om deze manieren van ‘omzien naar elkaar’ te blijven ondersteunen en financieel te kunnen bekostigen.
‘Hier liggen kansen, grijp ze aan’
Theo Schepens over uitkomst peiling Kerkbalans
nieuws - vrijdag, 31 januari 2020
Godsdienstsocioloog dr. Theo Schepens reageert op de uitkomsten van de peiling van Actie Kerkbalans waarin hij drie lijnen ziet: horizontaal, tussen God en mensen, verticaal tussen gelovigen onderling, en een lijn naar de toekomst. Hij gaat in op de vraag hoe kerken met de uitkomsten hun voordeel kunnen doen: ‘Hier liggen kansen, grijp ze aan.’
Naar elkaar omzien, gastvrij zijn en inspirerende vieringen
Uitkomsten peiling Actie Kerkbalans 2020
nieuws - vrijdag, 17 januari 2020
Actieve kerkgangers van protestantse- en katholieke achtergrond kiezen ‘naar elkaar omzien’ als de belangrijkste meerwaarde van hun plaatselijke kerk of parochie. Vlak daarna volgt ‘gastvrij en open zijn voor gasten’ en op drie staat ‘inspirerende vieringen’. Dat blijkt uit de peiling van Actie Kerkbalans 2020, waarbij respondenten dertien waarden van de lokale kerk een cijfer konden geven.
Peiling Actie Kerkbalans
Perspresentatie op vrijdag 17 januari in Utrecht
nieuws - donderdag, 9 januari 2020
Net iets meer dan 1.400 kerkgangers deden mee aan de Peiling Actie Kerkbalans 2020, een online enquête, waarin respondenten dertien waarden een cijfer konden geven. Op deze manier hebben zij laten weten wat zij belangrijk vinden in hun kerk. De uitkomsten van de peiling worden op 17 januari gepresenteerd in het Museum Catharijne Convent.
Actie Kerkbalans peiling
Waarde van lokale kerken
nieuws - woensdag, 2 oktober 2019
Ongeveer een kwart van de Neder­landse bevolking is lid van een kerk. Zij vinden hun kerk belangrijk. Maar waarom? Dat wil Actie Kerkbalans nu onderzoeken met een landelijke peiling naar de waarde van de kerk.
Uitslag fotowedstrijd Actie Kerkbalans
nieuws - vrijdag, 18 januari 2019
De eerste editie van de Nationale Fotowedstrijd Actie Kerkbalans in 2018 heeft veel prachtige foto’s opgeleverd. Voor de campagne van 2019 organiseerde Actie Kerkbalans dan ook opnieuw een Nationale Fotowedstrijd waar kerkleden aan mee konden doen.
Vijf tips voor een AVG-proof KerkBalans
nieuws - donderdag, 17 januari 2019
Ook bij de Actie Kerkbalans die zaterdag 19 januari van start gaat is het van groot belang dat medewerkers en vrijwilligers die zich bezig houden met het aanschrijven van verschillende groepen parochianen zich be­wust zijn van de de regels rond de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Inzendtermijn verlengd
Fotowedstrijd Actie Kerkbalans
nieuws - maandag, 17 december 2018
De inzendtermijn voor de Nationale Fotowedstrijd van Actie Kerkbalans is verlengd tot 31 december 2018. Kerkleden kunnen aan de wedstrijd meedoen door een foto in te sturen waarmee ze laten zien wat de kerk voor hen zo waardevol maakt.
Weer fotowedstrijd Actie Kerkbalans
Stemmen kan vanaf nu via Facebook - foto insturen kan tot 14 december
nieuws - donderdag, 15 november 2018
Na een succesvolle eerste editie van de fotowedstrijd in 2017 organiseert Actie Kerkbalans dit jaar opnieuw een uitverkiezing van de mooiste / in­druk­wekkendste / meest inspirerende foto in drie categorieën. Naast de drie winnaars die door een vakjury worden gekozen, is er ook een publieksprijs waarvoor iedereen via een ‘Vind ik leuk’ op Facebook kan stemmen.
Actie KerkBalans houdt peiling
Meerwaarde van lokale kerken in Nederland
nieuws - donderdag, 11 oktober 2018
In aanloop naar de campagne van 2019 onderzoekt Actie Kerkbalans wat volgens lokale kerken hun meer­waar­de is voor kerkleden en voor de gemeenschap in de wijk, het dorp of de stad. Met een online peiling, wil Actie Kerkbalans dat in beeld brengen.
Winnaars fotowedstrijd Actie Kerkbalans Fotoreportage
Jouw kerk in beeld
nieuws - zaterdag, 20 januari 2018
Tijdens een live uitzending via Facebook en YouTube in de Pauluskerk te Baarn zijn zaterdag 20 jan­u­ari 2018 de winnaars bekend­gemaakt van de nationale fotowedstrijd Jouw Kerk in Beeld georganiseerd door Actie Kerkbalans.
Start Actie Kerkbalans
Live uitzending vanuit Baarn op Facebook en YouTube
nieuws - woensdag, 10 januari 2018
Actie Kerkbalans, de grootste fondsen­wer­ven­de actie in Nederland, gaat op 20 januari met een spectaculaire live uitzending via Facebook en YouTube landelijk van start vanuit de Pauluskerk in Baarn.
Fotowedstrijd Actie Kerkbalans verlengd
Ben je tussen de zes en achttien jaar oud? Doe mee en win!
nieuws - vrijdag, 22 december 2017
De mogelijkheid om mee te doen aan de eerste Nationale Fotowedstrijd van Actie Kerkbalans is verlengd tot 31 december. Dat maakt de organi­satie van de wedstrijd ‘Jouw Kerk in beeld’ vandaag bekend.


donderdag, 9 november 2017Kerkbalans fotowedstrijd
zaterdag, 8 oktober 2016Ontwerp de beste Kerkbalansfolder
woensdag, 29 juni 2016Inkomsten R.-K. parochies blijven in 2014 stabiel
dinsdag, 19 januari 2016Kerkbalans feestelijk ingeluid
woensdag, 13 januari 2016Inluiden actie Kerkbalans
vrijdag, 13 november 2015Kerkbalans 2016 inluiden
vrijdag, 10 juli 2015Wedstrijd voor beste ontwerp Kerkbalans folder
woensdag, 14 januari 2015Actie Kerkbalans van start
maandag, 6 januari 2014Kerkbalans: 40 jaar succesvol interkerkelijk samenwerken
woensdag, 2 januari 2013Materiaal Kerkbalans 2013
donderdag, 13 januari 2011Uiteenlopende resultaten Actie KerkbalansBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose