Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Dossier Kerkbalans

Actie KerkbalansVerzamelde berichten over de Actie Kerkbalans die ieder jaar in januari wordt gehouden. Meer dan 2000 kerken in Nederland vragen hun leden een bijdrage voor de kerk. Deze bijdragen zijn onmisbaar om de parochies in stand te houden.


Actie Kerkbalans peiling
Waarde van lokale kerken
nieuws - woensdag, 2 oktober 2019
Ongeveer een kwart van de Neder­landse bevolking is lid van een kerk. Zij vinden hun kerk belangrijk. Maar waarom? Dat wil Actie Kerkbalans nu onderzoeken met een landelijke peiling naar de waarde van de kerk.
Uitslag fotowedstrijd Actie Kerkbalans
nieuws - vrijdag, 18 januari 2019
De eerste editie van de Nationale Fotowedstrijd Actie Kerkbalans in 2018 heeft veel prachtige foto’s opgeleverd. Voor de campagne van 2019 organiseerde Actie Kerkbalans dan ook opnieuw een Nationale Fotowedstrijd waar kerkleden aan mee konden doen.
Vijf tips voor een AVG-proof KerkBalans
nieuws - donderdag, 17 januari 2019
Ook bij de Actie Kerkbalans die zaterdag 19 januari van start gaat is het van groot belang dat medewerkers en vrijwilligers die zich bezig houden met het aanschrijven van verschillende groepen parochianen zich be­wust zijn van de de regels rond de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Inzendtermijn verlengd
Fotowedstrijd Actie Kerkbalans
nieuws - maandag, 17 december 2018
De inzendtermijn voor de Nationale Fotowedstrijd van Actie Kerkbalans is verlengd tot 31 december 2018. Kerkleden kunnen aan de wedstrijd meedoen door een foto in te sturen waarmee ze laten zien wat de kerk voor hen zo waardevol maakt.
Weer fotowedstrijd Actie Kerkbalans
Stemmen kan vanaf nu via Facebook - foto insturen kan tot 14 december
nieuws - donderdag, 15 november 2018
Na een succesvolle eerste editie van de fotowedstrijd in 2017 organiseert Actie Kerkbalans dit jaar opnieuw een uitverkiezing van de mooiste / in­druk­wekkendste / meest inspirerende foto in drie categorieën. Naast de drie winnaars die door een vakjury worden gekozen, is er ook een publieksprijs waarvoor iedereen via een ‘Vind ik leuk’ op Facebook kan stemmen.
Actie KerkBalans houdt peiling
Meerwaarde van lokale kerken in Nederland
nieuws - donderdag, 11 oktober 2018
In aanloop naar de campagne van 2019 onderzoekt Actie Kerkbalans wat volgens lokale kerken hun meer­waar­de is voor kerkleden en voor de gemeenschap in de wijk, het dorp of de stad. Met een online peiling, wil Actie Kerkbalans dat in beeld brengen.
Winnaars fotowedstrijd Actie Kerkbalans Fotoreportage
Jouw kerk in beeld
nieuws - zaterdag, 20 januari 2018
Tijdens een live uitzending via Facebook en YouTube in de Pauluskerk te Baarn zijn zaterdag 20 jan­u­ari 2018 de winnaars bekend­gemaakt van de nationale fotowedstrijd Jouw Kerk in Beeld georganiseerd door Actie Kerkbalans.
Start Actie Kerkbalans
Live uitzending vanuit Baarn op Facebook en YouTube
nieuws - woensdag, 10 januari 2018
Actie Kerkbalans, de grootste fondsen­wer­ven­de actie in Nederland, gaat op 20 januari met een spectaculaire live uitzending via Facebook en YouTube landelijk van start vanuit de Pauluskerk in Baarn.
Fotowedstrijd Actie Kerkbalans verlengd
Ben je tussen de zes en achttien jaar oud? Doe mee en win!
nieuws - vrijdag, 22 december 2017
De mogelijkheid om mee te doen aan de eerste Nationale Fotowedstrijd van Actie Kerkbalans is verlengd tot 31 december. Dat maakt de organi­satie van de wedstrijd ‘Jouw Kerk in beeld’ vandaag bekend.
Kerkbalans fotowedstrijd
Jouw kerk in beeld
nieuws - donderdag, 9 november 2017
Actie Kerkbalans introduceert voor de campagne van 2018 iets nieuws: een nationale fotowedstrijd waar alle kerkleden aan mee kunnen doen. Kerkbalans is de gezamenlijke, jaarlijkse fondsenwerfactie van de Rooms-Katholiek Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk.
Ontwerp de beste Kerkbalansfolder
Wedstrijd met mooie geldprijzen
nieuws - zaterdag, 8 oktober 2016
Veel lokale kerken verspreiden tijdens de jaarlijkse campagne­weken voor de actie Kerkbalans een folder. Dit is een goede manier om de kerk­leden te infor­meren over het belang van Kerkbalans. De ervaring leert, dat het loont om creatieve kerkleden in te schakelen bij het ontwerpen van de folder om zo de attentie­waarde ervan te verhogen.
Inkomsten R.-K. parochies blijven in 2014 stabiel
nieuws - woensdag, 29 juni 2016
In zijn totaliteit zijn de inkomsten van de R.-K. parochies in 2014 nagenoeg gelijk gebleven, terwijl er in voorgaande jaren sprake was van een daling met 2 à 3 procent. De stabilisatie van de inkomsten komt door hogere inkomsten uit bezittingen en vermogen. De inkomsten van de actie Kerkbalans daalden in 2014 wel met ruim € 1,5 miljoen (2,8 procent) tot bijna € 53 miljoen.
Kerkbalans feestelijk ingeluid
nieuws - dinsdag, 19 januari 2016
De Actie Kerkbalans startte dit jaar, voor het eerst, in heel het land met inluidmomenten waarbij vrijwilligers in hun plaatselijk kerk of kerken samenkwamen. De reacties zijn enthousiast: het waren feestelijke en aanstekelijke momenten waarbij bekende Nederlanders het belang van de kerk onderstreepten door de klok te luiden.
Inluiden actie Kerkbalans
Zaterdag 16 januari 2016 om 12.00 uur
nieuws - woensdag, 13 januari 2016
Van Den Helder tot Maastricht klinken zaterdag om 12.00 uur de kerkklokken. Ze worden geluid door bekende Nederlanders die hiermee aandacht vragen voor de rol van de kerk in de Nederlandse samenleving en zo de actie Kerkbalans letterlijk inluiden.
Kerkbalans 2016 inluiden
Zaterdag 16 januari 2016 om 12.00 uur
nieuws - vrijdag, 13 november 2015
Hoe zorgen we voor een nog positievere sfeer rond Kerkbalans? Uit die vraag is het idee ontstaan om als Rooms Katholieke Kerk, Protestantse Kerk en Oud-Katholieke Kerk Kerkbalans aankomend jaar letterlijk in te luiden.
Wedstrijd voor beste ontwerp Kerkbalans folder
Voor de actie Kerkbalans 2016
nieuws - vrijdag, 10 juli 2015
De organisatie van de actie Kerkbalans, waarin vijf kerk­ge­noot­schappen samen­werken om een jaarlijkse bijdrage van hun leden te vragen, schrijft dit jaar een wedstrijd uit. Ze gaat op zoek naar het folder­ontwerp dat het beste in de eigen plaatse­lijke kerk de actie Kerkbalans kan promoten.
Actie Kerkbalans van start
nieuws - woensdag, 14 januari 2015
Een lachend bruidspaar, ontroerde jonge ouders die hun baby laten dopen, een opa die zijn kleinzoon iets uitlegt, een meisje dat met verwondering de ruimte van een kerk in zich opneemt, een vrouw die soep deelt. Het zijn de beelden van de nieuwe campagne van Kerkbalans, de jaarlijkse fonds­werf­actie van vijf samen­werkende kerk­genoot­schappen.
Kerkbalans: 40 jaar succesvol interkerkelijk samenwerken
nieuws - maandag, 6 januari 2014
‘In al die veertig jaar dat we met verschillende kerken jaarlijks de actie Kerkbalans uitvoeren, is er eigenlijk nooit één wanklank geweest’, zegt econoom Emile Duijsens die namens de Rooms-Katholieke Kerk voorzitter van de commissie Kerkbalans is. Kerkbalans is al veertig jaar dé formule waarmee vijf verschillende kerkgenootschappen hun kerkleden jaarlijks vragen om een financiële bijdrage. Met het startschot voor het 41e campagnejaar op 9 januari aanstaande blikken de kerken in dankbaarheid terug.
Materiaal Kerkbalans 2013
Zondag 13 tot en met zondag 27 januari 2013
nieuws - woensdag, 2 januari 2013
De bestelling van materiaal voor de actie Kerkbalans 2013 moet men opgeven bij de verant­woor­de­lijke voor de verzending, de Vereniging van Kerk­rent­meesterlijk Beheer.
Uiteenlopende resultaten Actie Kerkbalans
nieuws - donderdag, 13 januari 2011
De inkomsten van de kerken over 2009 en 2010 uit de Actie Kerkbalans zijn grotendeels gelijk aan die van het voorafgaande jaar. Wel is er een verschil tussen de Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk. De inkomsten van de Protestantse Kerk blijven waarschijnlijk over 2010 gelijk, die van de Katholieke Kerk vertonen een lichte daling ten opzichte van een jaar eerder.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose