Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Fatimabedevaart 2017

Van maan­dag 11 t/m zater­dag 16 sep­tem­ber 2017 gaat het bisdom op bede­vaart naar Fatima, Portugal. Alle in­for­ma­tie, nieuws­be­richten en uit­ein­delijk ver­slagen en foto’s m.b.t. deze bede­vaart zullen in dit dossier wor­den verzameld.


Laatste ochtend in Portugal Fotoreportage
nieuws - zondag, 17 september 2017
Een rustige laatste ochtend van onze bedevaart naar Fatima en Lissabon. Een voor een verschijnen de pelgrims in de ontbijtzaal. Koffers worden gepakt want het is de laatste dag.
Vijfde dag Fatimabedevaart Fotoreportage
Een dagje Lissabon
nieuws - vrijdag, 15 september 2017
Het is heerlijk ontwaken deze mor­gen, want waar thuis in Noord-Hol­land kijk je naar de branding van de zee als je de gordijnen openschuift. Aan het ontbijtbuffet liet iedereen desgevraagd weten uitstekend ge­slapen te hebben. Om negen uur vertrokken we naar Lissabon voor een wat later bleek een heerlijke dag.
Vierde dag Fatimabedevaart Fotoreportage
nieuws - donderdag, 14 september 2017
Het is ‘the day after...’. Na het ontbijt gaan de koffers in de bus. In de kapel van het hotel viert de bisschop met ons de eucharistie. Direct aansluitend vertrekt hij naar Nederland. Als geste van afscheid voor fijne dagen in Fatima bood hij de pelgrims een kopje koffie aan. Hiervan werd dankbaar genoten.
Bedevaartdag drie - 13 september Fotoreportage
nieuws - donderdag, 14 september 2017
13 september is een van de dagen dat Onze Lieve Vrouw in 1917 verscheen aan de drie kinderen, Jacinta, Lucia en Francisco. In totaal zes keer. En steeds rond de klok van twaalf uur. Vandaag is de grote dag van onze bedevaart, de viering van het eeuwfeest.
Tweede dag Fatimabedevaart met lichtprocessie Fotoreportage
nieuws - woensdag, 13 september 2017
Na een goede maar toch vermoeiende reisdag en eerste kennismaking met Fatima gisteren, vandaag de eerste pelgrimsdag in Fatima. We logeren in twee prachtige hotels. De bus haalde ons op en bracht ons naar Aljustrel, het dorpje bij Fatima waar de drie zienertjes woonden.
Eerste dag in Fatima Fotoreportage
nieuws - maandag, 11 september 2017
De pelgrims van de groep Bisdom Haarlem-Amsterdam waren vannacht al vroeg uit de veren. Om vier uur verzamelde de groep zich op Schiphol. Helaas duurde het inchecken door personeelsgebrek erg lang, bijna twee uur, maar daarna was iedereen in zo’n twintig minuten van het inchecken door de douane in het vliegtuig. Met wat vertraging vertrokken we naar een zonnig Portugal.
Fatimabedevaarten vanwege eeuwfeest verschijningen
nieuws - vrijdag, 8 september 2017
Maandag 11 september vertrekt de pelgrimsgroep van het bisdom Haarlem-Amsterdam met de eerste vliegtuigen van die dag naar Portugal voor hun bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Fatima en een bezoek aan Lissabon.
Startbijeenkomst Fatimabedevaart
Vrijdag 25 augustus 15.00 uur Zaandam
nieuws - woensdag, 16 augustus 2017
Op vrijdag 25 augustus is de startbijeenkomst voor de bedevaart naar het jubilerende Fatima. Deze bijeen­komst is om 15.00 uur in de (boven-) parochiezaal van de parochie H. Jozef, Veldbloemenweg 2 in Zaan­dam.
Met Mgr. Punt naar Fatima
Nog enkele pelgrimsplaatsen vrij - Gaat u mee?
nieuws - dinsdag, 25 juli 2017
Van maandag 11 t/m zaterdag 16 september 2017 gaat het bisdom naar het jubilerende Fatima. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de H. Maagd Maria aan drie herders­kindertjes verscheen.
Bisdombedevaart naar jubilerend Fatima
Maandag 11 t/m zaterdag 16 september
nieuws - zaterdag, 1 april 2017
In 2017 is het 100 jaar geleden dat de H. Maagd Maria tussen 13 mei en 13 oktober een zestal keer is ver­schenen aan drie herderskindertjes. Maria had belangrijke boodschappen voor hen over het geestelijk leven van de mensen en de vrede in de wereld. In de loop van de tijd is Fatima uitgegroeid tot een van de belangrijkste Mariaheiligdommen in de wereld.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose