Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Katholiek Leven Magazine

Videokanaal Nederlandse bisschoppen breidt uit naar print

gepubliceerd: donderdag, 14 november 2019

Het videokanaal katho­liek­le­ven.nl maakte een magazine dat dit najaar in parochies wordt verspreid. Het blad is een cadeautje van de Neder­landse bis­schop­pen aan de gelovigen. Tijdens de vergadering van de bis­schop­pen­con­fe­ren­tie op dinsdag 12 november reikte bisschop Liesen het eerste exemplaar van het blad uit aan parochievrij­wil­lig­ers.

De bis­schop­pen zijn katho­liek­le­ven.nl in 2016 gestart als videokanaal om mensen via internet en YouTube te bereiken en zo op een nieuwe manier te communiceren, vertelde Mgr. Liesen. Dat is ook de bedoeling van het blad. Dit wil mensen inspireren met aansprekende geloofsverhalen en katho­liek­le­ven.nl verder bekend maken. Een van de artikelen in het blad is een interview met televisiepresentator Leo Fijen. Hij sprak de afgelopen jaren met vele katho­lie­ken over hun geloof. Katho­liek­le­ven.nl sprak met hem over zijn eigen geloof, hoop en liefde.

Vrij­wil­lig­ers

De vrij­wil­lig­ers die het blad van Mgr. Liesen in ontvangst namen zijn gastvrouw in de parochie, waar de vergaderingen van de bis­schop­pen­con­fe­ren­tie plaatsvond. Elke week ver­wel­ko­men zij vele gasten in het parochie­cen­trum en elke maand de bis­schop­pen voor hun vergadering.

In hen bedankte Mgr. Liesen de vele kerkelijke vrij­wil­lig­ers die zich met hart en ziel inzetten voor de geloofs­ge­meen­schap: “U doet dit niet als hobby in uw vrije tijd. Het is meer dan vrijwilligheid. En het is ook meer dan het oppakken van taken die als vacature open vallen. U bent een ledemaat van het lichaam van Christus dat we samen met elkaar vormen. Iedereen heeft een roeping. Ik wil u bedanken voor uw inzet. In u willen we als bis­schop­pen alle gelovigen dit blad graag symbolisch aanbieden.”

50.000 Exemplaren

Dit eerste magazine van katho­liek­le­ven.nl wordt verspreid in een oplage van ongeveer 50.000 exemplaren. In het blad is een insert opgenomen met inspiratiekaarten van de acht zaligsprekingen die Jezus noemt in zijn Bergrede (Matteüs evangelie). Paus Franciscus noemt de zaligsprekingen de ‘identiteitskaart’ van de chris­te­nen. De paus doet dat in zijn tekst over de roeping tot heiligheid in het dagelijks leven (‘Gaudete et exsultate’). Groeien in heiligheid kan door alert te zijn “op de kleine details van de liefde,” zegt de paus. De kaarten brengen dit met kleurrijke illustraties in beeld.

Mgr. Liesen is bisschop van Breda en lid van de permanente raad van de bis­schop­pen­con­fe­ren­tie. In die hoedanigheid reikte hij de eerste exemplaren van het blad uit aan mevrouw Cornelie Kleijne, Mieke van Mourik en Gerda Fokker.

De verspreiding van het blad vindt plaats via de Neder­landse bisdommen en de KNR (Konferentie Neder­landse Religieuzen)

(fotoserie: Katho­liek­le­ven.nl)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose