Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Katholiekleven.nl

Katholiekleven.nlBerichten over video's, podcasts en foto­se­ries van Katho­liek­le­ven.nl


Naar de bron bij Onze Lieve Vrouw ter Nood Fotoreportage
Video op Katholiekleven.nl
nieuws - donderdag, 13 mei 2021
Op de gezamenlijke videowebsite van de Nederlandse bisdommen, Katholiekleven.nl is een video verschenen over het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo. Aan het woord komen Mariska Adrichem, rector Jeroen de Wit en Mgr. Hendriks over wat deze plaats zo bijzonder maakt.
Waardig sterven volgens het katholieke geloof
Podcast katholiekleven.nl
nieuws - woensdag, 24 maart 2021
In een nieuwe podcast op katholiekleven.nl gaat dr. Lambert Hendriks in op de vraag ‘wat is waardig sterven volgens het katholieke geloof?’ Dr. Hendriks is rector van Grootseminarie Rolduc en voorzitter van de Katholieke Stichting Medische Ethiek.
Katholiek Leven Magazine Fotoreportage
Videokanaal Nederlandse bisschoppen breidt uit naar print
nieuws - donderdag, 14 november 2019
Het videokanaal katholiekleven.nl maakte een magazine dat dit najaar in parochies wordt verspreid. Het blad is een cadeautje van de Nederlandse bisschoppen aan de gelovigen. Tijdens de vergadering van de bisschoppenconferentie op dinsdag 12 november reikte bisschop Liesen het eerste exemplaar van het blad uit aan parochievrijwilligers.
Katholiekleven in gesprek met Rens Tienstra
Dirigent bij de koorschool van Haarlem
nieuws - donderdag, 20 juni 2019
Rens Tienstra is tweede dirigent bij de koorschool van Haarlem en de kathedrale basiliek Sint Bavo in Haarlem. In die functie is hij docent voor de leerlingen en tegelijkertijd dirigent van alle deelkoren van de kathedraal. De koorschool zong tijdens een bedevaart van het bisdom Haarlem-Amsterdam op een aantal bijzondere plekken, waaronder Assisi en Rome. Emy Jansons maakte voor Katholiekleven deze leuke video.
Vernieuwde website Katholiekleven.nl
nieuws - zaterdag, 11 mei 2019
De vernieuwde website van katholiekleven.nl is online gegaan, het video­kanaal dat de Nederlandse bisschoppen in 2016 zijn gestart. In de voor­bije jaren is katholiekleven uitge­groeid tot veel meer dan alleen een videokanaal, waardoor de website wel een upgrade kon gebruiken.
Videokanaal katholiekleven.nl groeit door
nieuws - vrijdag, 23 november 2018
Na een experimentele periode van drie jaar heeft de Nederlandse Bisschoppenconferentie besloten door te gaan met haar videokanaal katholiekleven.nl. De prestaties en ontwikkelingen van het kanaal zijn geëva­lu­eerd en er ligt een plan voor de komende drie jaar om verder te bouwen op het stramien dat in de eerste drie proefjaren is neergezet.
Wat is uw favoriete Katholiekleven.nl video?
nieuws - woensdag, 13 juni 2018
Katholiekleven.nl is het videokanaal van de Nederlandse bisschoppen dat in 2016 is gestart - tijd om de balans op te maken. We verzamelen de mooiste verhalen van katholiekleven.nl. Welke video, foto of podcast is jouw favoriet en waarom?
De Kerk geeft jou steuntjes in de rug
nieuws - woensdag, 30 augustus 2017
De tweede video van een serie van vijf van Katholiekleven.nl laat ons kennismaken met Jennie Dankbaar met een bijzonder verhaal over wat de Kerk voor haar betekent.
Kerkproeverij - Back to church
Nieuwe video van Katholiekleven.nl
nieuws - donderdag, 24 augustus 2017
“Het is tijd dat je naar huis toe komt.” Een uitspraak door Rudof Westerlink in een filmpje van Katholiekleven.nl. In het weekend van 9 en 10 september worden mensen uitgenodigd om weer mee te gaan naar de Kerk. Nodigt u ook familie, buren, vrienden en kennissen uit?
Mgr. Van Burgsteden op Katholiekleven.nl
nieuws - donderdag, 15 juni 2017
Katholiekleven.nl, de videowebsite van de Nederlandse bisschoppen, heeft twee filmpjes met daarin eme­ritus hulpbisschop Van Burgsteden. Beide filmpjes hebben als onderwerp aanbidding - niet zonder reden uit­gebracht rond Sacramentsdag.
God of het geld
Diaken Gert-Jan van der Wal op Katholiekleven.nl
nieuws - zaterdag, 17 september 2016
De evangelielezing van zondag 18 september (25ste zondag door het jaar) gaat over de onrecht­vaardige rentmeester (Lucas 16, 1-13). “De rent­meester is schuldig aan zijn meester. En kan niet aan zijn verplichtingen voldoen. Hij is bang dat hij daardoor zijn baan verliest. En hij gooit het op een akkoordje met de schuldenaren,” zegt diaken Gert-Jan van der Wal deze week in ‘De Boodschap’ op Katholiekleven.nl.
Website Katholiekleven.nl online
nieuws - maandag, 30 mei 2016
Nadat in januari al de eerste video’s op YouTube werden gepubliceerd en een Facebookpagina werd ingericht, is op vrijdag 27 mei ook de website Katholiekleven.nl online gegaan. Katholiekleven.nl is het videokanaal van de Nederlandse bisschoppen. Katholiekleven.nl heeft nu ruim 450 volgers op YouTube en iets meer dan 700 volgers op Facebook. Er zijn inmiddels 40 filmpjes geplaatst.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose