Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Ad Liminabezoek

Verzamelde artikelen, foto­se­ries, video’s en homilieën van het Ad Limina­be­zoek dat de Neder­landse bis­schop­pen brachten van 2 t/m 7 de­cem­ber 2013.


Ad Limina bezoek in november
Maandag 7 t/m zondag 12 november 2022
nieuws - donderdag, 17 maart 2022
De Nederlandse bisschoppen hebben een nieuwe datum ontvangen voor hun Ad Limina bezoek aan Rome. Het bezoek is na eerder uitstel in verband met Covid-19 nu gepland van maandag 7 tot en met zondag 12 november en begint daarmee toepasselijk op het hoogfeest van de Heilige Willibrord, de patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie.
Uitstel Ad limina
In verband met coronasituatie
nieuws - woensdag, 5 januari 2022
De Rooms-Katholieke bisschoppen van Nederland, die eind januari 2022 op Ad limina bezoek zouden gaan naar Rome, hebben gevraagd om uitstel in verband met de coronasituatie in Nederland.
Nieuwe datum Ad Limina
Maandag 31 januari t/m zaterdag 5 februari 2022
nieuws - vrijdag, 4 juni 2021
De Nederlandse bisschoppen hebben van de nuntiatuur een nieuwe datum ontvangen voor hun Ad Limina bezoek, dat in eerste instantie in maart 2021 zou plaatsvinden. Het bezoek aan Rome is in verband met de coronapandemie uitgesteld naar maandag 31 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022.
Ad Liminabezoek maart 2021
nieuws - woensdag, 11 maart 2020
De Nederlandse bisschoppen hebben begin maart 2020 via de nuntius een uitnodiging ontvangen om in maart 2021 opnieuw op Ad Limina bezoek te gaan naar Rome. Zij brengen dan gezamenlijk een bezoek aan het Vaticaan.
Bisschop informeert gelovigen over Ad Liminabezoek
nieuws - vrijdag, 13 december 2013
Bisschop Mgr. Jos Punt wil graag zijn bevindingen tijdens het ad limina bezoek delen met de gelovigen van zijn bisdom. Terug in Nederland heeft de bisschop gewerkt aan een brief waarin hij aangeeft waar tijdens de besprekingen met de Congregaties en Raden o.a. over gesproken is en hoe de ontmoeting met de Paus is verlopen. De volledige brief wordt hierbij weergegeven.
Laatste fotoserie Ad Liminabezoek Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 7 december 2013
Een laatste fotoserie van het Ad Liminabezoek door fotograaf Ramon Mangold.
Kerstliederen en toewijding in de Santa Maria Maggiore Fotoreportage
nieuws - vrijdag, 6 december 2013
In de Santa Maria Maggiore worden onder het hoofdaltaar relieken bewaard van de kribbe van Bethlehem. Het is Mariakerk van Rome, gebouwd na het concilie van Efese waar plechtig was afgekondigd dat Maria de moeder van God is en een kerk waar het kerstmysterie dus centraal staat. Hier vierden de Nederlandse bisschoppen hun laatste gemeenschappelijke Mis van het Ad Limina bezoek. Alle reden dus om een paar traditionele kerstliederen te zingen...
Ad Limina - HomilieŽn en toespraken
nieuws - vrijdag, 6 december 2013
Homilieën die bij de verschillende Eucharistievieringen tijdens het Ad Limina bezoek zijn uitgesproken, staan hieronder verzameld. Ontbrekende homilieën zullen later nog worden toegevoegd.
Congregatie voor de bisschoppen en Lateraanse universiteit
nieuws - vrijdag, 6 december 2013
Vrijdagmorgen was de laatste ochtend van het geplande Ad Limina bezoeken. Onverwacht viel het bezoek aan de sacramenten­congre­gatie uit. Dat volgt nu morgen voor de bisschoppen die dan nog in Rome zijn.
Verrassende zalig- en heiligverklaringsprocessen Fotoreportage
nieuws - vrijdag, 6 december 2013
De donderdag­middag werd besteed aan een bezoek aan de congre­gatie voor de heilig­ver­kla­ringen en de heilige Mis en een bezoek aan het college Santa Maria dell’Anima. Met een paar ver­ras­sende zalig­verklarings­procedures...
Fotoserie Ad Liminabezoek Fotoreportage
Veel heren aan tafels en een kerstboom
nieuws - donderdag, 5 december 2013
Nog een serie foto’s door fotograaf Ramon Mangold van voornamelijk heren aan tafels en een kerstboom.
FinanciŽn, kerksluitingen en religieuzen... Fotoreportage
nieuws - donderdag, 5 december 2013
Donderdagochtend bezochten we de Raad voor de Wetsteksten en de Congregatie voor de Religieuzen. Dat zal wel niet zo spannend geweest zijn, zul je denken. Het tegendeel was waar! Andere bisschoppen bezochten de pauselijke raad voor de cultuur.
Fotoserie Ad Liminabezoek Fotoreportage
nieuws - donderdag, 5 december 2013
Tijdens het Ad Liminabezoek maakte fotograaf Ramon Mangold een serie prachtige foto’s.
ďWe zijn veroordeeld tot de dialoogĒ Fotoreportage
De pauselijke raden voor de interreligieuze dialoog en nieuwe evangelisatie
nieuws - woensdag, 4 december 2013
Terwijl het Sint Pieterplein al volstroomde voor weer een druk bezochte pauselijke audiëntie, gingen de Nederlandse bisschoppen op weg om in groepen verschillende curie-departementen te bezoeken. Bisschoppen brachten een bezoek aan, en hadden overleg met diverse raden en congregaties.
Bisschoppen bij Congregaties voor onderwijs en geloofsleer Fotoreportage
nieuws - woensdag, 4 december 2013
De tweede dag van de Ad limina bezoeken begon met een H. Mis in de sint Jan van Lateranen. Daarna bezochten de bis­schoppen gezamen­lijk de Congre­gatie voor de Katho­lieke Opvoeding en de Congre­gatie voor de geloofs­leer. Sommige bischoppen gingen daarna nog naar Cor Unum, een pauselijke Raad.
Een volle tweede dag
nieuws - dinsdag, 3 december 2013
De bisschoppen hadden op dag twee van hun ad limina bezoek een vol programma met veel ontmoetingen. Een indruk­wekkende viering in de St. Jan van Lateranen was al vroeg het begin van de dag, waarbij de bisschoppen onder het zingen van de Litanie van Alle Heiligen de Kathedraal van het bisdom Rome betraden.
Paus Franciscus bidt voor Adventsactie Fotoreportage
Mgr. Punt biedt paus Adventsactie tafelloper aan
nieuws - maandag, 2 december 2013
Vanmorgen ontving paus Franciscus de Adventsactie tafelloper uit handen van bisschop Mgr. J. Punt, dit  ter gelegenheid van de officiële start van de Adventsactie in Nederland op zondag 1 december. De paus toonde zich blij verrast met het Nederlandse cadeau en liet zich door bisschop Punt verder informeren over de Adventsactie. Hij noemde Adventsactie een prachtig initiatief en zegde toe voor het welslagen van de actie te bidden.
Video van het Ad Liminabezoek
nieuws - maandag, 2 december 2013
Op YouTube verscheen reeds een video van bijna zeven minuten van de ontmoeting van de Nederlandse bisschoppen met paus Franciscus.
Bisschoppen bemoedigd door paus Franciscus Fotoreportage
nieuws - maandag, 2 december 2013
Het ad limina bezoek van de bisschoppen is vandaag officieel van start gegaan. Gisterenavond zijn de laatste bisschoppen ingevlogen. De bisschoppen die al eerder in Rome waren, hebben gisteren de mis in de Kerk de de Friezen gevierd. Deze viering werd rechtstreeks uitgezonden op televisie en is volgens de RKK zeer goed bekeken.
Ontmoeting met de paus Fotoreportage
Ad Limina bezoek
nieuws - maandag, 2 december 2013
Vandaag hebben de Nederlandse bisschoppen een ontmoeting met paus Franciscus. Dankzij sociale media kost het geen moeite om mee te leven met onze bisschoppen en hun staf.


zondag, 1 december 2013Eucharistieviering in de Kerk der Friezen Fotoreportage
maandag, 25 november 2013Algemeen rapport Ad Limina openbaar
maandag, 25 november 2013Rapport Ad Liminabezoek december 2013
vrijdag, 11 oktober 2013Nederlandse bisschoppen gaan op Ad Limina bezoekBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose