Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Ad Liminabezoek

Verzamelde artikelen, foto­se­ries, video’s en homilieën van het Ad Limina­be­zoek van de Neder­landse bis­schop­pen van no­vem­ber 2022 en de­cem­ber 2013.


Mooiste momenten Ad Liminabezoek
nieuws - maandag, 14 november 2022
In een video van katholiekleven.nl blikken drie bisschoppen terug op hun mooiste momenten van het Ad Limina bezoek 2022. Op de publieke omroep werd zondag 13 november het Geloofsgesprek over het Ad Limina en de Eucharistieviering in de Friezenkerk uitgezonden.
Fotoserie vijfde dag Ad Limina Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 12 november 2022
Vrijdag 11 november was de dag van de audiëntie met paus Franciscus en in de middag de Mis in de basiliek van Sint Paulus buiten de muren; In de avond was er een gezellige ontmoeting met de nieuwe Nederlandse ambassadeur bij de heilige Stoel. Natuurlijk een heel bijzondere dag op de eerste plaats door de audiëntie bij de paus. Wat is daarover te vertellen?
Fotoserie vierde dag Ad Limina Fotoreportage
nieuws - donderdag, 10 november 2022
De vierde dag ein­digde met een ont­moe­ting in het College van Santa Maria dell'Anima in de kerk waar­van paus Adrianus VI begraven ligt. Antoine Bodar woont in dit college. Het bezoek besloot een dag met bezoeken aan het Di­cas­te­rie voor de Ge­loofs­leer, de Signatura Apostolica en het Di­cas­te­rie voor Cultuur en Opvoe­ding. Andere bis­schop­pen bezochten nog andere Di­cas­te­ries. Maar we kijken ook nog even terug op de mid­dag van de dag ervoor: het bezoek aan het Di­cas­te­rie voor com­mu­ni­ca­tie.
Een terugblik en vooruitblik
Mgr. Hendriks over Ad Limina op Katholiekleven.nl
nieuws - donderdag, 10 november 2022
“We bespreken op de dicasteries allerlei dingen die Rome aangaan en die ons aangaan”, vertelt Mgr. Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam vanuit Rome. “Het Ad Limina is een mooie ervaring”, zegt hij. “Het is even een terugblik op wat geweest is, onze omgang met dingen in die afgelopen jaren sinds 2013, en tegelijkertijd ook iets van een vooruitblik: hoe nu verder?”
Fotoserie derde dag Ad Limina Fotoreportage
nieuws - woensdag, 9 november 2022
De derde dag van het Ad Limina bezoek begon met de heilige Mis in de Santa Maria Maggiore waar ik hoofdcelebrant was. Het ontbijt moest onderweg worden gebruikt want om 9.15 uur werden we bij het Dicasterie voor Leken, gezin en leven verwacht, dat zich in de wijk ‘Trastevere’ bevindt en niet bij het Vaticaan. Daar is ook het Dicasterie voor de dienst aan de integrale ontwikkeling van de mens. In de middag volgde het Dicasterie voor communicatie en een pers-ontmoeting in de Friezenkerk.
Fotoserie tweede dag Ad Limina Fotoreportage
nieuws - dinsdag, 8 november 2022
De tweede dag van het Ad Liminabezoek - dins­dag 8 no­vem­ber - werd de Mis gevierd in de La­te­raanse basiliek. Nu was er nog min­der tijd voor het ontbijt dan gis­te­ren, want de bisschoppen moesten al zeer snel weer bij de Con­gre­ga­tie voor de Bis­schop­pen zijn en daarna bij de Pau­se­lijke Com­mis­sie voor de bescher­ming van min­der­ja­rigen, het di­cas­te­rie voor de clerus, het di­cas­te­rie voor de wets­tek­sten en het Di­cas­te­rie voor de oosterse kerken. Een vol pro­gram­ma!
Bij het graf van Petrus Fotoreportage
Eerste dag Ad Liminabezoek
nieuws - maandag, 7 november 2022
Het Ad Liminabezoek is een bedevaart die de bisschoppen ondernemen naar Rome. De bisschoppen vieren de eucharistie bij de graven van de apostelen Petrus en Paulus en in belangrijke kerken in Rome. Op maandag 7 november startte het Ad Limina bezoek van de bisschoppen met de viering van de eucharistie in de Sint Pieter bij het graf van Petrus. Kardinaal Eijk was hoofdcelebrant in deze viering.
Ad Liminabezoek op Katholiekleven.nl
nieuws - maandag, 7 november 2022
Op maandag 7 november begint het Ad Limina bezoek van de Nederlandse bisschoppen. Voorafgaand aan hun vertrek naar Rome spraken bisschop Van den Hende en bisschop De Korte met journalisten over het Ad Limina rapport dat werd gemaakt als voorbereiding op het bezoek.
Ad Liminarapport 2022
nieuws - vrijdag, 28 oktober 2022
Op vrijdag 28 oktober is het algemene Ad Limina rapport van de Nederlandse Bisschoppenconferentie gepubliceerd. Het rapport biedt een overzicht van de situatie in de Nederlandse Kerkprovincie.
Ad Limina bezoek in november
Maandag 7 t/m zondag 12 november 2022
nieuws - donderdag, 17 maart 2022
De Nederlandse bisschoppen hebben een nieuwe datum ontvangen voor hun Ad Limina bezoek aan Rome. Het bezoek is na eerder uitstel in verband met Covid-19 nu gepland van maandag 7 tot en met zondag 12 november en begint daarmee toepasselijk op het hoogfeest van de Heilige Willibrord, de patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie.
Uitstel Ad limina
In verband met coronasituatie
nieuws - woensdag, 5 januari 2022
De Rooms-Katholieke bisschoppen van Nederland, die eind januari 2022 op Ad limina bezoek zouden gaan naar Rome, hebben gevraagd om uitstel in verband met de coronasituatie in Nederland.
Nieuwe datum Ad Limina
Maandag 31 januari t/m zaterdag 5 februari 2022
nieuws - vrijdag, 4 juni 2021
De Nederlandse bisschoppen hebben van de nuntiatuur een nieuwe datum ontvangen voor hun Ad Limina bezoek, dat in eerste instantie in maart 2021 zou plaatsvinden. Het bezoek aan Rome is in verband met de coronapandemie uitgesteld naar maandag 31 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022.
Ad Liminabezoek maart 2021
nieuws - woensdag, 11 maart 2020
De Nederlandse bisschoppen hebben begin maart 2020 via de nuntius een uitnodiging ontvangen om in maart 2021 opnieuw op Ad Limina bezoek te gaan naar Rome. Zij brengen dan gezamenlijk een bezoek aan het Vaticaan.
Bisschop informeert gelovigen over Ad Liminabezoek
nieuws - vrijdag, 13 december 2013
Bisschop Mgr. Jos Punt wil graag zijn bevindingen tijdens het ad limina bezoek delen met de gelovigen van zijn bisdom. Terug in Nederland heeft de bisschop gewerkt aan een brief waarin hij aangeeft waar tijdens de besprekingen met de Congregaties en Raden o.a. over gesproken is en hoe de ontmoeting met de Paus is verlopen. De volledige brief wordt hierbij weergegeven.
Laatste fotoserie Ad Liminabezoek Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 7 december 2013
Een laatste fotoserie van het Ad Liminabezoek door fotograaf Ramon Mangold.
Kerstliederen en toewijding in de Santa Maria Maggiore Fotoreportage
nieuws - vrijdag, 6 december 2013
In de Santa Maria Maggiore worden onder het hoofdaltaar relieken bewaard van de kribbe van Bethlehem. Het is Mariakerk van Rome, gebouwd na het concilie van Efese waar plechtig was afgekondigd dat Maria de moeder van God is en een kerk waar het kerstmysterie dus centraal staat. Hier vierden de Nederlandse bisschoppen hun laatste gemeenschappelijke Mis van het Ad Limina bezoek. Alle reden dus om een paar traditionele kerstliederen te zingen...
Ad Limina - HomilieŽn en toespraken
nieuws - vrijdag, 6 december 2013
Homilieën die bij de verschillende Eucharistievieringen tijdens het Ad Limina bezoek zijn uitgesproken, staan hieronder verzameld. Ontbrekende homilieën zullen later nog worden toegevoegd.
Congregatie voor de bisschoppen en Lateraanse universiteit
nieuws - vrijdag, 6 december 2013
Vrijdagmorgen was de laatste ochtend van het geplande Ad Limina bezoeken. Onverwacht viel het bezoek aan de sacramenten­congre­gatie uit. Dat volgt nu morgen voor de bisschoppen die dan nog in Rome zijn.
Verrassende zalig- en heiligverklaringsprocessen Fotoreportage
nieuws - vrijdag, 6 december 2013
De donderdag­middag werd besteed aan een bezoek aan de congre­gatie voor de heilig­ver­kla­ringen en de heilige Mis en een bezoek aan het college Santa Maria dell’Anima. Met een paar ver­ras­sende zalig­verklarings­procedures...
Fotoserie Ad Liminabezoek Fotoreportage
Veel heren aan tafels en een kerstboom
nieuws - donderdag, 5 december 2013
Nog een serie foto’s door fotograaf Ramon Mangold van voornamelijk heren aan tafels en een kerstboom.


donderdag, 5 december 2013FinanciŽn, kerksluitingen en religieuzen... Fotoreportage
donderdag, 5 december 2013Fotoserie Ad Liminabezoek Fotoreportage
woensdag, 4 december 2013ďWe zijn veroordeeld tot de dialoogĒ Fotoreportage
woensdag, 4 december 2013Bisschoppen bij Congregaties voor onderwijs en geloofsleer Fotoreportage
dinsdag, 3 december 2013Een volle tweede dag
maandag, 2 december 2013Paus Franciscus bidt voor Adventsactie Fotoreportage
maandag, 2 december 2013Video van het Ad Liminabezoek
maandag, 2 december 2013Bisschoppen bemoedigd door paus Franciscus Fotoreportage
maandag, 2 december 2013Ontmoeting met de paus Fotoreportage
zondag, 1 december 2013Eucharistieviering in de Kerk der Friezen Fotoreportage
maandag, 25 november 2013Algemeen rapport Ad Limina openbaar
maandag, 25 november 2013Rapport Ad Liminabezoek december 2013
vrijdag, 11 oktober 2013Nederlandse bisschoppen gaan op Ad Limina bezoekBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose