Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Vrijwilligers - Aanstelling

gepubliceerd: donderdag, 13 juni 2019

De aan­stel­ling van een vrijwilliger in een bepaalde functie vindt doorgaans plaats doordat reeds actieve vrijwilligers nieuwe vrijwilligers enthousiast weten te maken zich ook in te zetten. Dit betekent vaak dat een toetsing van de geschiktheid van de nieuwe vrijwilliger pas blijkt tijdens het uitvoeren van het werk.

In sommige gevallen is het van belang dat vrijwilligers officieel voor hun functie worden aangesteld. In dat geval is een gesprek met de pastoor en/of een gedelegeerde van het bestuur noodzakelijk. In dit gesprek kan de geschiktheid van de kandidaat worden bekeken. Doorgaans betreft dit functies binnen het parochie­bestuur, of in het pastoraat aan kwetsbare doel­groepen zoals kinderen, jongeren en zieken.

Voor bestuursfuncties geldt dat er een benoeming door de bisschop moet worden aangevraagd. Hiervoor kunt u terecht onder benoemingen.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Voor vrijwilligers werkzaam op ver­schil­lende terreinen, is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. De VOG wordt door de parochie zelf aangevraagd.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose