Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

gepubliceerd: donderdag, 13 juni 2019

Voor vrijwilligers werkzaam op verschillende terreinen, is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. Hier vindt u voor welke functie en door wie een VOG dient te worden aangevraagd.

De VOG wordt door de parochie zelf aangevraagd. Het is belangrijk dat er een bestuurslid wordt aangewezen die met deze taak belast is. Het is voor het bisdom belangrijk te weten welk bestuurslid deze taak op zich heeft genomen. Geeft u dit daarom aan ons door!

Er zijn twee soorten VOG’s; een gratis VOG en een betaalde VOG. Doorgaans is de gratis VOG alleen bedoeld voor vrijwilligers die werken met kwetsbare doel­groepen. Let op: communiceert u de Gedragscode Pastoraat actief met de vrijwilligers!

eHerkenning

Voor de aanvraag van een VOG heeft uw parochie eHerkenning nodig. Tevens is het noodzakelijk dat de vrijwilliger een werkend e-mailadres heeft en een DIGID. Deze moeten bij de aanvraag worden doorgegeven. De vrijwilliger krijgt na invulling van de aanvraag door het bestuurslid een e-mail met daarin een link om de aanvraag te activeren. Deze link blijft 30 dagen geldig.

Heeft de vrijwilliger geen e-mailadres en/of DIGID, kunt u het formulier via Justis gebruiken. Dit is alleen voor betaalde VOG’s. De kosten van de hard-copy VOG zijn hoger dan de digitale versie.

Procedures

De aanvraagprocedures voor eHerkenning, gratis VOG’s en betaalde VOG’s vindt u hieronder:Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose