Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Lourdesbedevaart

gepubliceerd: woensdag, 21 augustus 2019

Deze week maken zo’n 450 Nederlanders een bede­vaart naar Lourdes in Frankrijk. Een kwart hiervan komt uit ons bisdom - groepen uit Almere, Alkmaar, Heiloo en Volendam, naast in­di­vi­duele pelgrims.

Een van de pelgrims bericht: “Zaterdag 17 augustus reisden we per TGV-trein van Noord-Frankrijk naar Lourdes. Op zondag ging het bede­vaart­pro­gramma van start. De Grot wordt bezocht, er worden kaarsen aangestoken.

Op maandag­avond hebben we deelgenomen aan de licht­processie. Dinsdagmorgen was de eucha­ris­tie­viering in de grot. Het regende op dat moment pijpenstelen. Maar dat mocht de pret niet drukken. De hoofdaal­moe­ze­nier hield een korte en krachtige preek. ’s Middags bij de Sacraments­processie scheen de zon weer volop.

Bij de inter­nationale Mis op woensdag met zo’n tienduizend deelnemers waren er een vijftal zangers (m/v) in het koor. We beleven hier een mooie bede­vaart, met tijd voor onze zorgen en verdriet, tijd voor elkaar, bemoediging in het geloof.

Vrijdag keren we weer huiswaarts.”Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 2 april 2018Op Lourdesbedevaart met mgr. Hendriks
woensdag, 10 januari 2018Infobijeenkomsten lourdesbedevaarten
donderdag, 12 januari 2017Infobijeenkomst Lourdesbedevaarten
maandag, 28 december 2015Info-middag Lourdes-bedevaart
woensdag, 9 september 2015Mgr. Van Burgsteden viert jubileum in Lourdes
dinsdag, 23 juni 2015Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam
maandag, 9 februari 2015Bedevaart naar Lourdes voor religieuzen
zondag, 9 juni 2013Bedevaart naar Lourdes
woensdag, 24 juni 2009Reis voor kinderen en jongeren naar Lourdes in herfstvakantieBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose