Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier TitusVerslag bisdombedevaart - dag 3 Fotoreportage
De laatste dag maakte alles compleet!
nieuws - maandag, 16 mei 2022
Op deze maandagochtend stond voor 10.00 uur de dankmis in de Sint Pieterskerk op het programma. We waren er om 9.15 uur maar de controle bij de ingang vertraagde ons een uur. Daardoor misten we het begin van de viering met kardinaal Eijk.
Verslag bisdombedevaart - dag 2 Fotoreportage
nieuws - zondag, 15 mei 2022
“Indrukwekkend.” “Emotioneel.” “Hoe ga ik dit straks vertellen thuis en in mijn parochie.” Enkele eerste reacties na afloop van de unieke plechtigheid op het Sint Pietersplein. Een vol Sint Pietersplein! Maar ook: “We waren er wel bij...!”
Verslag bisdombedevaart - dag 1 Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 14 mei 2022
Vanuit het bisdom Haarlem-Amsterdam nemen we deel aan de plechtigheid van de heiligverklaring van de zalige pater Titus Brandsma op 15 mei en de feestelijkheden er omheen in Rome. We zijn met een pelgrimsgroep van 33 personen, deels uit Noord-Holland deels uit de rest van Nederland.
Beeldverslag pelgrimsreis Rome Fotoreportage
Heiligverklaring Titus Brandsma en nog negen anderen
nieuws - zaterdag, 14 mei 2022
Onder andere voor de Nederlandse bisdommen is fotograaf Ramon Mangold in Rome om de Nederlandse pelgrims met als hoogtepunt de heiligverklaring op zondag te fotograferen. Hieronder de fotoserie van vrijdag, zaterdag en zondag.
Heiligverklaring op TV
Zondag 15 mei
nieuws - vrijdag, 13 mei 2022
Zondag 15 mei zal paus Franciscus op het Sint-Pietersplein tien personen heilig verklaren, waaronder de Friese Karmeliet, de zalige pater Titus Brandsma. De plechtigheid kan worden gevolgd of later teruggekeken via televisie en internet.
Reis naar heiligverklaring Titus Brandsma
Vrijdag 13 t/m dinsdag 17 mei 2022
nieuws - woensdag, 13 april 2022
Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de pelgrimstocht naar de heiligverklaring van Titus Brandsma. Bovendien zijn er extra eenpersoonskamers beschikbaar. Wacht niet te lang als u mee wilt met deze unieke Rome-reis.
Kruisweg van Titus Brandsma
Op Vierpasen.nl
nieuws - maandag, 11 april 2022
In de Goede Week biedt vierpasen.nl de mogelijkheid om de Kruisweg van Titus Brandsma te bidden. In een speciaal daarvoor gemaakte video zijn de staties te volgen van de lijdensweg van Christus naar het kruis.
Titus Brandsma op Katholiekleven.nl
nieuws - zaterdag, 9 april 2022
Ook Katholiekleven.nl besteed in de aanloop naar zijn heiligverklaring aandacht aan pater Titus Brandsma. Zij gaan in gesprek met zuster karmeliet Hettie Berflo en prior provinciaal Huub Welzen die vertellen waarom de heiligverklaring van Titus juist nu zo belangrijk is.
Magazine over Titus Brandsma
Uitgave van R.K. bisdommen en de Karmel Orde
nieuws - woensdag, 30 maart 2022
Wie was pater Karmeliet Titus Brandsma? Waarom wordt hij heilig verklaard? Wat is zijn betekenis, ook vandaag de dag? Voor de heiligverklaring van pater Titus Brandsma door paus Franciscus op 15 mei 2022 verschijnt eind maart een geïllustreerd landelijk magazine over ‘Titus Brandsma. Heilige van de Lage Landen’.
Heiligverklaring Titus Brandsma
Zondag 15 mei te Rome
nieuws - vrijdag, 4 maart 2022
Op vrijdag 4 maart heeft paus Franciscus bekend gemaakt dat op 15 mei de zalige Titus Brandsma heilig zal worden verklaard. De Nederlandse bisschoppen reageren verheugd op dit nieuws. De Nederlandse kerkprovincie zal met drie afgevaardigden vertegenwoordigd zijn bij de plechtigheid in Rome: kardinaal Eijk, mgr. De Korte en mgr. Van den Hout.
Heiligverklaring Titus Brandsma aanstaande
Geboren 23 februari 1881
nieuws - woensdag, 23 februari 2022
Vandaag, 23 februari, in 1881 werd Titus Brandsma in Bolsward geboren. Een belangrijke datum in het leven van deze Friese karmeliet.
Wonder erkend op voorspraak van Titus Brandsma
Weg naar heiligverklaring vrij
nieuws - donderdag, 25 november 2021
Paus Franciscus heeft op 25 november een wonder erkend op voorspraak van de zalige karmeliet Titus Brandsma (1881 Bolsward) die in 1942 overleden is in het concentratiekamp van Dachau (Duitsland). Met de erkenning van dit wonder is de weg naar heiligverklaring vrij.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose