Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Fratelli Tutti

Encycliek Fratelli TuttiDossier van nieuws­berichten over de en­cy­cliek ‘Fratelli Tutti’ - ‘Allen broe­ders’ de en­cy­cliek van paus Fran­cis­cus over ‘inclusief universalisme’.


Nederlandse vertaling encycliek Fratelli tutti
nieuws - maandag, 7 juni 2021
In de encycliek Fratelli tutti laat paus Franciscus zich opnieuw inspireren door de heilige Franciscus van Assisi. Deze heilige stelde aan alle broeders en zusters een manier van leven voor die ‘doortrokken was van de smaak van het evangelie’. De door de Nederlandse Bisschoppenconferentie geautoriseerde vertaling van de encycliek is nu beschikbaar in de serie Kerkelijke Documentatie.
Uitwisseling jongerenwerkers Fratelli Tutti
Vanaf woensdag 21 april drie online bijeenkomsten
nieuws - woensdag, 7 april 2021
Na het succes van de uitwisseling onder jongerenwerkers en anderen n.a.v. Evangelii Gaudium, gaan we ons nu verdiepen in Fratelli Tutti. Deze encycliek werd door Paus Franciscus op de vooravond van 4 oktober 2020, het feest van Sint Franciscus van Assisi, ondertekend.
Webinar encycliek Fratelli Tutti
Vrijdag 29 januari - 14.00 uur - Online
nieuws - dinsdag, 12 januari 2021
In zijn nieuwste encycliek Fratelli Tutti werkt Paus Franciscus typisch franciscaanse thema’s uit als barmhartigheid, respect voor andersgelovigen en inzet voor vrede en verzoening. Om de boodschap van Fratelli Tutti beter bekend te maken, organiseert de Laudato Si-werkgroep Nederland in samenwerking met Vastenactie een webinar op vrijdag 29 januari, van 14.00 uur tot 16.15 uur.
Fratelli tutti - Allen broeders (en zusters)
Nieuwe encycliek van paus Franciscus
nieuws - zondag, 4 oktober 2020
Met de beginwoorden Fratelli tutti - allen broeders (en zusters) - kiest paus Franciscus weer voor het gedachtegoed van Sint Franciscus van Assisi als uitgangspunt van een encycliek.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose