Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Vasten-caritasactie Jongerenplatform

gepubliceerd: donderdag, 18 februari 2021

Het jon­ge­ren­plat­form van bisdom Haar­lem-Am­ster­dam wil samen met tiener- en jon­ge­ren­groepen in de regio’s deze vas­ten­tijd wat meer oog hebben voor de ander. Daarvoor zijn een aantal acties bedacht om geld in te zamelen voor de Vas­ten­ac­tie, maar ook en vooral om de verbin­ding op te zoeken met onze mede­mens.

Projecten

De jon­ge­ren hebben heel concreet een aantal ideeën bedacht en uit­ge­werkt die in de pa­ro­chie kunnen wor­den toegepast. Behalve om geld in te zamelen voor de Vas­ten­ac­tie hebben de projecten ook een sociaal en verbin­dend karakter.

1) Koffie/thee uit­de­len op straat

In deze tijd van weinig sociale contacten is het fijn als er iemand vraagt hoe het met je gaat en naar jouw verhaal luistert. Heer­lijk om dat onder het genot van een warm kopje koffie of thee te doen. Om de een­zaam­heid tegen te gaan en de verbin­ding op te zoeken delen we op straat koffie en thee uit en gaan in gesprek met voorbij­gan­gers. Jouw gespreks­part­ners kunnen eventueel een donatie overmaken aan de ‘Vas­ten­ac­tie’.

3) Vasten­maal­tij­den

Het is gebruike­lijk dat er in de vas­ten­tijd zoge­noemde vasten­maal­tij­den zijn, waarbij er een sombere maal­tijd wordt genut­tigd en het uitgespaarde geld wordt gedo­neerd aan de ‘Vas­ten­ac­tie’. Hoe leuk is het om met ver­schil­lend mensen tege­lijk het­zelfde te koken (verbon­den via Zoom) en dit naar bijv. ouderen te brengen?

2) Dio­ce­sane autowas­dag - 20 maart

Op zater­dag 20 maart gaan we auto’s wassen. In onze dienst­baar­heid aan de ander geven we iets van ons­zelf. Is het niet leuk als iemand uit zich­zelf aanbiedt om iets voor jou te doen? Ook hierbij kun je vragen om een donatie aan het goede doel.

4) Eierdopjes schil­de­ren

Het idee is dat je een set eierdopjes voor jezelf schil­dert en een set voor een ander om weg te geven. Zo krijg je een nog fleuri­ger Pasen. Uiter­aard kan de ont­van­ger een donatie overmaken naar het goede doel.

5) Houd mij vast(en) - buddy­pro­ject

Om de vas­ten­tijd wat meer inhoud te geven willen we tieners/jon­ge­ren in duo’s en kleine groepjes aan elkaar koppelen om met elkaar in gesprek te gaan over jouw vas­ten­tijd­be­le­ving. Je krijgt vragen of opdrachten mee om met jouw duo­part­ner of in jouw kleine groepje te bespreken. Lees hierover meer in het artikel ‘Houd mij vast(en)’.


Flyers

Flyers voor de Vas­ten­ac­tie kunnen wor­den besteld via hun web­si­te.
Donaties kunnen wor­den overgemaakt op het reke­ning­num­mer van de Vas­ten­ac­tie.

 

Vastenactie 2021


Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 14 mei 2024Onderscheidingsavond levenskeuzen
donderdag, 2 mei 2024Jongerenbijeenkomst Jubeljaar 2025
zaterdag, 20 april 2024Bavodag
maandag, 18 maart 2024Paasgala voor oudere jongeren
maandag, 5 februari 2024Blauwe zusters bij WJD@Home Video
zaterdag, 27 januari 2024‘Ga door je leven met mentaliteit pelgrim’ Video
vrijdag, 26 januari 2024Katholiek Tienerkamp Breakthrough
vrijdag, 26 januari 2024What the WJD happened...
dinsdag, 16 januari 2024WJD@Home op Ameland
vrijdag, 24 november 2023Pausboodschap Wereldjongerendag
dinsdag, 21 november 2023Jongerenbedevaart naar Fulda
zondag, 19 november 2023Nagenieten van de KJD Video
dinsdag, 14 november 2023Bavodag 2024
zaterdag, 4 november 2023Jongerencollecte Video
dinsdag, 10 oktober 2023Together - Op reis voor de oecumene
dinsdag, 19 september 2023Katholieke Jongerendag
dinsdag, 29 augustus 2023Reünie Wereldjongerendagen
woensdag, 9 augustus 2023Weer behouden thuis
dinsdag, 8 augustus 2023WJD fotoserie maandag
maandag, 7 augustus 2023OnvergetelijkBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose