Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Dossier Avond van de Martelaren

Kerk in Nood - ACN NederlandKatho­lie­ke hulp­orga­ni­sa­tie Kerk in Nood (ACN Neder­land) houdt jaar­lijks een Avond van de Mar­te­la­ren. In dit dossier zijn de foto­se­ries verzameld.


Avond van de Martelaren Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 1 april 2023
Op vrijdag 31 maart vond de Avond van de martelaren plaats in de Sint-Nicolaasbasiliek te Amsterdam. We herdachten wie werden vermoord in hun dienst aan de Heer. Hieronder plaatsen we de fotoserie die gemaakt is door Dennis Peters van organisator Kerk in Nood.
Avond van de Martelaren
Vrijdag 31 maart - 19.00 uur - Nicolaasbasiliek Amsterdam
nieuws - dinsdag, 28 maart 2023
Op vrijdag 31 maart gedenkt Kerk in Nood Nederland de mensen die het afgelopen jaar zijn gedood om hun geloof in Christus. Aansluitend aan de Eucharistieviering om 19.00 uur bidden we samen de kruisweg, afgewisseld met muziek, getuigenissen en overwegingen.
Avond van de Martelaren
Vrijdag 3 april - 19.00 uur - Nicolaasbasiliek Amsterdam
nieuws - dinsdag, 18 februari 2020
Iedere Goede Vrijdag bidt paus Franciscus de kruisweg bij het Colosseum in Rome, symbool van de eerste martelaren. Kerk in Nood - ACN Nederland organiseert in de St. Nicolaasbasiliek te Amsterdam de Avond van de Martelaren als gelegenheid om met de paus mee te bidden voor deze getuigen van ons geloof.
Indrukwekkende Avond van de Martelaren Fotoreportage
nieuws - zaterdag, 13 april 2019
Tijdens een indrukwekkende ‘Avond van de Martelaren’ zijn vrijdag 12 april in de Nicolaasbasiliek te Amsterdam de martelaren van het afgelopen jaar herdacht. Het was de derde viering die Stichting Kerk in Nood dit jaar organiseerde na een soortgelijke viering in Zwolle en Maastricht.
Indrukwekkende Avond van de Martelaren Fotoreportage
nieuws - woensdag, 28 maart 2018
Elk jaar organiseert Kerk in Nood Nederland in de St. Nicolaasbasiliek in Amsterdam een Avond van de Martelaren. Daarin worden de mensen herdacht die in het afgelopen jaar hun leven lieten vanwege hun geloof.
Martelaren van onze tijd herdacht Fotoreportage
Christenvervolging wordt steeds heviger
nieuws - woensdag, 12 april 2017
Op vrijdag­avond 7 april vond in de Sint Nicolaas­basiliek te Amsterdam de Avond van de Martelaren plaats. Op deze avond worden de vele mar­telaren herdacht die het afgelopen jaar zijn vermoord om hun chris­ten-zijn zonder dat ze geweld hebben gebruikt. De avond die jaarlijks wordt georganiseerd door Kerk in Nood is intussen een goede traditie geworden. Dit jaar trok de bijeenkomst maar liefst zeven bisschoppen en vele deelnemers.
Martelaren van deze tijd Fotoreportage
Kerk in Nood • Avond van de Martelaren
nieuws - maandag, 21 maart 2016
Herdenken van de meer dan 4000 christenen die jaarlijks om hun geloof worden vermoord en de 100 à 150 miljoen christenen die om hun geloof worden vervolgd. Vrijdag 18 maart vond in de Sint Nicolaas­basiliek in Amsterdam de Avond van de Martelaren plaats.
Indrukwekkende Avond van de Martelaren Fotoreportage
nieuws - zondag, 29 maart 2015
“Elk schot sneed als een dolk door mijn ziel. Eén van die kogels was voor mijn vrouw ... ‘Oh God’ hoorde ik haar nog roepen ... en toen een schot. Ik dacht dat ik ter plekke mijn verstand verloor. En tegelijkertijd hield iets me rustig ... De heilige Geest, denk ik...” Het is een van de indringende en confron­terende fragmenten uit de getuige­nissen die werden voor­gelezen tijdens de Avond van de Martelaren in Amsterdam.
Prachtige foto’s Avond van de Martelaren Fotoreportage
Vrijdagavond 11 april 2014 in de St. Nicolaasbasiliek te Amsterdam
nieuws - zaterdag, 19 april 2014
Beleef nogmaals de Avond van de Martelaren die vrijdagavond 11 april 2014 werd gehouden in de St. Nicolaasbasiliek te Amsterdam met behulp van deze prachtige fotoserie.
Symposium b.g.v. Avond van de Martelaren Fotoreportage
nieuws - donderdag, 21 maart 2013
Op 21 maart 2013 hield Kerk in Nood Nederland een symposium ‘Geloofsgetuigen uit het Heilig Land’ in De Balie te Amsterdam. Sprekers waren Daoud Nassar, Hana Bendcowsky, Fr. David Neuhaus sj, Mgr. Elias Chacour en prof. Paul van Geest.
Aandacht voor een vergeten groep Fotoreportage
nieuws - woensdag, 4 april 2012
Tweehonderd miljoen christenen leven anno 2012 in verdrukking en vervolging, en nauwelijks iemand weet het of geeft erom. Met die woorden schetste mgr. Punt de situatie van vervolgde christenen in de aandacht van onze Westerse kerk. De bisschop sprak op 30 maart in Amsterdam in de St. Nicolaaskerk tijdens de “Avond van de Martelaren”, georganiseerd door “Kerk in Nood”.
Avond van de Martelaren 2011 Fotoreportage
nieuws - donderdag, 24 maart 2011
Mgr. dr. J. Punt heeft op 24 maart 2011 in de kerk van de H. Nicolaas in Amsterdam de Eucharistie gecelebreerd bij gelegenheid van de Avond van de Martelaren, georga­ni­seerd door Kerk in Nood.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose