Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

MeetMe@Heiloo

gepubliceerd: vrijdag, 24 juni 2011

Zo'n 150 mensen kwamen afgelopen zondag in Heiloo bij elkaar voor de Kennis­ma­kingsdag om zich voor te bereiden op de Wereld­jonge­ren­dagen.

Aankomst

Rond 11 uur druppelden de jongeren binnen op het terrein van Onze Lieve Vrouwe ter Nood. Auto’s worden geparkeerd, er wordt gekeken waar ze heen moeten. Vervolgens lopen ze naar de kapel in Heiloo waar de Eucha­ris­tie­viering zal plaatsvinden. De viering gaat over ‘de heilige drie-eenheid’: de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Zonder een van deze eenheden zou God niet compleet zijn.

Naamkaartjes

Op weg naar de lunchroom ging iedereen een kaartje halen met zijn of haar naam erop. Ook stond hier een teken op, dat aangaf in welke deel­groep ze waren ingedeeld. Hierna werd iedereen getrakteerd op een lekkere lunch. Tijdens de lunch werd de begeleiding van de reis aan alle jongeren voorgesteld. Ook kon iedereen genieten van de zelfgeschreven liederen van Victor en Linda.

Ren je rot

Daarna was het de beurt aan de jongeren.
‘Welke paus heeft de Wereld­jonge­ren­dagen in het leven geroepen?’ Dat was een van de vragen die gesteld werd bij het spel ‘Ren je rot’. Bij alle vragen moest een keus gemaakt worden tussen vier antwoorden. Diegene met de meeste kennis van de WJD en Spanje kreeg een mooie prijs, een boekje over tapas.

Cursus spaans

‘Hola! ¿Como estas? Zo werden we begroet door een Mexicaanse mevrouw voor de cursus Spaanse taal. Een hele woordenlijst werd met veel gelach en gegrinnik doorgenomen. Ook was niemand bang om mee te doen met een Spaans liedje, enigszins aarzelend werd er toch uit volle borst meegezongen.

Koffers pakken

Fanatiek werden er zo veel mogelijk spullen in een koffer gepropt bij de cursus ‘Meet me’. Daar hadden de deelnemers 3 minuten de tijd voor. Beren, tassen, schoenen, slaapzakken, volleyballen en alle andere spullen moesten in de koffer. Ook moest de koffer dicht kunnen anders was het niet geldig. Hierbij, hoe kan het ook anders, werd veel gelachen.

Mascottes

Mascottes voor in Madrid werden ook gemaakt. De mascotte voor Madrid wordt SIB genoemd. Ieder was vrij om een vorm van Sib te ontwerpen. Zo werden er creatief een baby Sib, opa Sib, een Sib die ooit een lid van de Beatles is geweest en een viool spelende Sib getekend.

Hitte­trai­ning

Vervolgens werd er hitte­trai­ning gegeven over zaken die je mee moet nemen naar Madrid. Wat je wel en niet moet doen in Spanje werd ook verteld. Tips over zon, verzekeringspasjes, betalingen. Ze waren er in overvloed. Hierbij was ook gelegenheid om ervaringen te delen.

Viering

Na de gezelligheid van alle cursussen werd een stilte moment ingelast in de vorm van een kleine viering. In deze viering werd ook het WJD lied ‘Firmes en la fe’ gezongen door het WJD koor.

Nader kennis­ma­ken

Toen gingen we in deel­groepen uiteen met onze deel­groepleiders, iedereen ging ergens in het gebouw een rustig plekje zoeken om kennis met elkaar te maken. Met behulp van een landkaart wees iedereen aan uit welke parochie ze komen. Na kennis gemaakt te hebben met elkaar ging elke deel­groep op de foto. Daarna werd er ook nog een groepsfoto met alle 150 deelnemers gemaakt.

Verslag door Linda Jongbloed

De foto's zijn gemaakt door Thomas Koopman.
Veel meer foto's staan in twee Picasa webalbums: Thomas Koopman
en Danny Fase
Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
dinsdag, 5 maart 2019Tienerkamp BreakOut
maandag, 4 maart 2019The Missionary School
zaterdag, 2 maart 2019WJD Vlog #2 Locals of Panama Video
vrijdag, 1 maart 2019Informatieavond The Missionary School
zondag, 17 februari 2019WJD Vlog #1 Gastvrij Panama! Video
vrijdag, 1 februari 2019Vlog WJD@Home Ameland Video
vrijdag, 1 februari 2019Naprogamma wereldjongerendagen
woensdag, 30 januari 2019Mexico - Onze Lieve Vrouw van GuadalupeBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose