Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Herdenking pater Frans van der Lugt

Zondag 7 april - 17.15 uur - Krijtberg Amsterdam

gepubliceerd: vrijdag, 5 april 2024

Wij gedenken de geweld­da­dige dood van Frans van der Lugt sj op de tiende ver­jaar­dag van zijn over­lij­den. Op zon­dag 7 april 2024 om 17.15 uur met een Eucha­ris­tie­vie­ring in De Krijt­berg te Am­ster­dam met musicale mede­wer­king van Syrische musici en een cantor/cellist. Ie­der­een is welkom.

Homs, Syrië

Op 7 april 2014 werd Pater Frans van der Lugt vermoord in Syrië. Het grootste deel van zijn werkzame leven had deze Neder­landse pater jezuïet door­ge­bracht in Syrië. De bur­ger­oor­log in Syrië bereikte een triest diepte­punt in 2014: de bin­nen­stad van Homs werd bele­gerd en uitgehon­gerd. Pater Frans bleef bij zijn mensen. Uit­ein­de­lijk werd hij vermoord omdat hij wei­gerde partij te kiezen - hij was er voor álle mensen.

Wandeling

Zondag over­dag wordt een wan­de­ling gehou­den, geor­ga­ni­seerd door Syriërs die Frans van der Lugt per­soon­lijk gekend hebben. Zij verzamelen om 9.30 uur bij station Santpoort Noord (ie­der­een is welkom mee te lopen door de duinen met zelf mee­ge­brachte lunch) en komen tussen 16.00 en 17.00 uur aan bij de Krijt­berg. Zij zullen tij­dens de Mis enkele Syrische reli­gi­euze lie­de­ren ten gehore brengen en wor­den begeleid door oed-speler (peer­vormig snaarinstru­ment, voorloper van de luit) Bilal Alkhateeb en andere musici onder hen.

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose