Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

The Passion: beleef Pasen!

gepubliceerd: woensdag, 23 februari 2011

The Passion GoudaThe Passion is een unieke vertelling van de laatste uren van Jezus’ leven door middel van Nederlands popsongs. Dit grote live TV-evenement zal plaatsvinden in de straten van Gouda op Witte Donderdag 21 april. Natuurlijk kun jij hierbij aanwezig zijn. Maar dat is nog niet alles, jij kunt ook nú al aan de slag gaan met The Passion!

Hoewel het verhaal van Pasen misschien bekend is voor jou, is het dat voor steeds minder mensen. Daarom is The Passion een super kans om iedereen opnieuw te laten weten waar het nou echt om draait. Het lijden, sterven en verrijzen van Jezus worden in The Passion op een wervelende manier bezongen door bekende Nederlandse artiesten. Dit is een evenement voor iedereen!

Aan de slag!

The Passion Gouda Iedereen, jong en oud, gelovig of niet-gelovig kan straks met het Paasverhaal aan de slag gaan. Via de website van Jong Katholiek worden verschillende materialen be­schik­baar gesteld om bij­voor­beeld in je jongeren­groep, parochie of op school te verdiepen in wat het lijdensverhaal van Jezus ons nu wil zeggen.

In het minimagazine “Een PASSIE voor het LEVEN” wordt op een basic manier uitgelegd wat er in de Goede Week gebeurt. Het magazine is ideaal om uit te delen of natuurlijk om zelf meer te lezen over het passieverhaal (om daarna door te geven!).

Pre & Post

Op Witte Donderdag zelf is in Gouda meer te beleven dan alleen het TV-evenement. Om 18.00 is iedereen uitgenodigd bij de Witte Donderdag­viering. Gezamenlijk zullen we vervolgens naar de Markt in Gouda lopen om The Passion mee te maken. Aansluitend zal er een ‘afterparty’ zijn om samen te komen, te verdiepen en na te praten. De organisatie hiervan is in volle gang.

Website

Verdere informatie kun je vinden op de speciale website van Jong Katholiek. Hier worden de materialen be­schik­baar gesteld en word je op de hoogte gehouden van de laatste ont­wik­ke­lingen. Je vindt daar ook meer informatie over de bussen die vanuit alle hoeken van het land gaan rijden naar Gouda.

Kortom: beleef Pasen zoals je het nog nooit hebt beleefd!

The Passion is een unieke samen­wer­king tussen de omroepen RKK en EO, de Protestantse Kerk Nederland, de Rooms-katholieke Kerk, het Nederlands Bijbel­ge­noot­schap, de gemeente Gouda en culturele fondsen.
Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
dinsdag, 5 maart 2019Tienerkamp BreakOut
maandag, 4 maart 2019The Missionary School
zaterdag, 2 maart 2019WJD Vlog #2 Locals of Panama Video
vrijdag, 1 maart 2019Informatieavond The Missionary School
zondag, 17 februari 2019WJD Vlog #1 Gastvrij Panama! Video
vrijdag, 1 februari 2019Vlog WJD@Home Ameland Video
vrijdag, 1 februari 2019Naprogamma wereldjongerendagen
woensdag, 30 januari 2019Mexico - Onze Lieve Vrouw van GuadalupeBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose