Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Adam, waar ben je?

24 / 25 november - 19.30 uur - Julianaklooster Heiloo

gepubliceerd: maandag, 14 november 2022

Op don­der­dag 24 en vrij­dag 25 no­vem­ber heeft u de kans om in de film­zaal van het gas­ten­huis van Onze Lieve Vrouw ter Nood, een unieke film te bekijken, de film ‘Adam, waar ben je?’ van de Oekraïense producent Alexan­der Plyska en cineast Aleksandr Zaporoshchenko.

De do­cu­mentaire geeft een inkijkje in het leven van monniken in het klooster Dochiariou (gebouwd in de10e begin 11e eeuw) op het Griekse schiereiland Athos. De monniken leven in afzon­dering, introspectie en gebed. Sinds 1990 is het aantal monniken en novicen dras­tisch gestegen dankzij de instroom van jon­ge­ren uit het voor­ma­lig Sovjetblok.

De do­cu­mentaire bevat visueel rijke en unieke beel­den over het leven van de monniken in hun wereld die niet wordt beheerst door de klok. Prach­tige beel­den van de natuur wor­den afgewisseld met beel­den over de toe­wij­ding van de monniken, hun be­proe­vingen en saam­ho­rig­heid.
De film heeft diverse prijzen en nominaties in de wacht gesleept.

Filmmaker Aleksandr Plyska zal de film op beide avon­den, zelf inlei­den.

Aanmel­den kan door een mail te sturen naar mariska@olvter­nood.nl

Am­ster­dam

Op zon­dag 4 de­cem­ber is de film ook nog te bekijken, maar dan in de Zuider­kerk te Am­ster­dam. Ook in Am­ster­dam zal de maker een inlei­ding ver­zorgen. Kaarten voor deze verto­ning kosten € 10 aan de zaal.

Aanmel­den kan door een mail te sturen naar katianovikova@live.nl
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose