Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Theater ‘De winkel van de juwelier’

Toneelstuk van paus Johannes Paulus II

gepubliceerd: zaterdag, 15 oktober 2022

De jon­ge­rentoneel­groep “Johannes Paulus II” zal dit najaar het amateurtoneel­stuk ‘De winkel van de juwelier’ opvoeren op diverse podia. In no­vem­ber zijn er uit­voe­ringen in Volen­dam en Heiloo.

Bood­schap over liefde,
trouw en huwe­lijk

Het toneel­stuk werd ge­schre­ven door Karol Wojtyla toen hij nog pries­ter was in Polen en stamt uit eind jaren '50. De leer van de latere Paus Johannes Paulus II komt er dui­de­lijk in naar voren: Be­lang­rijke thema’s zijn vrij­heid & verant­woor­de­lijk­heid, ver­gan­ke­lijk­heid & relaties en liefde & geluk. Elk van de drie bedrijven concentreert zich op een koppel dat de winkel van een juwelier bezoekt. In het eerste bedrijf ont­moe­ten we Teresa en Andrek, een jong koppel dat op het punt staat te trouwen. In het tweede bedrijf staat een huwe­lijk centraal, dat van Anna en Stefan, dat koud en liefdeloos is gewor­den. In het derde bedrijf wordt Kryszek, de zoon van Teresa en Andrek, verliefd op Monica, de dochter van Anna en Stefan. Monica gelooft echter niet in het huwe­lijk, terwijl Kryszek graag met haar wil trouwen.

Honderste geboorte­jaar JPII

Dit project is be­gon­nen in 2020, het hon­derste geboorte­jaar van H. Johannes Paulus II. Na lang uitstel van­wege de corona­cri­sis gaat het toneel­stuk op zater­dag 22 ok­to­ber in de première in Den Haag. Andere voor­stel­lingen vin­den plaats op 6 no­vem­ber in Volen­dam en op 20 no­vem­ber in Heiloo.

Trailer

Details

datum & locatie:

22 ok­to­ber - Den Haag
Theater De Nieuwe Regentes, Weimar­straat 63, Den Haag
Inloop 19.30 uur, voor­stel­ling 20.00 - 21.30 uur (incl. pauze)

6 no­vem­ber - Volen­dam
Theater Pius X, W.J. Tuijn­straat 19, Volen­dam
Inloop 14.30 uur, voor­stel­ling 15.00 - 16.30 uur (incl. pauze)

20 no­vem­ber - Heiloo
Theater de Beun, Wil­li­brordusweg 2, Heiloo
Inloop 19.30 uur, voor­stel­ling 20.00 - 21.30 uur (incl. pauze)

entree: € 12,50 voor vol­was­se­nen
€ 10,50 voor stu­den­ten
info & tickets: 072 - 505 12 88
www.olvter­nood.nlBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose