Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Nicolaasbasiliek bedankt voor de bloemen

Zondag 17 april - 11.00 uur - NPO2

gepubliceerd: vrijdag, 15 april 2022
foto: Milliped
Foto van de basiliekverheffing in december 2012
Foto van de basiliekverheffing in december 2012

De Euro­vi­sie-uitzen­ding van de Paas­mis komt dit jaar uit de Nicolaas­basi­liek in Am­ster­dam. Omdat tv-kijkers van over de hele wereld daarna de tra­di­tio­nele pau­se­lijke zegen Urbi et Orbi zullen zien vanuit Rome, is de kerk in Am­ster­dam versierd met dezelfde bloemen als het Sint Pieters­plein.

Een deel van de Neder­landse bloemenpracht werd daartoe in Am­ster­dam afgeleverd voordat het transport ver­trok naar Rome. Zo toont de basiliek, bezocht door Am­ster­dammers en door vele bui­ten­landse toe­risten, ver­bon­den­heid met gelo­vi­gen over de hele wereld.

Bijna ging de bloemenzen­ding naar Rome niet door, omdat een aantal sponsoren zich terug­trok. Anderen pakten de hand­schoen weer op en nu kunnen de Neder­landse bloe­misten zich niet alleen bewijzen in de uitzen­ding uit Rome, maar ook uit de Nicolaas­basi­liek in Am­ster­dam.

Eerste Paas­dag

De H.Mis op Eerste Paas­dag 17 april wordt voor­ge­gaan door bis­schop Jan Hendriks en zang wordt ver­zorgd door de Capella Nicolai. De vie­ring begint om 11.00 uur en wordt uitgezon­den op NPO2.

Paas­wake

Ook de Paas­wake op 16 april, voor­ge­gaan door pastoor Eric Fennis, met zang van het Basilica Consort, wordt uitgezon­den op NPO2. Deze H.Mis begint om 23.15 uur.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose