Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Cursus - Stroom van Leven

Bezinnend autobiografisch schrijven

gepubliceerd: woensdag, 1 december 2021

Op het Dio­ce­saan Hei­lig­dom Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo wordt in de eerst maan­den van 2022 een cursus geor­ga­ni­seerd Be­zin­nend autobio­gra­fisch schrijven onder de sprekende naam Stroom van Leven.

Stroom van Leven

Voel jij de behoefte om de balans op te maken? Terug te kijken op hoe jouw leven tot nu toe is verlopen? Stil te staan bij hoe het nu gaat? Te ont­dek­ken hoe jij jouw reis wilt ver­volgen? En dat vanuit een ruimer of, zo je wilt, spi­ri­tu­eel per­spec­tief?

Tijdens deze cursus doe je dat al schrijvend met als in­spi­ra­tie­bron een aantal gedichten over rivieren, o.a. van Tom van Deel, Ida Gerhardt en Bram Vermeulen. De rivier als metafoor voor het leven is van alle tij­den. De gedichten nodigen je uit telkens vanuit een andere invals­hoek naar jouw leven te kijken.

Schrijven is een middel om dichter bij jezelf te komen. Het gaat er niet om iets moois te maken, dus talent is niet nodig. De bedoeling is om al schrijvend te ont­dek­ken wat er ‘van binnen’ leeft en daar op papier en in het dage­lijks leven uitdruk­king aan te geven. Zo ontdek je hoe het Leven in jou wil stromen en hoe je dat de ruimte kunt geven.

Cursuslei­ding

Annemarie Pronk geeft cursussen waarin zij be­zin­ning sti­mu­leert met behulp van creatieve werk­vor­men. Zij heeft de sociale academie en de hbo-theo­lo­gie gedaan en de laatste jaren volgde zij diverse nascholing om schrijf­acti­vi­teiten te be­ge­lei­den.

Details

data: 18 januari, 1 februari, 15 februari, 1 maart, 15 maart, 29 maart en 12 april 2022
tijd: van 14.00 tot 16.00 uur
prijs: € 90 p.p. (zeven bij­een­komsten inclusief koffie/thee)
locatie: Engelen­zaal in het Gas­ten­huis in het Juliana­kloos­ter
Hoogeweg 65, Heiloo
aanmel­den: info@olvter­nood.nl
meer info: www.olvter­nood.nl

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose