Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Oecumenisch gebed voor de eenheid

Vrijdag 24 januari - 20.00 uur - Mozes & Ašronkerk

gepubliceerd: dinsdag, 14 januari 2020
foto: Santí Egidio
Oecumenisch gebed voor de eenheid

De Gemeen­schap van Sant’ Egidio en de Katho­lie­ke Vereniging voor Oecumene organiseren op vrijdag 24 januari om 20.00 uur een oecu­me­nische gebedsdienst in de Week van Gebed voor de eenheid van de chris­te­nen in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam.

Thema: Buitengewoon

Ver­te­gen­woor­digers van ver­schil­lende chris­te­lijke kerken zullen aan de gebeds­vie­ring meewerken. Theoloog des Vaderlands Samuel Lee verzorgt de verkondiging. Het thema voor de Week van Gebed is ‘buitengewoon’. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 19 tot en met 26 januari.

Geïnspireerd door de buitengewone vrien­de­lijk­heid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone. Het roept ons niet alleen op tot buitengewone vrien­de­lijk­heid, maar daagt ook uit om mensen te durven ontvangen die anders zijn dan wij.

Bidweek voor de eenheid

De Gemeen­schap van Sant’ Egidio hecht grote waarde aan de bidweek voor de eenheid en aan goede contacten met alle chris­te­nen. Jaarlijks werkt zij samen met ver­te­gen­woor­digers van de kerken bij de Herdenking van de Martelaren van onze tijd en bij de herdenking van de vluch­te­lingen die zijn omgekomen op hun weg naar Europa. Ook het thema, dat gastvrijheid benadrukt tegenover mensen die anders zijn, ligt de Gemeen­schap na aan het hart.

Samuel Lee

Samuel Lee is directeur van het Center for Theology of Migration aan de Vrije Uni­ver­si­teit en voorganger van de Jesus Christ Foundation Church in Amsterdam Zuidoost. Lee is zelf als migrant naar Europa gekomen. Hij zet zich in voor gerechtigheid en geeft een gezicht aan de vele migrantenkerken in ons land. In november was Lee een van de voor­gangers bij de mede door Sant’ Egidio geor­ga­ni­seerde herdenking van de vluch­te­lingen die zijn omgekomen op hun weg naar Europa.

Details

datum: Vrijdag 24 januari 2020
tijd: 20.00 uur
locatie: Mozes & Aäronkerk, Waterloo­plein 207, Amsterdam
organisatie: Sant’ Egidio
Katho­lie­ke Vereniging voor Oecumene
informatie: Corine van der Loos
(020) 233 15 22
info@santegidio.nl
www.santegidio.nl

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose