Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Kerst in de crypte van de kathedraal

Met 300 kerstgroepen in ondergrondse gangen

gepubliceerd: maandag, 16 december 2019

Laat je meevoeren en betoveren in de onder­grondse crypte van de Koepel­kathe­draal van Haarlem. Daar is het kerst! Met wel 300 prachtige kerst­groepen, een modelspoor­baan, heel veel verlichte kerstbomen, kinderen kunnen er heerlijk knutselen en je kunt er je eigen kerst­de­co­ra­tie maken.

Een prachtig aangeklede en sfeervol verlichte Charles Dickens-achtige setting. Voor bezoekers van jong tot oud is er iets te beleven. Elk half uur start er een cursus ‘kerst­or­na­ment maken’ en speciaal voor kinderen hebben we een kerst­puz­zel­tocht en aan grote tafels kunnen ze hun eigen kerst­stal maken. We schenken er koffie, Engelse thee, warme chocolade­melk en na­tuur­lijk is er glühwein, warme apfelstrudel en kids kunnen hun eigen Brusselse wafel ‘versieren’.

De ka­the­draal is op zichzelf al heel bij­zon­der, maar door een bezoek te brengen aan de aa­von­tuur­lijke onder­grondse gangen, waan je je in een sprookje. Een magische wereld vol kerst­groepen, lichtjes en verras­singen. En als je uitgekeken bent kan je ook nog eens een van de torens beklimmen tot 60 meter hoog voor een spetterend uit­zicht op de stad Haarlem, de duinen en de zee!

De expositie staat opgesteld van zater­dag 14 decem­ber 2019 t/m zon­dag 5 janu­ari 2020. Kom gezellig langs, de geur van warme wafels komt je tegemoet!

Meer in­for­ma­tie

Uit­ge­breide in­for­ma­tie is te vinden op deze website:
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose