Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Jongeren helpen met levensvragen

Netwerkbijeenkomst met pater Johannes Pio, broeder van Sint Jan

gepubliceerd: dinsdag, 29 oktober 2019

Vrijdag­avond 22 november organiseert het jon­ge­ren­pas­to­raat de eerste netwerk­bij­een­komst van het seizoen voor jongeren­wer­kers (pro­fes­sio­neel, vrij­wil­lig­er, betrok­ke­ne) in Heiloo. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om kennis, ervaringen en vragen uit te wisselen op het gebied van jon­ge­ren­werk in de Katho­lie­ke kerk. Pater Johannes Pio van de ‘Broeders van St. Jan’ zal spreken over hoe jongeren te helpen met het antwoord vinden op hun levensvragen en welke rol gebed daarin speelt.

Levensvragen en gebed!

Waar we als jongeren­wer­kers vaak bezig zijn met het organiseren en plannen van concrete ac­ti­vi­teiten is het niet altijd vanzelfsprekend om jongeren te onder­steunen in hun geestelijke groei.

Wilt u jongeren echt stappen laten zetten in geloof dan lukt dat niet door alleen veel impulsmomenten voor hen te organiseren. U moet (per­soon­lijk) tijd in ze investeren en/of ze in contact met voorbeelden brengen waar ze zich aan op kunnen trekken.

Uit­ein­de­lijk groeien jongeren echt in geloof als zij optrekken met mede­ge­lo­vigen als voorbeelden. Dit zijn mensen waarbij zij het vertrouwen ervaren hun belangrijke vragen te kunnen stellen. Voor jongeren kunnen dat hun vrienden zijn, maar ook u als jongeren­wer­ker, priester of vrij­wil­lig­er in de parochie. Daarbij is een leven van gebed, stilte en onderscheiding belangrijk om uit­ein­de­lijk tot groei te komen. Waar kunnen jongeren met hun vragen terecht? En hoe helpen wij hen in het onderscheiden van de goede keuze? Zijn wij hun voorbeelden?

Ontmoet The Missionary School

Naast dit thema, zullen er relevante materialen en ini­tia­tie­ven ge­pre­sen­teerd worden die voor u interessant zijn of die u kunt gebruiken voor uw eigen jon­ge­ren­werk. Ook zullen de laatste ont­wik­ke­lingen over The Missionary school aanbod komen en kunt u de deelnemers van dit jaar zelf ontmoeten. Tot slot is er ook voldoende ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen en met elkaar in gesprek te gaan. 

Avondeten & Heilige Mis (Optioneel)

Voor­af­gaand aan deze netwerk­bij­een­komst kunt u aansluiten bij de avondmaaltijd in Heiloo om 18:30 uur. en gezamenlijk eten met de jongeren van The Missionary School. Wilt u dat? Geef dit duidelijk aan bij uw aanmelding! Na afloop kunt u ook de Heilige Mis meevieren met hen om 21:30 uur in de kapel van het Juliana­klooster.

Pro­gram­ma

18:30 uur - Gezamenlijk eten (optioneel)
19.30 uur - Hoofd­pro­gramma
21:30 uur - Eucha­ris­tie­vie­ring (optioneel)

Aanmelden

Aanmelden vóór 20 november bij mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
Als je mee wilt eten, uiterlijk doorgeven vóór 15 november

 Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
donderdag, 18 juli 2019Michael doet mee aan The Missionary School
donderdag, 11 juli 2019Mario doet mee aan The Missionary School
donderdag, 4 juli 2019Dominique doet mee aan The Missionary School!
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
maandag, 4 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 1 maart 2019Informatieavond The Missionary School
donderdag, 17 januari 2019The Missionary SchoolBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose