Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Studio Radio Maria Heiloo ingewijd

gepubliceerd: zondag, 27 oktober 2019

De tweede studio van Radio Maria Neder­land in het Dio­ce­saan hei­lig­dom van Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo is zater­dag 26 okto­ber fees­te­lijk ingewijd door Mgr. Hendriks. Raffaele Galati, verant­woor­de­lijke voor Radio Maria Europa, was speciaal hiervoor naar Heiloo gekomen.

Mgr. Hendriks was erbij aanwezig voor de viering van de Eucha­ris­tie en de inwij­ding. Na de viering van de Eucha­ris­tie in de grote bede­vaart­ka­pel, onthulde Raffaele Galati het bord bij de ingang van het Gastenhuis waar de studio is gevestigd. Daar werd ook het zegen­ge­bed uit­ge­spro­ken, waarna de studio zelf werd gezegend.

Veel belang­stel­ling

Enkele honderden mensen waren gekomen en volgden de heilige Mis en de inwij­ding. Na­tuur­lijk kon niet iedereen tegelijk de studio bewonderen maar in kleine groepjes lukte dat toch. Beneden in het Gastenhuis werd een goed ver­zorgde lunch gebruikt, waren er toe­spra­ken van onder meer voor­zit­ter Ger Zimmerman en Raffaele Galati en was er een heel pro­gram­ma tot aan de vespers toe. Voor­zit­ter Zimmerman sprak zijn vreugde uit over het begin in Heiloo en het hartelijke welkom daar. Hij bedankte de vele mede­wer­kers van het Dio­ce­saan Hei­lig­dom in Heiloo en van Radio Maria en andere mensen die zich hadden ingezet om dit mogelijk te maken.

Bij de pontificale Eucha­ris­tie­vie­ring met als hoofd­cele­brant Mgr. Hendriks con­ce­le­breerden ver­schil­lende priesters die bij Radio Maria betrokken zijn, zoals pastoor Koos Smits, pastoor Cor Mennen, kape­laan Pieter Zimmerman en na­tuur­lijk rector Jeroen de Wit. Pastoor Anton Overmars was aanwezig om biecht te horen.

Radio Maria Neder­land

Radio Maria is in Neder­land gestart in febru­ari 2008 met een studio in een voormalige kerk te ’s-Hertogen­bosch en vierde vorig jaar haar 10-jarig bestaan. In de tweede studio in Heiloo worden opnames of live uitzen­dingen gemaakt die via de hoofdstudio in Den Bosch worden uitgezonden.

Facebook

Op de Facebook pagina van Radio Maria zijn allerlei filmpjes te vinden en een compleet verslag van de mooie dag. De Homilie van Mgr. Hendriks staat op Arsacal.nl maar U kunt hem op de Facebook­pagina van Radio Maria ook beluisteren.

 

(de fotoserie is gemaakt door Gerard Adolfse)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose