Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Grandioso!

Verslag van een topbedevaart naar ItaliŽ

gepubliceerd: vrijdag, 18 oktober 2019

“Zo’n reis heb ik nog nooit mee­ge­maakt”, “mooie balans tussen devotie, verdieping en cultuur­his­to­ri­sche aspecten” en zelfs iemand die zes jaar had uitgekeken naar een passende reis naar Padre Pio: “Nu ik er eindelijk geweest ben, kan ik rustig sterven”. Een greep uit de reacties na deze bede­vaarts­reis naar de graven van St. Nicolaas in Bari, H. Padre Pio in San Giovanni Rotondo en de heilige apostelen Petrus en Paulus in Rome. De pelgrims­groep bestond uit 45 pelgrims.

Bari

De tweede bede­vaartsdag stond in het teken van Sint Nicolaas. Overdag alle aandacht voor het levensverhaal en de betekenis van deze bijzondere heilige, met als hoogtepunt een bijzondere Eucha­ris­tie­vie­ring achter tralies op de sarcofaag met de beenderen van de heilige. Maar in de avond vonden de pelgrims Neder­lands strooigoed op hun dinertafel en later zelfs een zakje chocolade­mun­ten op de kamer. Dank U Sin­ter­klaasje!

San Giovanni Rotondo

Dag drie werd een heel bijzondere dag in het heiligdom van Padre Pio. In de bus kregen we uitvoerige informatie over het leven en werk van Padre Pio en vierden we de H. Mis in de kerk waar nog steeds zijn biecht­stoel staat. Daar lieten we ook onze eigen bede­vaarts­in­ten­ties achter. Tot slot liepen we biddend en in eerbiedige stilte in processie naar de schrijn met zijn lichaam.

Op maandag­mor­gen startten we met de over­we­ging van de kruisweg in drie groepen, met daarna gelegenheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. De rest van de middag werd naar eigen inzicht besteed, maar in de avond namen we deel aan de Italiaanse Avondmis.

Rome

In Rome namen we in Rome deel aan het avond­ge­bed van de gemeen­schap van Sant’ Egidio. De volgende dag waren we op het Sint Pieters­plein voor de audiëntie met paus Franciscus. Onze laatste dag begon vroeg met een sfeervolle H. Mis in een crypte onder de Sint Pieter, met Antoine Bodar als hoofd­cele­brant. Vervolgens bezochten we in drie groepen de Scavi, de dodenstad op de Vaticaanse heuvel (onder de kerk) met het graf van Petrus. Dat doet een mens wel wat. In de middag trokken we naar de basiliek St. Paulus­ Buiten­ de­ Muren, waar het graf is van de apostel Paulus.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose