Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Feestelijke jubileumviering

gepubliceerd: zaterdag, 28 september 2019

Aansluitend bij de dag over Parochie­ver­nieuwing werd in de grote kapel van Heiloo met dank­baar­heid gevierd dat Mgr. Hendriks veertig jaar geleden tot priester is gewijd. Het was een feestelijke viering en in de homilie ging de bisschop verder in op het thema van de missio­naire parochie.

Naast Mgr. Jozef Punt, waren ook Mgr. Jan van Burgsteden en Mgr. dr. Everard de Jong aanwezig om de dag mee te maken, evenals een veertigtal priesters waarvan een flink deel con­ce­le­breerde. Het ‘collegium episcopale’ luisterde de viering op met fraaie zang en daarbij moet u niet aan het voltallig bis­schop­pencollege denken maar aan vier pro­fes­sio­nele zangers die met de bisschop en de bisschops­kerk verbonden zijn. Tot grote vreugde van de bisschop was ook de moeder van Mgr. Hendriks aanwezig bij de H.Mis.

Aan­kon­di­ging Mgr. Punt

Aan het einde van de viering sprak de bis­schop, Mgr. Jozef Punt, een felicitatie uit naar Mgr. Hendriks. Hij greep de gelegenheid aan om er op te wijzen dat hij zelf in de zomer van 2020, niet lang voor zijn 75ste verjaardag, het 25-jarig bisschopsjubileum hoopt te vieren. Het lijkt hem, zei hij ‘een mooi moment om de staf dan over te dragen aan Mgr. Hendriks’, die afgelopen januari, vanwege gezond­heids­re­de­nen van de bisschop en op zijn verzoek, al tot coadjutor (d.w.z. opvolger) is benoemd. De bisschop gaf aan het bisdom bij hem in goede handen te weten.

Jubileumboek

Na Mgr. Punt kreeg Leo Fijen het woord om een nieuw boek te presenteren. Op speciaal verzoek van de jubilaris heeft Adveniat een boek uitgebracht met over­we­gingen van Mgr. Hendriks bij de lezingen van jaar A. Alle aanwezigen kregen het boek van de bisschop cadeau.

Drukke receptie

Na de Mis was er een drukke receptie in het Oesdom en vervolgens een gezellig en druk buffet in het Juliana­klooster, dat uitstekend was verzorgd met fraai aangeklede tafels en een heerlijke maaltijd. Ons team in Heiloo heeft zich weer van zijn beste kant laten zien!

(fotoserie: Wim Koopman)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose