Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Pelgrimsreis naar ItaliŽ

Sint Nicolaas - Padre Pio - H.H. Petrus & Paulus

gepubliceerd: donderdag, 26 september 2019

Een groep van 46 pelgrims gaat vrijdag 27 september 2019 naar (Zuid-)Italië voor een bijzondere bede­vaarts­reis waarbij de graven van H.H. Nicolaas, Padre Pio en de apostelen Petrus en Paulus centraal staan.

Bari & San Giovanni Rotondo

Op de eerste dag wordt een rondrit gemaakt door Apuglië, ’t hakje van Italië. Op zaterdag is de bede­vaart naar Bari, naar Sint Nicolaas. Daar­na verhuist de groep naar San Giovanni Rotondo. Op zondag 29 sep­tem­ber, als we de aartsengelen vieren, bezoeken we Monte San Angelo, een kerk gebouwd diep in een grot en gewijd aan de aartsengel Michaël. Deze avond vieren we de Eucha­ris­tie aan het altaar van Padre Pio.

Manopello & Rome

Op dinsdag 1 oktober reizen we naar Rome. We maken daarbij een pauze in het heiligdom San Volto in Manopello. Hier wordt een bijzondere reliek bewaard met een afbeelding van het gezicht van Christus. In Rome bidden we ’s avonds het avond­ge­bed mee met de Sant’ Egidio-gemeen­schap.

Audiëntie bij de paus

Op woensdag zijn we uiteraard aanwezig bij de audiëntie met Paus Franciscus. Verder vieren we in de Friezenkerk en de Sint Pieters­basi­liek, en bezoeken we het Vaticaans Museum en de graven van de apostelen Petrus en Paulus.

Op 4 oktober komen we weer thuis. Daarna zal er een uitgebreid verslag verschijnen op deze website.

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose