Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

The Missionary School van start!

Twaalf jongeren beginnen hun missie

gepubliceerd: dinsdag, 27 augustus 2019

The Missionary SchoolVrijdag­avond 30 augustus start de eerste editie van The Missionary School in het bisdom Haarlem-Amsterdam. Een uniek traject waarin jongeren de kans krijgen om zich intensief te verdiepen in het geloof en praktische tools krijgen om hun per­soon­lijk geloof om te zetten in daden.

Het traject bestaat uit acht weekenden met inhoudelijke vorming op het gebied van geloof, leider­schaps­ont­wik­ke­ling en jon­ge­ren­werk. Ook zetten zij een start-up op om jonge mensen binnen en buiten de kerk bij elkaar te brengen.

Boeiend traject

Het is voor het eerst dat het bisdom een intensief geloofs­vormings­traject voor jongeren als dit neerzet. Matthijs Jansen, één van de jongeren­wer­kers van het bisdom; “Voor ons is ook alles nieuw. We weten hoe we een project moeten opzetten, maar het boeiende aan The Missionary School is dat we de jongeren echt de ruimte geven hun eigen ideeën vorm te geven voor de opbouw van de kerk. We stimuleren creativiteit en innovatie. Dit betekent dat we nu dus ook nog niet weten welke concrete resultaten er aan het einde van dit traject uitkomen.”

Lokale start-ups

The Missionary SchoolDeelnemers werken in teams hun frisse ideeën uit tot een aantal start-ups. Deze presenteren zij aan parochies. Parochies die echt wat willen met jongeren kunnen in samen­wer­king met de jongeren van The Missionary School de start-up uitvoeren in hun parochie en omgeving. Heeft u nu al interesse? Meld u dan aan voor de netwerk­bor­rel, waar jongeren hun plannen pitchen en u een start-up naar uw parochie kunt halen. Aanmelden kan via e-mail: info@themissionary­school.nl. Datum en tijd worden later bekend.

Mgr. Hendriks trapt af

Mgr. Hendriks is vrijdag­avond 30 augustus aanwezig bij de start van de school om de jongeren toe te spreken. De bisschop coadjutor van het bisdom wil daarmee de jongeren aanmoedigen en motiveren en hen laten weten dat het bisdom achter hen staat. Het bisdom Haarlem-Amsterdam ziet dit traject ook als haar eigen start-up en hoopt via deze weg jonge gelovigen hun eigen creativiteit aan te boren en honger naar verdieping en vernieuwing concreet te maken.

The Missionary School vindt plaats in Heiloo en loopt van september 2019 t/m juli 2020.

Meer info over The Missionary School vindt u op www.themissionary­school.nl

Vragen over het project kunt u kwijt via info@themissionary­school.nl of via het jon­ge­ren­pas­to­raat: info@jongbisdomhaarlem.nl
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 19 november 2019Informatieavond jongerenbedevaart Rome Video
woensdag, 6 november 2019Ikhebeenwillibrordbijbelnodig.nl
woensdag, 6 november 2019Jongerencollecte
dinsdag, 29 oktober 2019Jongeren helpen met levensvragen
dinsdag, 22 oktober 2019Jongeren op bedevaart naar Rome
donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome Fotoreportage
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
donderdag, 18 juli 2019Michael doet mee aan The Missionary School
donderdag, 11 juli 2019Mario doet mee aan The Missionary School
donderdag, 4 juli 2019Dominique doet mee aan The Missionary School!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut Fotoreportage
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden Fotoreportage
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk Fotoreportage
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary SchoolBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose